FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

FOTO Number one » Takayuki Seto l-a egalat pe Cadu la numărul de meciuri în Liga 1. Etapa viitoare îl poate depăşi

Două trofee are în palmares Takayuki cu Astra, Cupa României și Supercupa +3   FOTO
Două trofee are în palmares Takayuki cu Astra, Cupa României și Supercupa

Articol de , - Publicat miercuri, 27 aprilie 2016 00:00

Takayuki a ajuns la 202 meciuri în L1, egalându-l pe Cadu. Runda viitoare, când giurgiuvenii pot deveni oficial campioni, Seto va deveni lider solitar.

Takayuki Seto a crescut odată cu Astra. După ce-a jucat la mai multe cluburi din Japonia și Brazilia, mijlocașul a luat o decizie ciudată în 2007 și a venit în România, unde a semnat cu o formație din Liga a 3-a: Astra Ploiești!

A îmbrăcat tricoul alb-negru la toate nivelurile, ajungând și în cupele europene! A început cu un salariu de câteva sute de dolari, a locuit într-o garsonieră de lângă stadion și a avut un șoc atunci când a ajuns la Ploiești.

"Îmi imaginam că o să fie ceva în genul orașului Tokyo, cu autostrăzi suspendate, cu blocuri înalte şi multe păduri. Numai că am găsit vaci şi cai pe stradă sau lângă terenuri. M-am speriat un pic şi mă gândeam «Doamne, unde am ajuns?!?»", povestea Seto primul impact cu "orașul aurului negru".

Acum, încasează 8.000 de euro luar și este cel mai vechi străin care a ales să evolueze în România: "Am luat totul pas cu pas și cred că am reușit. Totuși, nu credeam că o să trăiesc atâtea experiențe la un singur club".

Cariera sa în Liga 1 e una exemplară, primind un singur cartonaș roșu în cele 202 meciuri disputate până acum. S-a întâmplat în actuala ediție de campionat, în partida cu FC Botoșani: "Am greșit, dar sper să fie ultima eliminare din carieră".

CV Takayuki Seto

  • data și locul nașterii: 05.02.1986 (Nagoya/Japonia)
  • debut în L1: 02.08.2009, Astra - Pandurii, 0-1
  • primul gol în L1: 01.12.2009, Oțelul - Astra, 3-2
  • are 202 meciuri în L1; 22 de goluri, 12 pase de gol
  • are 19 meciuri în cupele europene și un gol marcat

TOP 5 STRĂINI ÎN LIGA 1

1-2. Takayuki 202
1-2. Cadu 202
3. Viveiros 194
4. N'Doye 185
5. Temwanjera 174

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  27 Aprilie 2016, 11:47

"Îmi imaginam că o să fie ceva în genul orașului Tokyo, cu autostrăzi suspendate, cu blocuri înalte şi multe păduri."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează