FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO

GALERIE FOTO Derby-day în Ghencea » Au fost trei ore de Steaua - Dinamo! Echipele, marcatorii şi detalii de la cele două meciuri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 25 martie 2015 16:07

A fost zi de derby în Ghencea! Steaua şi Dinamo s-au înfruntat în două partide de juniori, A şi B, pe terenurile din complex, iar tribunele au fost pline. GSP.ro a avut om acolo şi îţi oferă cele mai interesante informaţii:

UPDATE 16:00:

FINAL/ Steaua - Dinamo (Juniori B) 1-3
(Perlea Baltac 28'/ Valentin Costache 50', 56', Iordache 91' -pen.)

Dinamo a cîştigat meciul cu Steaua, la juniori B, scor 3-1. Elevii lui Nana Falemi au început mai bine meciul şi au deschis scorul prin fundaşul Perlea, în minutul 28.

După pauză, dinamoviştii au jucat mai bine şi au trecut în avantaj, după dubla mijlocaşului Costache şi golul din penalty al lui Iordache.

Reporterul GSP i-a remarcat pe mijlocaşul Stelei, Teodor Ion, dar şi pe mijlocaşul Valentin Costache şi pe atacantul Robert Moldoveanu, ambii de la Dinamo.

Echipele de start:

Steaua: Lupescu - Rădulescu, Perlea, Gavrilă, Bălan - Mihai, Simion, Sava, Ion - Tudor, Mirea

Dinamo: Esanu - Anghel, Pădureţ, Dima, Codreanu - Gheorghe, Fulga, Costache, Pour - Ureche, Moldoveanu

Dinamo era neînvinsă la juniori B înaintea acestui meci şi era clasată pe poziţia a doua, cu 48 de puncte după 18 meciuri. Steaua se afla pe locul 3, avînd 10 puncte mai puţin, dar şi o partidă în minus. Lider era Liceul Tehnologic Victor Frunză cu 50 de puncte.

__________

FINAL/ Steaua - Dinamo ( Juniori A) 0-0

UPDATE 13:50: S-a terminat primul meci dintre Steaua şi Dinamo, scor 0-0, la juniori A. Deşi a fost un meci de juniori, rivalitatea a fost una mare. În prelungirile partidei jucătorii ambelor echipe s-au încăierat, după ce Patrick Petre l-a faultat pe Robert Vîlceanu. Mai mulţi fotbalişti s-au îmbrîncit, fiind despărţiţi de arbitru.

Reporterul GSP l-a remarcat pe stelistul Robert Vîlceanu ca fiind cel mai bun de pe teren şi un pericol constant pentru defensiva "cîinilor", dar şi pe fundaşul Vlad Daniel. De la Dinamo cei mai buni jucători au fost fundaşul Alin Dudea şi mijlocaşul Andrei Ţîrcoveanu.

"Este un derby şi este normal să fie nervi. Creştem de mici cu răutatea asta. Pentru suporteri este foarte important să cîştigăm în faţa Stelei.  Vîlceanu este prietenul meu în afara terenului, dar pe teren sîntem duşmani. La junior sîntem mereu campioni şi sper să cîştigăm şi la echipa mare.", a declarat Patrick Petre.

Echipele de start:

Steaua: Dobre - Vlad, Gavrilă, Mogosmartean, Pologatu - Pham, Vîlceanu, Constantinescu, Măcriş - Nicola, Ontel

Dinamo: Plăcintă - Săftescu, Dudea, Bucur, Zamfir - Petre, Mitea, Ţîrcoveanu, Radu, Tontea - Bilciurescu

-------------------------

Ştire iniţială
Asistă la partidă aproximativ 300 de oameni. Sînt prezente şi nume mari din fotbalul românesc. În tribune se află Miodrag Belodedici, Sorin Paraschiv, Florin Bratu, Florentin Petre şi Ionel Dănciulescu.

Printre cei mai importanţi jucători de pe teren se numără Robert Vîlceanu şi Floretin Pham, la Steaua, şi Patrick Petre la Dinamo.

Cele două echipe se află pe podiumul campionatului de juniori A. Steaua este pe locul trei, cu 37 de puncte, după 18 meciuri, iar Dinamo este clasată pe poziţia a doua, cu 10 puncte în plus faţă de rivala de astăzi. Lider este Concordia Chiajna, cu 51 de puncte.

De la ora 14:00, în Ghencea se va juca un alt duel între Steaua şi Dinamo, la juniori B.

"Sînt jucători foarte talentaţi la juniori. Totul depinde de cum îi creştem. Pham şi Vîlceanu, decît să stea pe bancă la prima echipă, mai bine vin şi joacă la juniori. Au nevoie de meciuri în picioare", a declarat Belodedici.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
bamse1901
bamse1901  •  26 Martie 2015, 11:51

da, avem cu ce ne lauda

fangigi
fangigi  •  25 Martie 2015, 22:26

Oyle mici s-au bubat!:)))))

forumeer
forumeer  •  25 Martie 2015, 19:40

Chiar nu-mi pot explica cum de Valceanu nu e impins mai tare din spate la prima echipa. Galca asta, dupa ce ca e slab ca antrenor, nici nu promoveaza odata supertalentele Valceanu si Cojocaru. Dau in scris, vorba lui Trica, ca Valceanu s-ar descurca mai bine decat oricare dintre Chipciu, Popa si Tanase. Am vazut si la echipa mare faze in care era cu o clasa peste cei mai sus mentionati. Faze de genul: Valceanu are mingea la mijloc, dribleaza unul sau doi adversari, controleaza perfect mingea mai departe, ajunge la marginea careului, ii paseaza lui Chipciu, se demarca perfect in careu si ghici ce? Chipciu rateaza un-doiul, nu poate sa-i intoarca o simpla pasa. E foarte talentat Robert.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close