FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - RAPID, MÎINE, 19:00, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fractură de stres » Glauber a cedat şi va reveni abia în 2012

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2011 20:48

Glauber e primul rapidist care a luat deja vacanţă, urmînd să mai poată evolua abia în 2012. Diagnosticul i-a fost pus abia după trei săptămîni de investigaţii


Răzvan Lucescu a rămas cu doar trei stoperi în lot: Marcos Antonio, Burcă şi Oros, după ce brazilianul Glauber Berti (28 de ani) a fost trimis acasă, el devenind indisponibil pînă la finalul anului. Sud-americanul a acuzat în urmă cu o lună dureri la metatarsienele piciorului drept, însă controalele medicale nu au arătat nimic în primă fază. După mai multe RMN-uri şi radiografii, staff-ul medical a identificat problema: fractură de stres! Mai exact, structura osului s-a deteriorat într-un punct din cauza suprasolicitării, precum sărituri repetate sau alergatul pe distanţe lungi. "E foarte greu să localizezi astfel de afecţiuni pentru că la prima vedere osul pare perfect normal", a explicat medicul Rapidului, Marian Dumitru.

Pentru a-l repune pe picioare, doctorii i-au recomandat un repaus de la efort de trei săptămîni, iar conducerea tehnică a giuleştenilor a decis că nu mai are rost să rămînă la Bucureşti: "În cel mai fericit caz, ar mai fi putut juca la mijlocul lunii decembrie, însă cu siguranţă ar fi fost în urmă cu pregătirea fizică. Nu avea rost să-l mai ţinem aici".

În vară, contractul lui Glauber cu giuleştenii expirase, însă Dinu Gheorghe, preşedintele executiv de la vremea aceea, a reuşit să-l convingă pe brazilian să parafeze o nouă înţelegere, după aproape o lună de negocieri. Acesta a semnat un nou contract pe două sezoane, avînd un salariu stagional de 200.000 de euro! Din cauză că a ratat pregătirea de vară şi a accidentărilor, Răzvan nu a putut miza pe Berti decît în 5 partide în acest sezon: de patru ori l-a titularizat şi o dată a intrat în repriza secundă.

24 de meciuri a strîns Glauber anul trecut la Rapid, fiind om de bază în defensiva giuleştenilor, cea mai bună a sezonului trecut al Ligii 1, cu 22 de goluri încasate

"Burcă a venit, dar e rezervă. Va trebui să muncească mult ca să-şi facă loc în primul unsprezece. Marcos Antonio şi Glauber formează unul dintre cele mai bune cupluri de fundaşi centrali din Liga 1"
George Copos, în vară

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
sylar_1923
sylar_1923  •  20 Noiembrie 2011, 04:11

In cazul asta trebuie sa vina Maftei la iarna. E refacut complet dar la meciul cu U Cluj a stat in tribuna pentru ca a pierdut locul. Ar fi un moment bun sa fie adus inapoi.

criticu99
criticu99  •  20 Noiembrie 2011, 02:35

putin conteaza; burca e de 2 ori mai bun ca asta; drept dovada doar cele 7 goluri primite in 13 etape;

gazistu
gazistu  •  20 Noiembrie 2011, 01:12

copos zgarcitu.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează