FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FK SUTJESKA 3-1

Fostul decar al Stelei a marcat ieri pentru prima dată în tricoul CFR-ului! » "Dică-gol!"

Nicolae Dica, Dica, CFR Cluj
Nicolae Dica, Dica, CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 13 februarie 2010 00:00

CFR a cîştigat ultimul amical din Antalya, 3-1 cu FK Sutjeska, pe mîna oamenilor din ofensivă

Potul atacanţilor
Cele 4 vîrfuri folosite ieri de Mandorlini au lucrat toate cele 3 goluri: Dică şi Nei au marcat, Traore a oferit pasa la prima reuşită, iar Bud a scos penalty-ul transformat de Cadu

CFR şi-a ales un adversar fără nume pentru ultimul test înainte de prima etapă, în care va da piept chiar cu campioana Unirea Urziceni. Trupa lui Mandorlini a jucat ieri cu FK Sutjeska Niksic, locul 3 în ultima ediţie a campionatului din Muntenegru. Clujenii au făcut un meci destul de bun şi au învins fără emoţii cu 3-1, la capătul celor 90 de minute şi cu 9 zile înaintea confruntării de la Urziceni, CFR şi-a arătat la vedere atuurile, dar şi slăbiciunile.

PUNCTE FORTE
Axul Cadu - Dani - Dică - Traore
Echipa de start a fost cea standard. Aşezată într-un sistem interesant 4-3-2-1, cu Traore vîrf împins şi cu Peralta şi Dică susţinîndu-l la orice fază, CFR a arătat că stăpîneşte bine acest modul şi mai presus de acest lucru că are un ax central extrem de solid: Cadu a arătat şi ieri de ce poartă banderola de căpitan şi de ce e poate cel mai bun fundaş central din Liga I, neavînd nici măcar o ezitare tot meciul. Apoi Dani a fost metronom la centrul terenului, iar cuplul N. Dică-Traore s-a înţeles perfect, argumentul principal fiind faza pe care au lucrat-o la gol: pasă subtilă printre a lui Traore, Dică a scăpat şi l-a executat cu sînge rece pe portarul advers.

Traore, extrem de greu de marcat
CFR nu trebuie să-şi facă griji că Yssouf Kone nu poate juca. Traore e chiar un atacant bun, iar ieri a fost imposibil de marcat chiar şi de nişte muntenegreni solizi şi bine clădiţi. E înalt, dar mobil, are viteză de reacţie, dar e şi foarte tehnic, toate aceste atuuri artătîndu-le ieri la o singură fază: cînd i-a umilit pe cei doi stoperi, dar a şutat puţin pe lîngă (30).

Trei sisteme într-un singur meci
Ieri, CFR a demonstrat că poate schimba sistemul în funcţie de adversar şi de situaţie. Mandorlini a ordonat şi echipa a reuşit să-l mulţumească în 3 module diferite. S-a început în 4-3-2-1, s-a trecut după eliminarea lui Mureşan la un 4-3-1-2, cu Deac în spatele lui Nei şi Bud şi s-a încheiat meciul în 4-2-3-1, cu Dani şi Boroştean la mijloc şi tridentul Deac, Bud, Buş în spatele lui Nei. În fiecare dintre ele s-a marcat cîte un gol.

Patru atacanţi şi toţi patru.
Nu e la îndemîna oricui să folosească într-un meci toţi atacanţii din lot şi toţi să aibă realizări. A făcut-o ieri CFR. Traore-Dică au contribuit la primul gol, Nei a finalizat simplu o pasă excelentă a lui Deac, jucător care a fost unul dintre cei mai buni ieri, iar Bud a scos penalty-ul din final executat impecabil de Cadu.

PUNCTE SLABE
S-a primit gol la fază fixă
În jocul CFR-ului n-a curs doar lapte şi miere. Fazele fixe au fost o problemă, mai ales după ce a intrat neexperimentatul Kanyuka. Din fază fixă s-a luat şi golul din repriza a doua şi tot dintr-un asemenea moment s-a mai iscat o ocazie pentru trupa din Muntenegru.

Gaură pe stînga
CFR a luat în vară mulţi bani pe Alvaro Pereira, însă n-a pus în loc un jucător nici măcar la jumătate din valoarea lui pe banda stîngă. Edimar a fost de multe ori depăşit, iar în ofensivă a fost timid şi cu mult prea puţine realizări. Parcă mai în vînă a fost Panin, în ultimul sfert de oră, cu cîteva pase verticale pentru atacanţi şi cu două centrări precise.

Una peste alta, CFR arată bine cu o săptămînă înainte de start. Pare că a mai pierdut din viteză fără Dubarbier, dar e mai rafinată cu Traore şi cu Dică.

3 goluri
a marcat golgeterul clujenilor din amicale, portughezul Cadu

4 victorii
şi o înfrîngere e bilanţul "vişiniilor" din pregătiri

CFR - FK Sutjeska Niksic 3-1 (1-0)
Au marcat pentru CFR: N. Dică (38), Nei (74), Cadu (87-pen.)
CFR: Nuno Claro (46, Stăncioiu) - Tony, Cadu, Alcantara (46, Kanyuka), Edimar (65, Panin) - Dani, Mureşan (55, Nei), Culio (70, Boroştean) - Peralta (75, Buş), N. Dică (46, Deac) - Traore (46, Bud). Antrenor A. Mandorlini

Mureşan s-a bătut şi a fost eliminat
La 10 minute după startul reprizei secunde, cele două echipe au fost la un pas de o bătaie generală. Totul a plecat de la o altercaţie a lui Culio cu un adversar, în ajutorul argentinianului sărind Mureşan, care a bruscat un jucător muntenegrean. Cei doi şi-au pus mîna în gît, iar după ce au intervenit cei de pe margine şi au calmat spiritele, ambii fotbalişti au fost eliminaţi.

Leonardo a plecat în Olanda!
Clujenii nu l-au folosit deloc pe brazilianul Leonardo în amicalul de ieri. Acesta a privit meciul de pe margine, alături de impresarul său. Fundaşul stînga de la Willem Tilburg nu va mai semna cu CFR, după ce a cerut un contract de 200.000 de euro pe an. Iuliu Mureşan a declarat aseară că jucătorul nu va veni la Cluj. "Leonardo se întoarce în Olanda la Willem. N-avea nici un sens să-l mai băgăm la joc. Vom vedea pe viitor dacă îi vom face o ofertă sau nu", a spus oficialul "vişiniilor".

Drum Antalya - Cluj în 11 ore
Ieri a fost ultima zi de cantonament în Turcia, astăzi urmînd ca gruparea din Gruia să se întoarcă acasă. Va face însă pe drum aproape jumătate de zi. la ora 11:00 vor pleca din Belek cu atocarul spre aeroportul din Antalya, unde vor ajunge peste 60 de minute. Apoi cu avionul pe ruta Antalya-Istanbul, iar la destinaţie vor sta aproape 3 ore, după care va urma un alt zbor, Istanbul - Bucureşti. Şi în capitala României vor sta în jur de două ore şi jumătate, în Cluj urmînd să aterizeze diseară, în jurul orei 22:00

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  13 Februarie 2010, 10:02

in amicale scopul e rularea a cat mai multi jucatori. din aceasta cauza, daca cineva e eliminat, intra alt jucator pe teren.

 •  13 Februarie 2010, 10:02

in amicale schimbi jucatorul cand ia rosu!!!

stefy1717
stefy1717  •  13 Februarie 2010, 08:40

"S-a început în 4-3-2-1, s-a trecut după eliminarea lui Mureşan la un 4-3-1-2"...dupa eliminare au jucat tot 11 vs 11 ?!?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează