FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL VARGA-BĂLAN

Fotbaliştii nu vor boicota etapa » Dumitru Costin: "Nu sînt solidari cu Varga şi Bălan"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 aprilie 2010 00:00

Apelul lansat de Sindicatul fotbaliştilor către jucătorii din Liga I n-a avut nici un ecou. Preşedintele AFAN, Dumitru Costin, le sugerase fotbaliştilor să nu intre etapa aceasta pe teren, în spirit de solidaritate cu Varga şi Bălan, rămaşi fără drept de joc după transferul la Rapid.

N-a primit însă nici un feedback. Explicaţia? "Nimeni nu mai e solidar cu nimeni, asta e ţara în care trăim! Probabil că jucătorilor le e teamă şi de represalii", a spus şeful AFAN pentru gsp.ro

- Domnule Costin, vreo reacţie din partea jucătorilor vizavi de ideea de a nu intra pe teren etapa aceasta?

- N-am primit nici un semnal din partea lor. Păcat! E tipic românesc. Credeam că fotbaliştii vor fi solidari cu Varga şi Bălan! Probabil că le e şi teamă, nici nu ştiu ce să mai zic. Mi-aş fi dorit să existe o adeziune la această idee, de a nu intra pe teren, dar se pare că n-a avut succes.

- Dumitru Dragomir pare încolţit. Susţineţi demersurile aşa-zisei coaliţii care solicită demisia şefului LPF?

- Mă bucur că, în sfîrşit, cluburile de fotbal şi-au dat seama de neregulile de la LPF. Este incredibil ce se întîmplă în fotbalul românesc. Sîntem în 2010 şi stabilim ierarhia la masa verde. Dragomir s-a chinuit să readucă acele comisii la LPF şi uitaţi-vă ce face cu ele!

- Este în pericol cariera celor doi jucători ai Rapidului?

- Evident! Sînt doi fotbalişti extrem de valoroşi, campioni ai României. Amîndoi cochetau cu echipa naţională şi traversau o perioadă fastă în carieră. Nu poţi să-i trimiţi să joace pe maidan în liga a patra.

- Pînă la urmă, credeţi că vor primi drept de joc în această stagiune?

- La cum merg lucrurile, nici o şansă! Sînt extrem de dezamăgit. Fotbalul este captiv din cauza acestor comisii pe care Dragomir şi le-a dorit cu disperare. Acum văd că începe să îl şantajeze pe Becali.

- Cum putea fi evitat cazul Varga-Bălan?

- Extrem de simplu. Să vă explic! Cei de la LPF le-au dat iniţial drept de joc, după care au considerat că există nereguli şi le-au anulat vizele. Practic, ei trebuiau să le explice şefilor din Giuleşti că cei doi jucători nu pot evolua contra Politehnicii Timişoara pentru că Rapid ar urma să piardă meciul la masa verde. Normal că a existat această confuzie dacă staff-ul Rapidului n-a primit o înştiinţare clară din partea LPF.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (14)
 •  22 Aprilie 2010, 10:58

Gu n o a i e l e de conducatori ai rapidului ne cred tampiti pe toti, la fel cum sunt ei. De data asta nu le-a mers smecheria. iar jucatorii sunt la fel de i d i o t i pentru ca nu vor sa inteleaga un lucru simplu: in acest sezon nu mai au drept de joc la alta echipa de liga 1.

solsher07
solsher07  •  16 Aprilie 2010, 19:05

explcati-va cum cei se la timisiora stiau de acest lucru iar oficiali rapidului nu. ,,,acel fax vizat de instiinare a ajuns la timisoara si nu in giulesti prima data... la ti vizat stampilat s.a.m.d ,,pe cad la rapid nu a ajuns asa cum trebuie ..fara o valoare semniicativa acel act ...iar obs de joc tre sa insiinteze arbitri de joc ca cei de la rapid nu au voie cu varga si balan si acesta sa nu ii lase sa intre in teren ... dar aici a fost un cmplot pt cele 3 pct ,,de care avea nevoie tim ..

 •  14 Aprilie 2010, 21:45

eu nu ii inteleg pe jucatori,cum au putut sa semneze in continuare cu sportul,si sa fie jucatori lui siman.asa le trebe,sant...gramada,pt ca daca aveau valoare ii cumpara cineva,asa ei sant jucatori sportului

Vezi toate comentariile (14)
Comentează