FOTBAL  »  Superliga  »  COMEMORARE

GALERIE FOTO Un an de la moartea lui Ekeng » Ancheta nu s-a finalizat, iar familia acestuia este în război cu Dinamo » Mesajul clubului

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 mai 2017 10:46

Astăzi, 6 mai 2017, dinamoviștii comemorează un an de la decesul mijlocașului Patrick Ekeng.

În finalul meciului cu Viitorul, 3-3, camerunezul de 26 de ani a suferit un stop cardio-respirator, s-a prăbușit pe teren și a fost transportat de urgență la spital, dar nu a putut fi salvat. 

Fanii și oficialii lui Dinamo nu l-au uitat pe fostul jucător. Echipa a retras numărul 14, purtat de Ekeng, iar fanii îi scandează numele la fiecare meci.

"TE VOM IUBI MEREU, PATRICK EKENG!

6 mai 2016, o zi tristă în istoria clubului din Ștefan cel Mare, ziua în care ne-am despărțit pentru totdeauna de Patrick Ekeng. Introdus în teren în minutul 63 al blestematului meci cu FC Viitorul, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon câteva minute mai târziu și a plecat, în tricoul alb-roșu cu numărul 14, într-o lume mai bună cu Cătălin Hîldan, Florea Dumitrache, frații Ion și Lică Nunweiller, Sandu Custov, Mișa Kleins, Constantin Frățikăm Nelu Stănescu și alți mari fotbaliști care au scris istoria clubului nostru.

A trecut un an fără numărul 14, un an în care am plâns și am cântat pe toate stadioanele în memoria lui Patrick Ekeng
Inima ta s-a oprit, dar inimile tuturor dinamoviștilor bat pentru tine în fiecare zi! Nu te vom uita niciodată, Patrick Ekeng

Un an fără Patrick Ekeng

În memoria eternului nostru coleg Patrick Ekeng, am început să pregătim o campanie de educare a publicului în legătură cu resuscitarea cardio-pulmonară, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Fundatia pentru S.M.U.R.D. pentru ca viețile a milioane de români ce suferă de afecțiuni cardiace să fie mai în siguranță!
Nu te vom uita niciodată, Patrick Ekeng!"mesajul lui Dinamo pe facebook

Despre patrick ekeng

Născut pe 26 martie 1990, PATRICK CLAUDE EKENG EKENG, pe numele său complet, a debutat ca fotbalist profesionist la Canon Yaoundé în Camerun, și-a început cariera în Europa la clubul francez Le Mans și a mai jucat pentru Rodez (Franța), Lausanne (Elveția), Cordoba FC (Spania) și FC Dinamo București.

Iată, mai, jos cariera regretatului fotbalist dinamovist:

2009: Canon Yaoundé (Camerun)
2009-2010: Le Mans B (Franța)
2010-2011: Le Mans B (Franța)
2010-2011: Rodez (Franța)
2011-2012: Le Mans (Franța) / Le Mans B (Franța)
2012-2013: Le Mans (Franța) / Le Mans B (Franța)
2013-2014: Lausanne (Elveția)
2014-2015: Cordoba CF (Spania 1)
2015-2016: FC Dinamo București (România 1)

12 meciuriîn toate competițiile a adunat Patrick Ekeng pentru echipa din Ștefan cel Mare. A marcat un gol, în manșa a doua a semifinalelor Cupei României, scor 2-2 cu FCSB. Cu golul senzațional reușit în minutul 51, a contribuit decisiv la calificarea dinamoviștilor în finală!

2 selecțiia avut Patrick Ekeng pentru prima reprezentativă a Camerunului.

ancheta nu s-a finalizat

Potrivit autopsiei făcute de Institutul de Medicină Legală, Ekeng avea mari probleme la inimă. 

In legatura cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" va informeaza ca in in urma disectiei cordului efectuata 10.05.2015 s-au constatat urmatoarele aspecte patologice:
- cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinata predominant de  hipertrofia ventricului sting si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm)
- anomalii coronariene multiple:
      - bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stingi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte
      - hipoplazia ramului circumflex al coronarei stingi
- sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare" comunicatul IML, publicat pe 11 mai 2016

După decesul lui Ekeng, autoritățile au pornit o anchetă, dar până acum nu s-a dat niciun verdict și nu s-a stabilt un vinovat pentru decesul camerunezului.

Familia, în război cu Dinamo

La 1 an după decesul lui Patrick Ekeng, soţia acestuia este în război cu Dinamo. Nathy Ekeng îi acuză pe cei de la Dinamo că nu i-au dat suma de bani promisă după decesul fostului fotbalist, 52.000 de euro.

Jack Ekeng, fratele fostului fotbalist, este nemulțumit de atitudinea celor de la Dinamo. Vezi detalii

Citește și: Nu l-au uitat pe Ekeng! Gest superb al fostei echipe a camerunezului, chiar la meciul cu echipa lui Paul Anton

  • Dinamo va juca chiar astăzi, pe terenul celor de la CFR Cluj. Meciul se va juca de la ora 21:15 și va fi în direct pe TV Digi Sport, TV Dolce Sport și LookTV și liveTEXT pe GSP.RO

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
jalabert
jalabert  •  06 Mai 2017, 12:07
Postat de unico_biancorossi pe 06 Mai 2017, 11:58

toti murim. inclusiv tu. despre patrick se va canta mereu. despre tine, nu.

iar cantecul dedicat lui ekeng o sa sune ceva de genul ekeng ne-ai facut sa cheltuim o groaza de euroi l a inmormantarea ta. vom deplange vesnic euroii cheltuiti.

jalabert
jalabert  •  06 Mai 2017, 12:04
Postat de unico_biancorossi pe 06 Mai 2017, 11:58

toti murim. inclusiv tu. despre patrick se va canta mereu. despre tine, nu.

ce observatie fina. toti murim e o justificare buna sa deplangi euroii in loc sa-l plangi pe decedat. mi-as permite sa adaug ca dinamovistii sunt suficienti de inteligenti sa inteleaga ca oamenii mor insa euroii nu!

jalabert
jalabert  •  06 Mai 2017, 12:01

doar oamenii cu suflet mare pot sa fie dinamovisti si sa se faca ca ploua dupa ce clubul a deplans cheltuirea banului la inmormantare. noi astia cu suflet negru nedinamovist protestam fata de atitudinea clubului fata de familia fotbalistului. dinamivistii in marinimia lor sunt alaturi de dinamo si depland profund doar cheltuirea banului la inmormantare. sa mai zica cineva ca nu te nasti dinamovst. xaca ai un suflet asa curat si plangator dupa euroi sigur te-ai nascut dinamovist.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează