FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Fost "ceferist", actual arbitru! » Horaţiu Feşnic a jucat fotbal la U Cluj şi CFR

Horaţiu Feşnic, pe vremea cînd era jucător la CFR Cluj. // Foto: KVSC1907.ro +3   FOTO
Horaţiu Feşnic, pe vremea cînd era jucător la CFR Cluj. // Foto: KVSC1907.ro

Articol de - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 martie 2012 21:41

"Centralul" clujean a trecut în fişa sa de la CCA faptul că a evoluat pentru clubul lui Paszkany, acolo unde e angajat şi tatăl său, care însă a anunţat ieri că va demisiona pentru a nu-i pune fiului său în pericol cariera de arbitru.

Horaţiu Feşnic (22 de ani), surpriza lui Ion Crăciunescu în etapa trecută, cînd a fost delegat în premieră la un meci din Liga 1, la Astra - Mioveni (3-1), fără a bifa măcar o partidă în eşalonul secund, are trecut "ceferist"! El a practicat fotbalul înainte de a ajunge arbitru, fiind junior la U Cluj pînă la 14 ani, cînd s-a mutat la rivala din Gruia.La CFR a jucat pînă în 2005, evoluînd pentru echipa a doua a clubului.

Legăturile sale cu formaţia patronată de Arpad Paszkany nu se opresc însă aici. Tatăl său, Mircea Feşnic, a fost pînă ieri antrenor la juniori B la CFR. Şi-a dat demisia pentru a nu-i crea probleme fiului său. "La Liga a 3-a n-ar fi fost probleme, dar aşa, n-are rost. A făcut pasul în faţă şi nu vreau să-i creez probleme în carieră", şi-a motivat părintele decizia.

12 meciuri a oficiat Feşnic la Liga a 3-a, înainte de a fi promovat de Crăciunescu. Clujeanul s-a apucat de arbitraj în 2010

"De arbitri d-ăştia avem nevoie"

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, spune că ştia trecutul lui Feşnic şi că va mai promova şi alţi arbitri tineri care au jucat fotbal.

- Domnule Crăciunescu, e normal ca Feşnic să fie arbitru după ce pînă acum doi ani a fost jucător la CFR?
- Da. Care e problema? Chiar e foarte indicat ca un arbitru să provină dintr-un fost fotbalist! Vom căuta în continuare astfel de arbitri, care să fi jucat fotbal, pentru că ei simt altfel jocul.

- Dar el s-a aflat la un moment pe statele de plată ale CFR-ului.
- Şi ce dacă? El nu va arbitra vreun meci al CFR-ului şi, perioada următoare, nici la alte partide care să influenţeze cumva evoluţia formaţiei din Gruia. Ce, eu n-am jucat la Universitatea Craiova? Şi am arbitrat-o după aceea de zeci de ori! Igna n-a fost fotbalist la UTA? Şi a arbitrat-o! Marius Avram n-a fost jucător la Dinamo? Şi a arbitrat de multe ori echipa din Ştefan cel Mare! Deaconu la fel cu Steaua. Dar cîţi ani a jucat la CFR?

- În perioada 2005 - 2009.
- Ia, lăsaţi-mă să-l sun, să vorbesc cu el şi vă spun după aceea situaţia exactă.

....
- Gata, am vorbit. A jucat la grupele de copii şi juniori de la U Cluj între 7 şi 14 ani, apoi s-a mutat la CFR, unde a evoluat pînă la 19 ani la juniori şi la echipa a doua.

- Exact ce vă spuneam.
- El mi-a zis că şi tatăl său e angajat ca antrenor la grupele de copii şi juniori de CFR, dar tocmai din acest motiv, că băiatul său a promovat la Liga 1, a decis chiar azi să demisioneze de la CFR. Deci nu mai sînt probleme.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  05 Martie 2018, 20:11

Deaconu a jucat la Steaua, dar nu e nici o problemă, nu? Ce a făcut în cazul bricheta e OK, nu?

rewember
rewember  •  17 Martie 2012, 12:24

CeFuRa = clubul arbitrilor

marabona
marabona  •  16 Martie 2012, 12:31

Arbitrul bricheta a fost junior la steaua dar asta nu il impiedica sa arbitreze steaua sau echipele care se bat la titlu. Al naibii de ipocriti ce sunteti...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează