FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Dinastia Petre » S-a făcut mare! Patrick și-a depășit tatăl: a marcat prima dată în Derby la 19 ani. Reacția lui Florentin: ”Am plâns!”

Florentin înscrisese în poarta roș-albaștrilor la 24 de ani: +6   FOTO
Florentin înscrisese în poarta roș-albaștrilor la 24 de ani: "Când a zis că imediat după gol s-a gândit la mine, am izbucnit în plâns!"

Articol de , - Publicat vineri, 03 martie 2017 00:00

Patrick a marcat primul său gol în poarta roș-albaștrilor, la 17 ani distanţă de la întâia reușită a tatălui său, Florentin, în celebrul Dinamo-Steaua, scor 3-2.

Numele Petre continuă să facă istorie la Dinamo! În 2000, mijlocaşul de bandă dreaptă al lui Dinamo, Florentin Petre, marca primul său gol în poarta marii rivale. "Piticul" avea atunci 24 de ani şi reuşea, în sezonul 1999/2000, eventul cu roș-albii.

Miercuri seara, Patrick şi şi-a pus şi el amprenta în istoria Derby-urilor de România. La doar 19 ani, Petre jr. a înscris contra roș-albaștrilor, apoi a scos şi un penalty.

"Sunt fericit pentru tata"

Introdus de Contra în minutul 73, în locul lui Maxi Oliva, la scorul de 1-1, Patrick a izbutit un minut mai târziu să îşi ducă echipa în avantaj: centrare bună a lui Romera, din banda dreaptă, stoperii Stelei uită să îl marcheze pe Petre jr, iar acesta nu iartă - şut din prima, mingea ţopăie până în poartă, iar Patrick plonjează în genunchi, pe gazonul ud, pentru a celebra întâiul său gol în cel mai important meci.

Cu zece minute înainte de final, mijlocaşul de 19 ani l-a obligat pe Bălaşa să-l faulteze în careu, scoțând penalty-ul din care Hanca a făcut 3-1.

Imediat după meci, puştiul a declarat: "Este cea mai frumoasă seară din viața mea, mi-am îndeplinit cel mai mare vis. Mi-am imaginat după gol cum se bucură tatăl meu, îmi umple sufletul de fericire când știu că am marcat și i-am făcut o asemenea bucurie".

22 aprilie 2000

La această dată se întâlneau, în Ştefan cel Mare, Dinamo şi Steaua, în etapa a 30-a a sezonului 1999-2000. Ambele formații erau aveau în componență jucători emblematici pentru fotbalul românesc postrevoluţionar: Lupescu, Hîldan, Mihalcea, la Dinamo, Roşu, Belodedici sau Dănciulescu, la Steaua. Antrenori erau Cornel Dinu, respectiv Victor Piţurcă.

Petre sr. avea 24 de ani, era titular indiscutabil în formula gândită de "Procuror" şi a ieşit la rampă când Steaua conducea prin golul lui Ciocoiu: în minutul 45, Florentin a primit o pasă în flancul drept, a accelerat, l-a driblat pe Lincar şi a dat o centrare şutată, cu efect, care l-a prins nepregătit pe Tibi Lung.

Portarul stelist a scăpat printre mâini mingea şi astfel s-a mers la cabine cu scorul de 1-1.

Victoria din aprilie 2000, cu scorul de 3-2, a însemnat pentru Dinamo câştigarea matematică a campionatului cu 4 etape înainte de final şi oprirea unei serii de invincibilitate a Stelei de 16 jocuri în campionat şi 19 în toate competiţiile!

"Dinamo din 2000 juca aşa cum încearcă acum Contra să o facă: echipă scurtă, apărare avansată, agresivă şi presionare atunci când adversarul avea mingea"
Cornel Dinu, ex-antrenor Dinamo

"Florentin era unul dintre sufletele echipei care a bătut Steaua în aprilie 2000. Depunea cea mai mare cantitate de efort aruncată în luptă. Sper că şi fiul lui îi va călca pe urme"
Cornel Dinu, ex-antrenor Dinamo

2goluri în 25 de meciuri împotriva Stelei a marcat Florentin, în toate competiţiile

1gol în 3 meciuri împotriva Stelei a marcat Petre jr, în toate competiţiile

Florentin: "Am plâns, îmi trepidează inima şi acum!"

Florentin povestește ce a simţit când fiul său a marcat, miercuri seara.

patrick florentin petre 2

- Domnule Petre, vă mai amintiţi golul marcat Stelei în 2000?
- (râde) Dragul meu, îţi spun tot ce vrei, minutul, scorul, ce textură avea mingea Lotto cu care jucam, câte crampoane aveam la ghete. A fost partida în care Dinamo a câştigat campionatul după o pauză de 8 ani de zile şi, culmea!, fix după derby-ul cu Steaua am devenit matematic campioni.

- Primul dumneavoastră gol împotriva rivalilor.
- Da, ţin minte perfect! L-am driblat pe Lincar, am ajuns la 25-30 de metri de poartă, l-am văzut pe Tibi Lung că are tendinţa să iasă şi am şutat la poartă, cu efect. Acum, sincer să fiu, e posibil ca mingea să nu fi prins poarta dacă Lung nu intervenea. A vrut să o prindă, dar ploua şi i-a alunecat balonul din mână.

- Ce aţi simţit când aţi văzut că Patrick a marcat?
- Şi acum îmi trepidează inima de fericire, îţi jur! Mă uit pe internet, toate ştirile sunt cu Patrick, îmi sună telefonul în continuu. El a fost pregătit pentru meciurile Dinamo-Steaua de când s-a născut, a crescut cu spiritul de învingător, ştiam că trebuie să vină şi această zi.

- Cum vi s-a părut faza golului?
- Execuţia nu a fost perfectă, dar demarcarea a fost exemplară. A fost senzaţional pentru că a păcălit doi fotbalişti cu mare experienţă. Şi la penalty-ul scos s-a comportat foarte bine, a fost ajutat de viteza lui de reacţie, s-a băgat bine în faţa fundaşului, a fost o mişcare inteligentă. Sunt tare mândru de el!

- Imediat după partidă, Patrick a spus că şi-a imaginat cum vă bucuraţi dumneavoastră pentru gol.
- Când a zis că s-a gândit la mine chiar m-a făcut să plâng! El nu e genul care să îşi arate aşa uşor sentimentele, m-a lovit direct în inimă.

Dinamo - Steaua 3-2 (22 aprilie 2000)

  • Au marcat: Fl. Petre (45), Lupescu (52), Mihalcea (73) / Ciocoiu (26), Dănciulescu (70)
  • Eliminat: Miu (43)

Dinamo: Preda - Kiriţă, V. Năstase, Mihali, D. Florea - Fl. Petre (78 Buta), Hîldan, Lupescu, Iftodi - Mihalcea (76 Cernat), Mara (68 Cl. Drăgan). Antrenor: Cornel Dinu

Steaua: Tudor (30 T. Lung) - Fl. Dumitru, Belodedici, M. Baciu, Miu - Carabaş (67 R. Niță), Lincar, Trică (83 Cl. Răducanu), L. Roşu - Dănciulescu, Ciocoiu. Antrenor: Victor Piţurcă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (42)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  04 Martie 2017, 12:20

Lume nebuna, cu vaca la pascut, ca peste tot in tara asta! Nu sunt dinamovist si nici nu trebuie sa fi dinamovist ca sa accepti ca articolul asta e unul de suflet, care nu are nicio treaba cu mizeriile din fotbalul nostru. E vorba despre un pusti care marcheaza un gol impotriva unei (foste) rivale si care dedica golul tatalui sau. E o chestie de suflet pana la urma. Nu stiu de ce se basica toti frustratii care sustin o echipa confuza pe aici? Suntem vai...,,fcsb-ul" nostru ca natie!

planetfun
planetfun  •  03 Martie 2017, 13:44

vad ca o spui cu bucurie, mama ta de militian !

xftw
xftw  •  03 Martie 2017, 13:28
Postat de xftw pe 03 Martie 2017, 12:10

***

Vulgar? Jignitor? Sa va fie rusine,jurnalisti de Spiru !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează