FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA - CFR CLUJ, LUNI, 17:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fostul juventin a venit să-şi arate valoarea în Liga I » Grande Piccolo

Felice Piccolo, Piccolo, Chievo
Felice Piccolo, Piccolo, Chievo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2010 00:00

Deşi nu a mai jucat de peste 7 luni, Felice Piccolo a demonstrat, încă de la primul antrenament sub comanda lui Mandorlini, că este un pretendent cert la un post de titular în defensiva clujenilor. Italianul a dezvăluit pentru Gazeta motivele pentru care a ales să joace într-un campionat din estul Europei.

- Felice, care a fost motivaţia principală pentru care te-ai apucat de fotbal?
- În primul rînd m-am născut la Napoli, un oraş în care pasiunea pentru calcio este imensă. Tatăl meu a fost fotbalist, însă nu de un nivel ridicat. El m-a dat la fotbal cînd aveam 6 ani. De asemenea, fratele meu este portar la juniorii lui Juventus.

- Ai jucat tot timpul fundaş central sau ai încercat şi alte poziţii în teren?
- În primii ani de juniorat, am jucat ca şi mijlocaş central, însă ulterior m-am format ca şi fundaş central. Pot să spun că am jucat pe toate poziţiile în defensivă. Deşi sînt jucător de picior drept, în ultima perioadă, la Empoli, am jucat pe postul de fundaş central-stînga.

Deturnat de la Milan
- Cum ai ajuns la Juventus? E adevărat ca Luciano Moggi, directorul general al lui Juventus, a insistat să rămîi?
- Am petrecut 4 ani la Juventus, practic acolo m-am format ca şi fotbalist, sub comanda lui Gian Piero Gasperini, actualul tehnician al lui Genoa. Pînă în ultima zi de mercato, ştiam că trebuie să merg la Milan, însă Moggi a sunat în ultimul moment şi a insistat să rămân.

- Totuşi, care a fost cel mai bun tehnician sub comanda căruia ai lucrat?
- Cînd am revenit la Juventus în Serie B, am avut plăcerea să lucrez cu Didier Deschamps. Ca şi fotbalist a dobîndit o experienţă enormă, pe care a încercat să ne-o împărtăşească.

- Care a fost cel mai dificil adversar împotriva căruia ai jucat în carieră?
- Jucînd în Serie A am întîlnit mulţi atacanţi de top, însă Zlatan Ibrahimovici era extraordinar. Îmi amintesc şi acum un meci teribil, Empoli-Inter, în care am avut o misiune dificilă împotriva lui Zlatan.

"Aveam nevoie de o provocare"
- Este adevărat că ai avut un moment în carieră cînd ai vrut să renunţi la fotbal?
- Aşa este. A fost o perioadă de aproximativ doi ani pentru mine, extrem de dificilă, în care am stat mai mult pe tuşă din cauza unei afecţiuni la picior. Mi-am revenit abia după a doua operaţie, însă m-am recuperat total. Chiar am avut o perioadă bună cu Empoli în Serie A.

- De ce ai ales să vii tocmai în România? Îl cunoşteai pe Mandorlini?
- Am jucat doar împotriva echipelor antrenate de Mister în Italia. E un antrenor cunoscut la noi, dar şi respectat pentru rezultatele sale. De ce România? Pentru că aveam nevoie de o schimbare de atmosferă, de o provocare. Pot să spun că am găsit un grup omogen la CFR, cu jucători de calitate, precum Cadu.

- Multă lume se întreabă dacă vei reuşi să-ţi recapeţi forma de joc.
- Fizic, sînt în regulă. Dar mă pregătesc în fiecare zi pentru a deveni tot mai bun. Ştiu că aveţi un campionat foarte puternic şi că ne aşteaptă meciuri grele şi vreau să ajut Clujul să devină campioană.

- Cum te motivai înaintea unui meci cu Inter sau Milan?
- Dacă nu intri la fiecare meci cu mintea puternică şi concentrat la maximum asupra muncii tale, nu ai nici o şansă. Vei pierde tot timpul, indiferent că joci în Serie A, B sau C. De aceea nu trebuie să renunţi niciodată, în nici o circumstanţă.

A suferit de maladia Haglund
La un control medical, lui Piccolo i s-a descoperit că suferă de maladia Haglund. Afecţiunea se referă la apariţia unei diformităţi osoase calcaneene, dureroasă, din cauza creşterii în volum a polului superior al calcaneeului. Practic, apare o creştere în dimensiuni a călcîiului, în zona unde se inseră tendonul lui Ahile. Maladia Haglund se poate trata prin medicaţie antiinflamatorie sau prin intervenţie chirurgicală.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să-l aducem pe Felice la CFR. Este în avantajul campionatului românesc să vină astfel de jucători"
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

"Am o dorinţă enormă de a reveni în teren. Voi face totul să îmi ajut noua echipă în lupta pentru titlu"
Felice Piccolo, fundaş CFR Cluj

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
 •  17 Februarie 2010, 08:52

Domnilor jurnalisti, folositi locutiunea "ca si" unde merge si unde nu! In cel mai bun caz s-ar putea spune ca e dialect ardelenesc, dar problema e ca mai citesc si altii ce scrieti voi si iau formularile de bune. "Ca si" era folosit numai pt. evitarea cacofoniilor, lingvistic fiind o constructie lipsita de stil. Asa zicea Alexandru Graur, daca stiti cine a fost. Era ala cu "ciorapele"!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează