FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA - STEAUA 1-2

FOTO Brazilia României » Oltenii au făcut spectacol aseară, desenând în culori vii primul derby al anului, o manifestaţie de suflet pentru echipa favorită

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2017 00:00

Într-un fotbal tot mai rece, Craiova este Brazilia României. Prin atmosferă, trăiri, ceea ce produce.

Când Tudor Gheorghe cântă cu glasul lui inconfundabil "Au înnebunit salcâmii", fiorii plăcuţi ai emoţiei momentului ales dau culoare evenimentului. Pentru că atunci când "juveţii" dau de Steaua există toate ingredientele spectacolului. Oltenii din cele cinci judeţe s-au reunit aseară la Dunăre, la Turnu Severin, pentru confruntarea cu duşmanul de la Bucureşti. Nu cel mai mare, căci pe "câini" îi vor vizita în week-end-ul viitor.

Cu casa închisă

Dar meciul cu roş-albaştrii este ceva mai mult decât o simplă partidă. Este un derby al orgoliilor care se transformă într-un duel la titlu în acest sezon, iar 15.000 de oameni au venit cu gândul să asiste la o confruntare istorică. Toate biletele au fost vândute, s-a intrat şi pe pile. Craiova n-a mai învins Steaua din septembrie 2002, din alte vremuri, iar anii au trecut mai mult dureros pentru craioveni. Renăscuţi, oltenii vor să recapete ceea ce consideră că este al lor, de aceea umplu arena din Severin atunci când dau de granzii Capitalei, clamând cu patos că sunt moştenitorii "Campioanei unei mari iubiri".

Iubirea alb-albastră

Flamurile alb-albastre, cu lozinci, cu lei, au împânzit stadionul. Nu este miting în Piaţa Victoriei, sunt oltenii care au luminat arena cu becurile de la smartphone-uri. În 2002 ele erau doar în planurile de viitor. "Juveţii" au impresionat cu un banner de proporţii, prin care au trimis săgeţi otrăvite către rivali: "Numai stele căzătoare într-un fotbal care moare / Doar iubirea alb-albastră a rămas să strălucească". Dar şi mai mult oltenii au impresionat prin decibelii lansaţi pe durata partidei. Fiindcă rămân cei mai brazilieni dintre români.

10.000 de oameniau asistat în octombrie 2016 la meciul Craiova - Dinamo (2-1)

Căpitanul a dat tonul

Lovitura de start a partidei a fost dată de fostul căpitan al Universităţii, Pavel Badea, cel care a condus, printre altele, echipa Băniei în meciul din septembrie 2002, când oltenii au învins cu 3-1. A fost şi o superstiţie a gazdelor. Dar şi respect faţă de cel ce a contribuit la renaşterea fotbalului în Craiova, prin proiectul CS Universitatea. "Bădiţă" declara în ultimul interviu acordat Gazetei: "Eu nu sunt doar craiovean, ci şi un oltean fanatic, un regionalist".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
1679336805663461
Doru ForzaStiinta  •  19 Februarie 2017, 13:48

Csu e doar o jenă pesedista...Forza DNA,forza MITITELU...

observator_federal
observator_federal  •  19 Februarie 2017, 12:26
Postat de mihai_bn pe 19 Februarie 2017, 09:43

Exact asta doream să subliniez și eu: oamenii se duc la miting împotriva unor măsuri luate de guvernul Psd+Alde, dar susțin echipa ”roșie” a Olguței și a lui Rotaru:)) Asta e dovada că unii se duc la miting doar că e cool, deși în sufletu` lor mulțumesc partidului iubit pentru echipa de fotbal, pentru ajutoarele sociale și pentru pensiile mărite cu 50 de lei:))

Ce logica de fier... Sa inteleg deci ca tu nu mai citesti decat lucrarile stiitifice ale lui Gigi sau pe cele ale lui Meme... Sau ca asculti doar manele ca Reghe?

fcu1948
fcu1948  •  19 Februarie 2017, 12:01
Postat de ovidiu_3003 pe 19 Februarie 2017, 09:51

CSU este Stiinta cea adevarata ...nu nbe intereseaza ce spun dusmanii capitalisti sau neamurile lui mititelu ...este normal ca sa fie impotriva noastra aceste unelte ale diavolului ...

Laudat fie numele olgutei, Amin!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează