FOTBAL  »  Superliga  »  EKRANAS - STEAUA

Fraţii Costea împachetează » Florin şi Mihai au pierdut orice şansă la primul "11"

Mihai şi Florin Costea au avut la dispoziţie mai bine de un an să demonstreze că sînt jucători de Steaua, dar au dezamăgit
Mihai şi Florin Costea au avut la dispoziţie mai bine de un an să demonstreze că sînt jucători de Steaua, dar au dezamăgit

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 august 2012 20:58

Tripleta Rusescu-Rocha-Nikolici a reuşit 9 goluri în acest sezon, cei doi Costea nici unul, iar patronul şi antrenorul Stelei şi-au pierdut răbdarea cu ei.

"Pentru Florin Costea acest meci e un test, dacă nici acum nu arată că e fotbalist, atunci s-a terminat cu el". Acesta a fost mesajul pe care Gigi Becali i l-a trimis public fratelui cel mare înaintea returului cu Spartak Trnava. Florin a jucat slab, a fost schimbat pe final şi a fost singurul criticat de Becali după calificare: "Florin? Mai are multă pîine de mîncat pînă să arate că e de Steaua".

În acest moment, fraţii Costea par condamnaţi. Au pierdut primul "11", Florin fiind testat doar pentru că Tănase a fost suspendat, iar duelul lor direct cu ceilalţi atacanţi din lot a fost deja pierdut. În cele 5 meciuri oficiale disputate deja de Steaua, ei sînt singurii jucători din avanposturi care nu au marcat.

În schimb, tripleta Rusescu-Rocha- Nikolici a înscris de 9 ori, cu primii doi în mare vervă, fiecare cu cîte 4 reuşite. Cu toate acestea, Anghel Iordănescu spune că Steaua duce lipsă de un atacant de mare valoare: "Eu cred că i-ar trebui un marcator adevărat, un număr 9, acel atacant de careu, plus un mijlocaş ofensiv".

Invers proporţional cu investiţia
Paradoxal, fraţii Costea au costat aproape dublu faţă de cît a cheltuit Steaua pentru aducerea celorlalţi 3 atacanţi. Mihai Costea a făcut 1,4 milioane de euro, iar pentru Florin Costea s-a plătit o primă de instalare de 250.000 de euro. Rusescu a costat 150.000 de euro, Nikolici 800.000, iar Rocha a venit liber şi a încasat 100.000 de euro la semnătură.

4 luni au trecut de cînd Mihai Costea a reuşit ultimul gol pentru Steaua. Se întîmpla pe 14 aprilie în meciul de la Galaţi, scor 2-1 pentru roş-albaştri

9 luni au trecut de cînd Florin Costea a marcat ultimul gol pentru Steaua. Se întîmpla pe 3 noiembrie în meciul cu Maccabi Haifa, scor 4-2 pentru trupa din Ghencea

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

De la Trnava la Mediaş
Steaua n-a revenit ieri în Bucureşti, după meciul din Slovacia. Jucătorii s-au antrenat de dimineaţă la Trnava, după care, la bordul unei curse charter, au ajuns la Sibiu, iar de acolo a urmat un drum cu autocarul la Mediaş. Steaua va juca împotriva celor de la Gaz Metan duminică seara, de la 21:30, în etapa a 4-a a Ligii 1.

Returul a fost peste tur
Antena 1 a înregistrat pe durata meciului Spartak Trnava - Steaua 0-3 un punct de share peste audienţa meciului tur, de pe Arena Naţională, fiind lider în topul televiziunilor în intervalul 20:30-22:20. Emisiunea de pe GSP TV, de după partidă, care a avut reacţii după calificarea Stelei, a înregistrat un rating de aproape 3 ori mai mare decît cea a concurentului direct, sport.ro, şi a avut un share de 2,3%.

Vede 10 jucători la "naţională"
Becali a spus după victoria de la Trnava că Piţurcă ar trebui să convoace nu mai puţin de 10 fotbalişti stelişti. "Pe Tătăruşanu îl va lua sigur, că la Piţi nu contează evoluţia dintr-un meci sau două. Apoi, Chiricheş, Gardoş, Bourceanu, Pintilii şi Tănase în mod clar. Eu cred că e obligat să-l ia şi pe Latovlevici, dar şi pe Pîrvulescu deoarece nu-ţi dai seama care-i mai bun şi nu e nimeni peste ei în Liga 1 ca fundaş stînga. Plus Rusescu, iar pe Chipciu nu-l poate ocoli, că nu poţi să renunţi la Cristiano Ronaldo", a declarat Becali la GSP TV.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (36)
montrealez
montrealez  •  12 August 2012, 05:58
Postat de maresalul1996 pe 11 August 2012, 02:51

nu auzi ba ,ca jucatori straini nu-i plac,sanmartean si niculae ii vrea dar nu vin,iar moraes si eric fac vreo 4 bulioane la ora asta ,ca deh cand era de luat cu 2 bulioane ,prostul nu platea TV-UL ,

si cu Maicon lafel. Avea glezna fina brazilianu, si a facut ravagii in Ucraina :)

leroiv72
leroiv72  •  11 August 2012, 13:41

steaua a mai jucat o semifinala si o finala de C.C.E., dinamo a mai prins o semifinala de cupa cupelor, victoria bucuresti a jucat sfert de finala de cupa uefa, nationala s'a calificat la mondialul din italia(primul dintr’o serie de calificari ce deja faceau parte dintr’o rutina, nationala devenind o prezenta constanta a turneelor finale in perioada 1990-2000, ajungand chiar cap de serie la tragerile preliminariilor pt europene sau monadiale). Si revenind la subiectul initial, fotbalul romanesc a trait pana in anii ‚80 intr’o lume aparte, lipsita de orice motivatie la nivel de performanta internationala si,mai ales, de orice strategie manageriala.

bluered_sky
bluered_sky  •  11 August 2012, 12:30
Postat de asc21 pe 11 August 2012, 11:46

N-are bani de un mijlocas calumea si aduce un atacant pe care-l ia ieftin. Jocul la mijloc este varza, Bourceanu da niste pase aiurea si pierde mingea des.

exact, asta ne-ar trebui...de fapt ne trebuie de mult

Vezi toate comentariile (36)
Comentează