FOTBAL  »  Superliga  »  ŞCOALĂ ŞI FOTBAL

Fotbaliştii români vor face şcoală pe net! Alexandru Tudor va fi profesor, Mache - exemplu negativ

Alexandru Tudor va fi expert ştiinţific pe probleme de arbitraj
Alexandru Tudor va fi expert ştiinţific pe probleme de arbitraj

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 22 mai 2012 16:22

Veşti bune pentru fotbaliştii români care vor să se intruiască în timpul carierei sportive, dar nu pot realiza acest lucru din cauza lipsei de timp. Într-un proiect demarat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), orice jucător va avea ocazia să urmeze cursuri de formare prin intermediul internetului.

Proiectul, denumit "E-learning pentru parteneri sociali", va conţine cursuri variate, expuse pe site-ul www.elearningafan.ro. Publicul ţintă va fi format din sportivi, în general fotbalişti, care nu au timpul necesar pentru a urma cursurile unor instituţii de învăţămînt. Aceştia vor putea, astfel, să participe la cursuri în timpul liber din cadrul cantonamentelor.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, la sediul AFAN, preşedintele executiv al organizaţiei, Dumitru Costin, a prezentat acest proiect. "După încheierea activităţii sportive, mulţi fotbalişti continuă viaţa la limita existenţei. Cu ajutorul acestui program, sportivii vor avea ocazia să se instruiască prin intermediul internetului.

Alexandru Tudor, expert ştiinţific pe probleme de arbitraj!
Printre cursurile urmate, se regăsesc cele de administrator al societăţilor sportive, de branding personal, nutriţie, dezvoltare personală, antrenorat sau jurnalism sportiv, dar şi arbitraj. Unul din instructorii cursului de arbitraj va fi chiar Alexandru Tudor. "Prima dată, nu am crezut că voi fi în stare să ajut la buna desfăşurare a acestui proiect. Pînă la urmă, încet-încet, mi-am dat seama că îi pot susţine pe tinerii doritori prin experienţa mea", a declarat arbitrul bucureştean.


Mache, văzut drept exemplu negativ

Unul dintre exemplele negative prezentate în cadrul conferinţei de presă a fost cel al team-managerului Stelei, Marius Ianuli, cunoscut sub apelativul "Mache". "În cantonamente, jucătorii se pot ocupa cu ceva de folos. Sincer, una din scenele care ne-au întărit ideea de a realiza acest proiect a fost cea în care un oficial stelist s-a filmat în timp ce făcea ceva foarte intim, cu conotaţie sexuală.

Astfel, fotbaliştii vor putea face ceva util în timpul cantonamentelor, să urmeze cursuri, să facă o instruire eficientă, în loc să urmărească filme porno", a punctat preşedintele AFAN.


Academia Hagi va fi partener

Unii dintre primii jucători care vor experimenta sistemul de învăţare on-line vor fi tinerii de la Academia lui Gheorghe Hagi, fiind cunoscute dorinţele "Regelui" privind rezultatele bune la învăţătură ale elevilor săi.

"Fotbalul are nevoie şi de foşti sportivi pentru scaune de directori executivi, preşedinţi, posturi pentru care trebuie să te instruieşti în prealabil", a comentat Gheorghe Hagi proiectul "E-learning".

"Fotbaliştii trebuie să înţeleagă că ei pot ajuta acest sport şi după retragere" - Gheorghe Hagi

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează