FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Gardoş l-a impresionat pe Piţurcă printr-o declaraţie în ziar: Transferat de GSP :)

Florin Gardoş, Gardoş, Steaua
Florin Gardoş, Gardoş, Steaua

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2010 00:00

Gardoş povesteşte cum a fost anunţat că va juca în Ghencea: "Salut, Florin, Piţurcă sînt! M-a flatat ce ai declarat" Vezi imagini de la antrenamentul de ieri al Stelei! (video)


Acestea au fost cuvintele pe care ex-selecţionerul i le-a adresat lui Florin la telefon, după ce a văzut ce declarase în Gazetă stoperul de 21 de ani: "Vin la Steaua doar cu Piţurcă"

Un amplu interviu din Austria cu noul fotbalist stelist care n-a apucat să vadă Mondialul decît pe reprize "pentru că mă ia somnul după antrenamentele dure".


Fundaşul din "naţionala" de tineret e fan-Rădoi

Victor Piţurcă a mizat pe Mirel Rădoi acum 10 ani, de data asta pariază pe Florin Gardoş. Tot un fundaş central tînăr, venit de la o echipă minusculă. Mirel a fost transferat de la Extensiv Craiova, Gardoş a venit de la Concordia Chiajna. Stoperul de 21 de ani născut la Satu Mare e internaţional de tineret şi trecerea în Ghencea a produs comparaţia între el şi Dorin Goian. Seamănă cu fundaşul de la Palermo fiindcă, la fel ca el, e foarte înalt, 1,93 metri. Gardoş spune însă că nu Goian e cel care l-a impresionat, ci un alt stelist e idolul lui.

- Florin, sînt diferite antrenamentele de la Steaua faţă de cele de la Chiajna?

- Aaa, e diferenţă enormă! Din cauza asta, pentru mine au fost zile grele în acest cantonament. La Chiajna nu exista intensitatea asta şi încerc să mă obişnuiesc uşor, uşor.

"Mă ia somnul repede"

- Ce faci în cantonament în timpul care-ţi rămîne?
- Nu ţi-am zis că mă epuizează antrenamentele? Am vorbit serios. Crede-mă că n-am văzut nici un meci întreg de la Mondial, de cînd am ajuns în Austria. Şi asta nu pentru că nu vreau, că le-aş vedea pe toate, dar nu rezist. Prind maximum o repriză şi mă fură somnul. Antrenament, antrenament, antrenament... Nu prea mai sînt în stare de altceva. Cînd nu sînt pe teren, dorm.

- Ce zici de comparaţia dintre tine şi Dorin Goian?
- Mă bucură, e un compliment pentru mine, dar stai liniştit, nu mă cred de valoarea lui Goian, sînt conştient că e diferenţă mare între noi doi. Dar asta deocamdată, fiindcă lupt să ajung şi eu la un nivel foarte bun. În momentul ăsta, mă apropie de Goian doar asemănarea fizică dintre noi doi.

- Rădoi a povestit că a fost impresionat cînd a intrat prima oară în vestiarul Stelei, că s-a trezit lîngă fotbalişti pe care-i ştia doar de la TV. Tu cum te-ai simţit?
- Eu l-am văzut chiar pe Mirel Rădoi! La primul meu antrenament în Ghencea, Mirel era acolo, venise şi el să se antreneze. Nu-mi venea să cred, era chiar idolul meu!

"Bicfalvi îmi cumpăra bilete"

- Ţi-a zis ceva?
- A dat mîna cu fiecare dintre noi şi mie mi-a spus: "Bine ai venit!". Am fost impresionat. Ne-a făcut să ne simţim bine fiindcă ne-a spus tuturor că în vara asta s-au făcut achiziţii bune, deci ne apreciază.

- Care a fost ultimul meci al Stelei pe care l-ai văzut din tribună?
- Am fost la multe partide, mai ales din momentul în care m-am transferat la Chiajna, adică în ultimii doi ani. Vorbeam cu Eric Bicfalvi, cu care mă ştiu de multă vreme, şi el îmi făcea rost de bilete la meciurile Stelei. Sînt stelist de mic, de cînd a început să-mi placă fotbalul, dar asta nu e suficient ca să reuşesc la clubul ăsta, o să-mi demonstrez ataşamentul pe teren.

- Ce se va întîmpla dacă o să fii rezervă? Pe postul tău mai sînt Dorel Stoica, Abrudan, Martinovici.
- N-o să fie nici o problemă, normal că accept decizia antrenorului. Aici e Steaua, n-ai cum să faci scandal că nu eşti titular. O să-mi văd de treabă, pînă cînd antrenorul va fi mulţumit de mine.

Oferta, declaraţia, GSP şi telefonul

- Cine te-a anunţat prima oară că te vrea Steaua?
- Domnul Bumbescu, antrenorul meu de la Chiajna, mi-a spus că a vorbit despre mine cu cei de la Steaua. După aceea, apăruse în Gazetă informaţia că sînt dorit în Ghencea şi eu am dat o declaraţie în care am confirmat că îmi surîde ideea şi că aş veni doar dacă va fi instalat antrenor Piţurcă. Domnul Piţurcă a citit şi m-a sunat.

- Ce ţi-a zis?
- Păi, am auzit: "Salut, Florin! Sînt Victor Piţurcă". La început am rămas fără cuvinte, credeam că e o glumă. După ce am realizat că e chiar el, nu mi-a venit să cred ce îmi zice: "Am citit declaraţia dată de tine în ziar, sînt flatat că vrei să lucrezi cu mine. Voi rezolva transferul!". Eram în al nouălea cer, rămăsesem fără cuvinte!

- Ai vreun număr favorit pentru tricoul de la Steaua?
- La Chiajna am jucat cu 6, am vrut numărul lui Rădoi. Aici o să fie mai greu să-l obţin, fiindcă sînt alţii mai experimentaţi, care aleg înaintea mea. O să mă mulţumesc cu ce rămîne.

- Care e cel mai important sfat pe care l-ai primit de cînd ai semnat cu roş-albaştrii?
- Să am încredere în mine. Asta îmi dă putere să lupt în fiecare zi şi să visez la primul meci în roş-albastru!

"Am semnat pe 5 ani cu Steaua, dar vă spun de acum că aş semna bucuros pe încă 5! Doar să fie lumea mulţumită de mine"
Florin Gardoş, fundaş Steaua

"Domnul Piţurcă mi-a ţinut un discurs despre calităţile şi carenţele pe care le am. Despre defecte a vorbit cam mult. Aşa e dumnealui, riguros, dar mi-a deschis ochii şi acum ştiu ce am de făcut"
Florin Gardoş, fundaş Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
skrap
skrap  •  25 Iunie 2010, 02:07

Gardos sa ia numarul 6. PLEACA CIOBANE!!!

haivasluiuhai
haivasluiuhai  •  24 Iunie 2010, 23:29

daca cineva crede ca porumboiu face echipa la vaslui si va Face jocul antrenorului , SE INSEALA!!!! UN PROFESIONIST A PLATIT UN ANTRENOR PROFESIONIST SA-SI TREABA PENTRU CARE A FOST PLATIT!!!! luati exemplu de la vaslui!!! EVENTUL LA VASLUI!!!! FORTZA VASLUI!!! RESPEKT

forzzasteaua
forzzasteaua  •  24 Iunie 2010, 16:40

Daca tot va pricepeti la transferuri incercati inca 2 variante poate asa vor avea sorti de izbanda. Ma refer la MORAES SI CUPLUL PERFECT CURELEA, FERFELEA. Poate va iese daca insistati mai mult.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează