FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - PETROLUL PLOIEȘTI

VIDEO Ultima șansă! Cum pregătește Petrolul derby-ul orgoliilor cu FCSB și ce promite Florin Pîrvu: „Vrem maximum!”

Florin Pîrvu a împlinit recent un an de când e pe banca „lupilor galbeni”  / Sursă foto: GSP
Florin Pîrvu a împlinit recent un an de când e pe banca „lupilor galbeni” / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2024 19:48 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 22:45

Florin Pîrvu, antrenorul celor de la Petrolul, așteaptă o reacție de orgoliu din partea jucătorilor săi, după cele două înfrângeri care au diminuat drastic speranțele de play-off ale „găzarilor”.

Duminică, de la 20:30, Petrolul își joacă ultima carte pentru play-off, dar misiunea prahovenilor e una teribil de complicată. „Haita” înfruntă liderul FCSB, în deplasare, un meci în care Florin Pîrvu speră că va reuși să pună punct seriei negative în care au intrat ploieștenii.

Păzea, vin „lupii”! Vor să reducă la tăcere Capitala »  Ce pregătesc suporterii Petrolului la București, înaintea derby-ului cu FCSB
FCSB - PETROLUL
Păzea, vin „lupii”! Vor să reducă la tăcere Capitala » Ce pregătesc suporterii Petrolului la București, înaintea derby-ului cu FCSB

Florin Pîrvu, înainte de FCSB - Petrolul: „Dezamăgiți, dar nu resemnați. Vrem să scoatem maximum!”

Cum a prefațat Pîrvu duelul cu liderul campionatului?

„E un meci foarte important, jucăm cu liderul campionatului, o echipă foarte bună, rezultatele confirmă acest lucru. Venim după două înfrângeri, suntem dezamăgiți, dar nu resemnați. Vom lupta până la capăt și vrem să scoatem maximum din cele două jocuri rămase în sezonul regulat.

Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să-i recuperăm pe jucători din punct de vedere mental. A existat dorință mare să prindem primele șase locuri, dezamăgirea după înfrângerea de acasă cu CSU Craiova a fost foarte mare. Am discutat și trebuie să mergem înainte. Urmează un alt meci, unul foarte important.

În primul rând, este un derby, ceea ce contează foarte mult pentru suporterii noștri. Dar vrem să aducem puncte, avem nevoie! Știm că este un derby așteptat de fani, e clar că există motivație și sunt sigur că la ora jocului vom arăta bine”, a promis Pîrvu.

Petrolul, fără victorie cu FCSB din 2015. Pîrvu, întrebat cum va bloca vedetele roș-albaștrilor

Întrebat dacă și-a luat măsuri suplimentare de precauție pentru fotbaliștii net superiori valoric de la FCSB, tehnicianul „lupilor galbeni” a afirmat:

„Nu neapărat un tratament special, dar trebuie o atenție mai mare pentru jucătorii lor importanți, care pot face diferența. Știm lucrul acesta, am discutat și sper că vom reuși să ne închidem foarte bine și să nu avem probleme”.

Nici istoricul ultimelor meciuri directe nu e de partea Petrolului. „Lupii galbeni” n-au mai învins-o în Superliga pe FCSB de mai bine de 8 ani. Nepomuceno tranșa un FCSB - Petrolul 0-1 jucat pe 9 aprilie 2015, grație unui gol reușit în minutul 90.

Nu avem probleme de lot, băieții sunt bine. Mizez pe tot lotul de jucători și sper să aliniem cel mai bun «11».

- Florin Pîrvu, antrenor Petrolul

FCSB - Petrolul, detalii-cheie înainte de meci:

  • Nouă victorii, trei remize şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, ploieştenii s-au impus în două dintre cele 14 deplasări din campionat, iar de alte opt ori au terminat la egalitate.
  • Privind strict continuitatea sportivă, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 95 de ori, de 55 de ori s-au impus „roş-albaştrii" bucureşteni, de 20 de ori au câştigat prahovenii, iar alte 20 de partide s-au terminat la egalitate.
  • 9 aprilie 2015, FCSB-Petrolul 0-1 (gol Nepomuceno) a fost ultima victorie reuşită de ploieşteni pe prima scenă în duelurile cu gruparea bucureşteană.
  • În ediţia precedentă, FCSB s-a impus în ambele confruntări din sezonul regular, 2-0 pe terenul „lupilor galbeni" şi 4-1 „acasă”.
  • Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 28 octombrie 2023, Petrolul-FCSB 2-2, goluri marcate de Damjan Djokovic, Alexandru Băluţă, respectiv Jair Silva şi Gheorghe Grozav.

Citește și alte știri de actualitate:

Reacția FRF după amenda primită de Gigi Becali de la UEFA pentru pariuri: „Am colaborat”

Visul continuă pentru Hermannstadt » Sibienii obțin o victorie mare în lupta pentru play-off!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dandana
dandana  •  03 Martie 2024, 09:24

Eu cred ca poate! Cei de la petrolul au jucători, dar ca și la Craiova nu înțeleg ce nu merge acolo. Probabil Copilul nu are ce căuta în fotbal și lăsați oamenii de se descurcă în fotbal. Cu Craiova au jucat bine ceva timp. Dar trebuie sa fie atenți, și fcsb are jucători ca cei de la Craiova care îți îndoaie picioarele. Oricum fcsb nu mai poate pierde campionatul, dar ne trebuie o echipă ca petrolul în play of dacă vrem sa fie frumos, nu echipe mici care în play of din cauză că nu mai au stare, nu mai joacă absolut nimic

lefter_popescu
lefter_popescu  •  03 Martie 2024, 00:37

Sa speram ca ploieștenii nu vor face omenii cu ilfovenii lui Gigi Valiza chiar dacă nu mai au șanse la locul 6. Fiecare punct ( chiar și jumătate de punct) ii poate tine în cursa pt locurile 7 sau 8 care le vor permite un baraj pt cupele europene.

flojo
flojo  •  02 Martie 2024, 21:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează