FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Gabriel Berceanu scrie despre "Greşeala fundamentală a lui MS"

Mircea Sandu este anchetat împreună cu ceilalţi membri din Comitetul Executiv al FRF pentru decizia dezafilierii Universităţii Craiova
Mircea Sandu este anchetat împreună cu ceilalţi membri din Comitetul Executiv al FRF pentru decizia dezafilierii Universităţii Craiova

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2011 09:24

Nu sînt oltean. M-am născut şi-am crescut la 300 de km vest de apa Oltului. În ceasul de glorie al Craiovei Maxima, părinţii mei abia se cunoşteau. Or, spun bărbaţii vrednici şi sfătoşi, "nu poţi iubi cu-adevărat ce n-ai văzut cu ochii tăi". Iubire din DVD-uri nu se poate, iar epoca McBreen, Dinel Staicu&Co. nu-ţi provoacă dragoste la prima vedere. Dar ce ştiu e că ADN-ul Universităţii, Ştiinţei, Craiovei, Olteniei, stă înfipt în insectarul cetăţii noastre deasupra etichetei "POVESTE".

MS a învins trecerea timpului, o boală nedreaptă şi sinistră, oameni din fotbal şi din afara lui, orgolii şi foşti mari jucători. A străbătut două decenii ca şef FRF, împotriva alianţelor, tentativelor de puci, concurenţei onorabile a lui Gică Popescu. Dar ce n-a ştiut MS e că nu poţi învinge, niciodată, o POVESTE. Nici măcar să te lupţi cu ea nu poţi. Totuşi, a făcut această greşeală.

Dacă a comis sau nu o infracţiune, vor decide judecătorii. Dar ceva a înfăptuit, cu siguranţă, în cursa lui inconştientă de a-şi păzi, cu străşnicie mojică şi autosuficienţă, supremaţia poreclei de Naş. A zgîndărit nonşalant memoria vulcanică a unor oameni, a fost căcăcios cu sipetele sufleteşti în care Craiova e bucuria entuziastă a fotbalului, fie ea vetustă sau patetică.

A trîntit cu nesăbuinţă o uşă care, de fapt, s-a deschis.

Se zvoneşte că Ştiinţa ar fi ajutată politic. Să fim serioşi, UE e în fibrilaţie, economiile îşi fixează cu dinţii branulele pentru perfuzii, România are coşmaruri greceşti. Cine să mai aibă timp de POVESTE?

MS a pornit înaintea lui Mititelu blindat de orchestra de spinări încovoiate din juru-i şi cu senzaţia proteguirii UEFA, care e doar o INSTITUŢIE. Indignat de obrăzniciile olteanului, a lovit în ce îi e mai drag nebunului, incoerentului, exaltatului, păcălitului şi păcălitorului de Mitetelu: POVESTEA.

MS, care şi-a construit vortexul de comisii şi slujbaşi ai FRF fără să conceapă că şi UEFA e aşijderea, dar la un nivel superior. El, căruia i-a plăcut să fie Naş, uitînd că unde se trag frînghiile, sforile lui carpatine sînt aţă de scobit în dinţi. MS are dreptate cînd spune că UEFA şi FIFA sînt căcăcioase. Poate fi sclipirea de luciditate a celui aflat pe marginea gropii dar, da: forurile nu au reacţionat cum ar fi făcut-o în mod normal, reintegrîndu-l pe MS, printr-un comunicat complezent, în secta lor sclipitoare.Traduce perfect Ovidiu Ioaniţoaia: nici ele, INSTITUŢIILE, nu se mai pot erija în cetăţi în interiorul cetăţii, cînd CETATEA în sine e şchioapă, în tot statul ei pe loc.

P.S:
Un episod din POVESTE: jurnalistul Daniel Nanu, în cartea despre Gică Popescu, aminteşte cum înaintea partidelor Craiovei, la difuzoarele de pe "Ion Oblemenco" se auzea melodia lui Marian Nistor şi a Mirabelei Dauer, "Frunza mea albastră". Poemul lui Radu Stanca, pus pe muzică, era febleţea "Baciului" şi începea: "Ne-ar trebui/ O mie de ani să reclădim/ Ce-am sfărîmat aseară/ Cu despărţirea noastră". Cum scriu oltenii astăzi POVESTEA? "Ne-ar trebui/ O mie de ani să reclădim/ Ce-aţi sfărîmat parşiv/ Cu răutatea voastră".


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
gabriel.berceanu
gabriel.berceanu  •  15 Noiembrie 2011, 19:25

@spivak: De ce spui asta? Văd că eşti suporter al Rapidului. Oare nu e şi Rapid, tocmai Rapid, tot o POVESTE? Dacă, Doamne fereşte, Rapid ar avea soarta Craiovei (tind să cred că MS şi lumea lui nu ţine cont de multe cînd vor să facă astfel de lucruri), nu e firesc să apăr POVESTEA? În fond, ce-ar putea să îmi dea Adrian Mititelu ca să fac ce spui? :) Bani? :)

spivak
spivak  •  15 Noiembrie 2011, 18:20

Bercene, mai pupi multe funduri Mititele?

armastoderas
armastoderas  •  15 Noiembrie 2011, 17:30

Mircea Sandu nu a buzunarit doar Campioana unei mari iubiri ci un intreg fotbal romanesc care se zbate in mocirla faptelor sale. Poate va veni si timpul unui pay-back !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează