FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Avalanșă de oferte pentru „diamantul” din play-out! Rotaru, Mititelu, Gigi Becali și rapidistul Angelescu se bat să-i obțină semnătura

Ronaldo Deaconu este diamantul de la Gaz Metan // foto: Imago
Ronaldo Deaconu este diamantul de la Gaz Metan // foto: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 mai 2021 08:11 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 11:07

Ronaldo Deaconu (24 de ani), mijlocașul lui Gaz Metan, are cifre fantastice în acest sezon și e coadă la ușa lui: Mihai Rotaru, Adrian Mititelu jr, Gigi Becali, Rapid, Zenit și AEK Larnaca.

Deși abia s-a tras linie sub sezonul 2020-2021, pentru responsabilii cluburilor a început deja stagiunea viitoare. E timpul pentru mercato, iar cei care posedă cifrele potrivite știu și ce jucători merită ofertați în această perioadă.

Multor formații le-a atras atenția Ronaldo Deaconu, mijlocașul ofensiv al Gazului Metan. „Pierdut” în anonimatul play-out-ului, jucătorul medieșenilor e recomandat de statisticile sale în acest sezon drept un veritabil diamant.

Ronaldo Deaconu, cel mai bun pasator în 2021

Un „lunetist" ale cărui „trasoare" i-au ajutat pe ardeleni să evite nu doar retrogradarea, ci și barajul.

Dacă FCSB-istul Moruțan este regele assisturilor pe întreg sezonul, 12 la număr, Deaconu este lider în 2021: 9 pase decisive în acest an, dintr-un total de 10 distribuite astfel: 4 din acțiune și 6 din faze fixe (4 din corner, două din lovitură liberă).

Însă punctul lui forte sunt șuturile din afara careului. E liderul Ligii 1 la capitolul reușitelor de la distanță: nu mai puțin de 5, din 9 goluri date în 2020-2021, dintre care două înscrise direct din lovitura liberă!

Listă lungă de doritori pentru Ronaldo Deaconu

Deaconu a lăsat astfel în urmă fotbaliști cotați mult mai bine decât el. Anume pe Florin Tănase (FCSB) și pe Alex Cicâldău (CS U Craiova), amândoi cu câte 3 reușite din afara careului înaintea ultimei etape din play-off.

Gazului îi va fi aproape imposibil să facă față unei veritabile avalanșe de oferte: FCSB, CS Universitatea Craiova, FC U Craiova 1948, Rapid, Zenit și AEK Larnaca! Craiova lui Rotaru are o relație bună cu șefii Gazului, însă problema e alta. Mediașul îl are sub contract până-n 2022 și urmărește să câștige cât mai mult de pe urma unui posibil transfer.

Avalanșă de oferte pentru „diamantul” din play-out! Rotaru, Mititelu, Gigi Becali și rapidistul Angelescu se bat să-i obțină semnătura
Ronaldo Deaconu vs. Viitorul // foto: Imago

Cei mai buni pasatori din Liga 1

NumeClubAssisturi 
1. Olimpiu MoruțanFCSB12
2-3. Deian SorescuDinamo10
Ronaldo DeaconuGaz Metan10
4. Petrișor PetrescuHermannstadt9
5. Constantin BudescuAstra8
6-7. Ciprian DeacCFR7
Dan NistorU Craiova7

Podiumul marcatorilor din afara carelui

1. RONALDO DEACONUGaz Metan5
2. Denis DumitrașcuChindia4
3-5. Fl. TănaseFCSB3
Alex CicâldăuU Craiova3
Adi PopaClinceni3

11 goluria marcat Deaconu în sezonul 2020/21 pentru Gaz Metan, 9 în campionat și două în Cupă

La Gaz Metan am avut parte de încredere din partea clubului, a staffului tehnic, e cel mai important. Am fost folosit în poziții mai ofensive, am fost încurajat să finalizez de la distanță. Poate că a contat și că am acumulat în ultimul timp mai multă experiență în Liga 1. Am încercat să ajut echipa, să joc cu sufletul, mă simt ca acasă la Mediaș.

Normal că dacă ar veni o ofertă bună pentru club și pentru mine, mi-aș dori să fac un pas înainte, la o echipă mai puternică. Dar deocamdată eu mă simt foarte bine aici. Respect clubul, cei de aici m-au respectat și mă bucur de fotbal. Sper să joc tot mai bine, fiindcă mă gândesc chiar și la echipa națională. Sunt pregătit pentru orice provocare.
- Ronaldo Deaconu, mijlocaș Gaz Metan

Mai multe știri din Liga 1:

Dinamovistul care și-a anunțat oficial plecarea: „Nicio șansă! Știam de la bun început”

Și-a anunțat plecarea de la FCSB imediat după înfrângerea cu CFR Cluj: „Am trăit un vis, vreau să mulțumesc clubului”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
kaloogarele
kaloogarele  •  27 Mai 2021, 16:03

Mi-e greu sa cred ca de la unii sta la coada patronu', iar de la altii tot clubul. Greu era sa dati pe Goagal cine e padrone la Rapid, la Zenit si la AEK? Asa, scriati si voi un titlu corect dpv stilistic (daca ar citi Maiorescu ziarul pescariei, s-ar rasuci in mormint ca dinamul). Sau aveti cuvinte cheie de bagat in articole? Va cheama Ioanitoaia si Tolontan si va zic "copii, ia faceti voi o compunere - despre ce vreti voi - cu cuvintele Rotaru, Mititelu si Becali"?

gazistu
gazistu  •  26 Mai 2021, 22:57

cine-l vrea sa vina banii!!

dorelobossulbossilor
dorelobossulbossilor  •  26 Mai 2021, 19:08

se putea sa nu fie si george becali pe acolo? spartacus'ul suprem promite marea cu sarea si iese mereu pe locul 2 . cred ca are ordine de undeva ca nu cumva sa faca performanta mai mare ... aaa si sa nu uit , nu cumva sa se mai califice cu sc fc fcsb sa in cupele europene

Vezi toate comentariile (12)
Comentează