FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FRF spune că se agită degeaba » Surse din cadrul Federaţiei au declarat că Dinamo are şanse infime să joace în Europa

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2016 00:00

Entuziasmul declarat de patronul Ionuţ Negoiţă, cum că Dinamo va evolua din toamnă în cupele europene, pare retezat de prevederile Manualului de Licenţiere.

Surse federale au precizat că "acolo se spune clar că dacă un club nu iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de sezonul pentru care cere licenţă, aceasta trebuie refuzată.

Prevederea este aceeaşi şi la UEFA. Ieşirea din insolvenţă ar fi trebuit să aibă loc pînă la 31 mai 2015, dar Dinamo a obţinut-o în instanţă abia în 25 septembrie 2015. Doar dacă UEFA le-ar da un document scris, atunci s-ar schimba lucrurile. Una e ce zice UEFA, alta e ce scrie UEFA. Şi e greu de crezut, şi-ar încălca propriile regulamente!".

Nici argumentul lui Negoiţă că "noi ne-am făcut plăţile cu mult înainte de termenul insolvenţei", nu poate trece peste regulamete. Aceleaşi surse precizează că "ieşirea din insolvenţă este legală de la data unei hotărâri judecătoreşti".

Anexa 7, capitolul E, punctul 4 din Manualul de Licenţíere

4. Dacă solicitantul de licenţă sau orice societate mamă a solicitantului de licenţă inclusă în perimetrul de raportare a solicitat/solicită sau a primit/primeşte protecţie faţă de creditori conform legislației aplicabile în materia insolvenței, în cele 12 luni anterioare sezonului pentru care se solicită licență, atunci licenţa pentru participarea la competițiile de club UEFA trebuie refuzată. Pentru evitarea oricăror neclarităţi, licenţa trebuie refuzată, de asemenea, chiar dacă clubul debitor în cauză nu mai primeşte protecţie faţă de creditori la momentul luării deciziei privind licenţierea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
ultras_tei.
ultras_tei.  •  18 Martie 2016, 19:31
Postat de ticbis pe 18 Martie 2016, 12:15

Corect! Tin sa amintesc aici ca in urma procesului "Valiza", Steaua a fost sanctionata de justitia romana prin condamnarea finantatorului Becali, a fost sanctionata de comisiile FRF si LPF, a fost desfiintata de majoritatea "jurnalistilor" publicatiilor sportive din Romania care cereau cu patos revolutionar retrogradarea echipei in liga a V-a! Ce-a facut Steaua lui Becali? Simplu, a angajat avocati buni pe bani grei si si-a sustinut cauza in comisiile de la UEFA. Iar in final, forul european suprem a decis, IN SCRIS, ca Steaua are drept de participare in competitiile europene sub rezerva unei perioade de monitorizare de 5 ani! Deci, daca iti pasa si te implici, se poate!!! Ce-a facut Dinamo pana acum in cazul ei? Nimic!!! N-are niciun avocat angajat sa-i sustina cauza la UEFA, se bazeaza doar pe declaratiile sforaitoare ale unor impostori ca Negoita si ale unor lingai ca Lupescu! N-a fost in stare sa aloce nici macar un cent pentru plata unor avocati care sa-i sustina cauza la forul suprem european!!! Mie mi-e sincer mila in momentul de fata de suprterii dinamovisti: un diletant ca Negoita isi bate joc de ei si-i manevreaza ca pe papusi, in timp ce ei au ajuns in postura umilitoare de fani ai unor alte echipe: Astra, Pandurii, ASA... In fine, scenariul asta l-am mai vazut odata, la suporterii Rapidului; e vai mama lor, echipa e muribunda dar ei sunt FOARTE mandri si multumiti...! De ce oare, numai Dumnezeu stie!!!

Ai mah, tu chiar crezi ca Dinamo nu are avocati , pai altfel cum se aduceau la dosar pana acum toate actele alea ?? Ca Negoita,Danciulescu sau Rednic habar n-au termnele astea juridice, cum sa nu avem un avocat. Fiecare club care se respecta si care evolueaza in orice liga normala la cap are un avocat. Eu stiu ca pe voi va doare tare ca Dinamo va juca in Europa si cu putin noroc am putea lua titlu iar voi riscati sa ratati UCL-ul si sa va duceti in Europa League, unde acolo nu se papa cascavalul la fel de cald ca in UCL.

ultras_tei.
ultras_tei.  •  18 Martie 2016, 19:27
Postat de ticbis pe 18 Martie 2016, 10:52

Toata povestea asta este praf in ochii celor slabi de inger ce se uita ca la moastele sfinte in gura unui nevolnic scapatat ce de cativa ani de zile ii duce cu zaharelul pe toti fanii disperati ai lui Dinamo, imbrobodindu-i ca pe niste copii de tata. La spalarea asta pe creier contribuie si Ionut Lupescu, ca sa tina ciorba calda. Regulamentele sunt clare si fara echivoc, Dinamo n-are drept de participare in sezonul urmator al competitiilor europene! Doar UEFA poate acorda clementa si poate da o derogare in acest sens, dar pentru asta trebuie un comunicat oficial in scris din partea lor. Elucubratiile verbale ale lui Lupescu si ale lui Negoita nu fac nici doua parale, sunt praf in ochi! Eu nu vad niciun motiv pentru care Dinamo n-a cerut oficial pana acum la UEFA sa i se raspunda in scris daca poate sau nu sa participe in competitiile europene in sezonul urmator; probabil ca stiu si ei care va fi raspunsul...! Le atrag atentia fanilor dinamovisti ca daca ar fi fost posibila o asemenea portita in regulamentele de la UEFA, Borcea ar fi rezolvat si lamurit de mult cazul si ar fi obtinut dreptul de participare, pentru ca era un dinamovist pur sange, nu un surogat jalnic ca Negoita si sleahta penibila din jurul lui ce a dus Dinamo in cea mai neagra gaura din istoria clubului!

Pentru ca nu poti sa ceri acum un raspuns, mai ales ca nu sau terminat campionatele ( inclusiv al nostru) si nu se stie ce loc va ocupa Dinamo la finalu acestui campionat. Daca terminam pe locurile 5-6 ?? Degeaba te lasa Uefa si iti da scris ca ai voie daca tu sportiv nu ai ocupat un loc care sa-ti permita participarea, de asta se amana raspunsu favorabil scris de Uefa. Dinamo va juca in Europa suta la suta. Altfel ziceau si aia de la Uefa pana acum un simplu nuh. O sa vedeti.

ultras_tei.
ultras_tei.  •  18 Martie 2016, 19:22

Ce prosti astea cu regulamentu nostru Romanesc. Pai Dinamo trebuia sa iasa din insolventa imediat ce a achitat platile ( in luna Martie, cu 2 luni inainte de termneu din Mai). Ce vina avem noi ca aia de la tribunal si-au luat sejur de vacanta in perioada cand trebuia sa se judece ??? E aiurea. Oricum Uefa, mai exact directoru cu licenta de acolo ia transmis lui Negoita ca ''da domne, meritati in Europa, vati facut datoria si meritati in Europa''. Deci cred ca vor da si in scris iar FRF si LPF-ul va trebui sa deblocheze regulamentu si sa lase Dinamo in Europa, altfel ii desfinteaza Uefa.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează