FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALUL PARIURILOR

FRF nu poate obţine date de la ONJN » Listele cu cei care au pariat pe site-uri ilegale sînt considerate cu caracter confidenţial

Odeta speră la o colaborare cu FRF
Odeta speră la o colaborare cu FRF

Articol de - Publicat marti, 24 noiembrie 2015 00:00

Odeta Nestor spune că "doar organele abilitate să deschidă anchete penale pot obţine de la noi numele acelor jucători, consideraţi de noi contravenienţi".

După dezvăluirile Gazetei că printre cei peste 50.000 de jucători ce urmează a fi sancţionaţi de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc ( ONJN) se numără antrenorii Nicolo Napoli şi Flavius Stoican, FRF încearcă să afle dacă pe respectivele liste se mai află şi alţi oameni din fotbal.

Surse neoficiale susţin că ar fi vorba despre zeci de fotbalişti, antrenori şi conducători. Iar Regulamentul Disciplinar al forului de la Casa Fotbalului prevede pedepse foarte aspre: suspendarea pe doi ani din fotbal şi amenzi de cîte 300.000 de lei pentru cei care au conturi şi au pariat pe evenimente organizate de FRF, LPF, FIFA sau UEFA.

"Discutăm despre o viitoare colaborare"

Conducerea FRF spera să obţină informaţii chiar de la ONJN. Mîine, preşedintele Răzvan Burleanu, însoţit de Costin Negraru, şeful Comisiei de Integritate al FRF şi reprezentant al Departamentului Juridic, urmează să aibă o întîlnire cu conducerea ONJN.

Preşedinta Oficiului, Odeta Nestor, a anunţat însă că "aceste liste negre conţin nume, conturi şi sume rulate, adică informaţii au caracter confidenţial, deci nu le putem pune la dispoziţia FRF sau vreunui club sportiv, nici măcar la nivel instituţional. Avem miercuri o întîlnire cu cei de la FRF, dar nu ca să le dăm acele liste, ci eventual pentru o viitoare colaborare. Listele pot fi puse doar la dispoziţia organelor abilitate ale statului care se ocupă de anchete penale, gen DNA, DIICOT, Poliţie. Nu ni le-a cerut nimeni deocamdată".

Federalii au aflat deja despre decizia ONJN, însă tot mai speră să obţină respectivele informaţii: "Să aşteptăm, să vedem ce se va întîmpla la acea întîlnire. Nu are rost să discutăm acum, poate vom găsi o cale ca să putem elucida această speţă, să aflăm totuşi ce oameni implicaţi în fotbal au conturi la casele de pariuri online. Apoi îi vom verifica noi".

"Noi am început deja demersurile către ONJN pentru a intra în posesia acestor informaţii, pentru a putea demara propria anchetă prin Comisia de Disciplină"
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
benaflek
benaflek  •  24 Noiembrie 2015, 14:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ion2010
ion2010  •  24 Noiembrie 2015, 09:37

Papagalul asta de Negraru a venit el sa starpeasca mafia pariurilor. Pai e de aproape 2 ani la FRF si bate pasul pe loc. Un papagal (Burleanu) a adus alt papagal (Negraru), cica, sa faca lumina. ...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  24 Noiembrie 2015, 09:19

Mda, probabil legal asa este normal.... dar ce poate face FRF in situatia asta? cum sa-i controleze pe fotbalisti ca-si respecta angajamentul sa nu joace la pariuri??? Nu are cum... tocmai s-a certificat ca din fata calculatorului poti paria zeci de mii de euro fara nicio teama. Apoi.... cum de s-a aflat de Napoli si de Stoican??? Din moment ce informatiile sunt confidentiale, este clar un caz penal pt cel care le-a facut publice!!! Baietii ar trebui sa faca plangere la Parchet.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează