FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 1-4

FOTO și VIDEO » Călcați de "Bizonul" lui Andone! Campioana, umilită de Dinamo pe teren propriu

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor +13   FOTO
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2016 17:50

Campioana României a fost învinsă categoric de Dinamo, scor 1-4, chiar pe teren propriu, în primul meci din acest sezon de Liga 1.

ASTRA - DINAMO 1-4
Boldrin '49 (pen.)/Gnohere '24 (pen.), '69 (pen.) '77, Lazăr '44
*Alexandru Stan a fost eliminat în min.74

liveTEXT AICI/VIDEO

 
 

Dinamoviștii au deschis scorul din penalty în minutul 22, prin Gnohere, după ce Ovidiu Hațegan a fluierat un fault al lui Takayuki asupra lui Palici.

Elevii lui Ioan Andone și-au majorat avantajul chiar înainte de pauză. Același Gnohere a primit mingea la 30 de metri de poartă, iar apoi i-a trimis o pasă pe culoar lui Vali Lazăr, care a finalizat cu un șut pe lângă Silviu Lung jr.

Imediat după pauză, Rotariu a avut șansa de a duce scorul la 3-0, dar șutul său din câțiva metri a lovit bara.

Astra a redus din avantaj în minutul 49, tot din penalty. Daniel Niculae a fost faultat în careu de Mevlja, iar Boldrin a înscris cu o execuție sigură.

Hațegan a fluierat și a treia lovitură de la 11 metri, în minutul 68, când Oros l-a faultat în careu pe Palici, iar Gnohere l-a mai învins o dată pe Silviu Lung jr. de la punctul cu var.

Astra a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Alexandru Stan, care a văzut roșu direct în urma unui fault asupra lui Vali Lazăr.

Gnohere a bifat hattrick-ul în minutul 76, cu un șut din interiorul careului, după o pasă trimisă de Hanca.

Dinamoviștii sunt la primul succes pe terenul din Giurgiu, ultimul succes al "câinilor" în deplasare contra astralilor fiind înregistrat în urmă cu 6 ani, 2-1 într-un meci jucat la Ploieşti. Şi atunci, "alb-roşiii" erau antrenaţi tot de Ioan Andone.

Echipele de start:

Astra: Lung jr. - Vangjeli, Geraldo, Oros, J. Morais - Al. Ioniță II, Takayuki, Boldrin - D. Florea, Teixeira, De Amorim
Rezerve: Gavrilaș, Fabricio, Lovin, D. Niculae, Al. Stan, Balaure, Boudjemaa
Antrenor: Marius Șumudică

Dinamo: Brănescu - Romera, Mevlja, Nedelcearu, St. Filip - Anton, Palici, Busuladzici - Rotariu, Gnohere, V. Lazăr
Rezerve: Penedo, Hanca, A. Marc, P. Petre, Dudea, Vl. Olteanu, I. Șerban
Antrenor: Ioan Andone

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (562)
zecs93
zecs93  •  24 Iulie 2016, 01:44
Postat de ionut.07 pe 24 Iulie 2016, 01:22

Probabil esti prea tanar. Borcea nu dorea niciodata calificarile in cupele Europene. Pentru el, acele meciuri erau un pretext de a se imbogati. Voi sunteti mai tineri, naivi si il criticati pe Negoita in contextul actual al fotbalului romanesc. Da, are toate hibele cu privire la "betia de cuvinte" si la demagogia pe care o face, dar intre el si Borcea nu exista termen de comparatie. In fine... un prim meci bun si atat. Vedem ce va urma. Experienta, la nivelul antrenorilor, e de partea lui Ando.

Nustiu daca ma pot considera tanar la ai mei 31 de ani, dar ai dreptate, nu exista termen de comparatie deloc intre Borcea si Negoita, unu a facut datorii si nu i-a pasat soarta clubului, de asta azi Dinamo putea fi mai devreme in faliment decat Rapidu de azi, iar Negoita a platit si a gandit bine cu aceasta insolventa, dar totusi, are si el bube multe, nu zic ca trebuie sa investeasca cat bugetu lui PSG sau al lui City la un loc, ba da macar minimum acolo tot trebuie sa dai ca vorbim totusi de Dinamo nu de Avantul Plopeni !!! Eu il apreciez ca a salvat Dinamo de la faliment dar ne trebuie totusi altceva pentru nivelu urmator, asta daca vrem ca Dinamo sa aibe in registrul ei performanta la nivel de ordine !!! Te salut !!!

ionut.07
ionut.07  •  24 Iulie 2016, 01:05

Pentru un prim meci oficial, Dinamo a jucat surprinzator de bine. Echipa a dat dovada de agresivitate, un joc bun de posesie, multe verticalizari, combinatii surprinzatoare si, spre deosebire de anu' trecut, de o capacitate de efort mult mai mare. Nu a mai fost acea echipa statica. Nu-l critic pe Rednic, fostul antrenor, caci el e cel care a adus 80% din actualul lot, ci doar remarc pressingul echipei si jocul dinamic pe benzi. Toate ca toate, insa Andone trebuie remarcat pentru sistemul de joc. Unul nou pentru Dinamo si pentru campionatul nostru din ultimii... 3 ani, sa spun asa. Toate astea, insa, sunt concluzii dupa un prim joc si, din nou, remarc apelul lui Andone la calm, pt ca aceasta victorie a venit si pe fondul unei conjuncturi favorabile (lipsa lui Sumudica, problemele financiare de la Giurgiu, s. a. m. d.). Dintre cei nou veniti, Azer mi se pare o achizitie foarte buna. E un mijlocas box-to-box, muncitor, cu o viziuna buna a jocului. Spaniolul, fundasul dreapta, e mult mai experimentat decat Hanca si mai disciplinat tactic, iar Branescu este doar imprumutat. Pentru el, Dinamo e o pista de relansare. L-am remarcat pe Lazar si dorinta acestuia de a reintra in circuitul echipei si in vederile noului selectionar (poate e un imbold pentru multi dintre jucatorii din Liga I acum, cand, teoretic, selectia se va face corect). Rotariu e acelasi jucator incapabil sa se concentreze in fata portii.

444001919101397
Florean Andrei  •  24 Iulie 2016, 12:10

Alo, ziarist nesemnat, mă, tu chiar nu ţi-ai dat seama că a fost blat, Astra a returnat cele trei puncte luate la Bucureşti, în primăvară. Cu ăstea a luat titlul, cu punctele cedate de Dinamo în primăvară !

Vezi toate comentariile (562)
Comentează