FOTBAL  »  Superliga  »  PAMFLET

Fotbal din viitor » Cum va arăta campionatul românesc în 2023 :D

Mingea oficială de joc a Ligii I în 2023 :)
Mingea oficială de joc a Ligii I în 2023 :)

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 noiembrie 2013 12:49

Ne aflăm în anul 2023. Multe lucruri s-au schimbat faţă de acum zece ani, însă există şi cîteva constante.

Şef la FRF e tot Mircea Sandu. Are 71 de ani, riduri vizibile, vocea mult slăbită, dar a reuşit să cîştige şi mandatul din 2014. Şi-a depus candidatura pe ultima sută de metri şi l-a învins pe Gică Popescu la două voturi diferenţă. În 2019 nu a mai avut candidat.

La LPF şef e - vă aşteptaţi? - tot Mitică Dragomir. A avut şi noroc. A scăpat de toate cele 93 anchete DNA în care a fost implicat. Are 77 de ani şi a fost lovit de multe încercări, însă încă mai ţine cu dinţii de scaun şi nici nu are de gînd să se pensioneze. Ce-i drept, l-a salvat şi ultima licitaţie. Cînd totul părea pierdut, Mitică de la Ligă a mai făcut o magie şi a reuşit să vîndă drepturile de televizare celor de la Cosmote TV. Preţul? 10 milioane de euro. Şi nu pe 3 ani, pe 5!

Încă o constantă. Steaua e tot campioană, iar acum se pregăteşte de ”Via 35”. De fapt, e mult spus se pregăteşte pentru că în fiecare săptămînă are antrenamente cu public, dovadă şi cele 20 de puncte avans după 14 etape. Nu mai amintim de cele trei meciuri restante. Antrenor e MM Stoica, iar secund e Gigi Becali. Sau invers. Nimeni nu mai ştie.

Liga Campionilor? E totul ok şi aici. După trei tururi de preliminarii cu adversari din Malta, Insulele Feroe şi Islanda, Steaua a ajuns din nou în grupe. Rezultatele. 0-4 cu Roma, 1-3 cu Zurich, 0-6 cu Bayern. Dar Gigi e încrezător.

Revenim în Liga 1 pentru că în cupele europene Steaua e singura echipă care mai scoate capul. Prima divizie e încărcată cu multe nume noi. Însă un detaliu foarte interesant. Avem şapte echipe din judeţul Ilfov pe prima scenă: Chiajna, vicecampioană în sezonul precedent, Clinceni, Berceni, Baloteşti, Voluntari, Snagov şi Bălăceanca, cea mai nouă ilfoveancă urcată la masa bogaţilor săraci.

După cîteva experienţe prin Singapore, Coreea şi China, la Snagov a revenit ca antrenor Laurenţiu Reghecampf, iar echipa e sponsorizată de bet365. De alfel, trupa lui Reghe e singura echipă din Liga 1 cu sponsor pe piept.

Satele din Ilfov nu sînt singurele localităţi pitoreşti ajunse în fotbalul mare. CS Nuova Mama Mia Becicherecul Mic din Timiş a reuşit şi ea o promovare spectaculoasă, chiar dacă jucătorii sînt plătiţi doar cu pizza. Luceafărul Mihai Eminescu a ajuns şi ea în Liga 1 şi se bate pentru evitarea retrogradării cu Vişina Nouă şi Benfica Ileanda.

Tot în prima ligă mai avem şi Craiova Olguţei care a reuşit să se menţină an după an pe locurile 10-12. De altfel, echipele susţinute de primării şi consilii locale sînt foarte populare în acest moment. Mai avem:
- ACS Poli Recaş Banat Severin, susţinută de primăria Timişoarei;
- FC Radu Mazăre, noua echipă fanion a Constanţei;
- CS Pinalty - fosta Ceahlăul;
- CSMSCLCTVRTTATRC Iaşi, susţinută de primăria Iaşiului.
- FC Primăria - echipa tuturor primarilor din România.

CFR s-a mutat din Cluj la Zagon şi rezistă în Liga 1. Patron e tot Arpad Paszkany. În lotul echipei nu mai există nici un român. Lucru valabil şi la loturile de juniori.

Rapid a devenit deja o amintire după ce jucătorii nu au fost de acord cu planul impus de administratorul judiciar, iar clubul a intrat în faliment. Dinamo se zbate acum prin ligile inferioare. Firul s-a rupt după ce patronul Ionuţ Negoiţă şi-a luat mîna de pe echipă, sătul de faptul că jucătorii aduşi de la Bistriţa şi de la Motru sînt indolenţi şi nu reuşesc să ia campionatul.

Ultimele trei echipe care i-au mai pus ceva beţe în roate Stelei - Petrolul, Pandurii şi Astra - au dispărut toate de pe prima scenă în condiţii care de care mai misterioase.

Din Liga a IV-a, Adrian Mititelu încă se mai zbate să intre pe "Ion Oblemenco", iar Dosarul Transferurilor îşi va consuma în cîteva săptămîni cel de-al 329-lea termen.

Naţionala? Antrenor e tot Victor Piţurcă, iar Mutu încă mai joacă la o echipă din liga a VII-a japoneză, sperînd că va mai primi măcar o convocare.

*textul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare, desigur

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  11 Noiembrie 2013, 10:37

FARUL CONSTANTA va fii pentru a 5 - a oara CAPIOANA consecutiv a ROMANIEI si steaua RETROGRADATA in LIGA a 3 - a in anul 2023 :))))

ares123
ares123  •  11 Noiembrie 2013, 10:29
Postat de just.rapid pe 11 Noiembrie 2013, 07:41

articolul e putin gresit ! dupa ce s-a plictisit de liga 1 , steaua s-a mutat in campionatul rusiei iar presedintele clubului este coltescu si manager, bricheta!

Ai uitat sa mentionezi echipa ta, care a ajuns acolo un ii e locul, in campionatul Indiei unde face furori cu valuri de pipilica din tribune...daca or avea tribune aia..

just.rapid
just.rapid  •  11 Noiembrie 2013, 07:41
Postat de plesan pe 10 Noiembrie 2013, 17:22

nu mi se pare amuzant :P faptu ca tot ai mentionat de Steaua chiar si in gluma ca a luat bataie de la Zurich e clar ca esti unu din catei sau aia mici cum i cheama Rapid?

articolul e putin gresit ! dupa ce s-a plictisit de liga 1 , steaua s-a mutat in campionatul rusiei iar presedintele clubului este coltescu si manager, bricheta!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează