FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gazeta a fost ieri în Ghencea incognito într-un circuit al stadionului » Aşa echipă, aşa tur!

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 21:10

Ca vizitator pe "Steaua", plăteşti 25 de lei şi intri doar după ce îl îndupleci pe un bodyguard uriaş. Îţi faci poze doar cu fotbalişti care au chef, nu cu Dică, fiindcă lui nu-i plac suporterii, şi vezi cum unele anexe se prăbuşesc

Steaua e singurul stadion din România care se vizitează. Un tur complet costa 50 de lei înainte, dar s-a ieftinit în criză. Acum face 25 de lei. Durează 90 de minute, cît un meci, timp în care vizitatorului îi este prezentată arena celui mai iubit club din România. Gazeta a testat o plimbare pe Ghencea. Concluzia? Turul stadionului arată la fel ca echipa, adică nu vezi nimic spectaculos.:)

Păzit de un cerber
Primirea a fost una ostilă. Un paznic de aproape doi metri şi peste 100 de kilograme a blocat intrarea: "Da, ce vrei? Pentru turul stadionului? Stai aşa, să văd dacă e cineva. «Alo, e unul pe aici, vrea la tur, e vreun ghid?». Hai, du-te la oficială!". Ajuns lîngă tribuna zero, la magazinul oficial, întreb: "Pentru tur? Plătesc?". "Ha-ha! Normal că plăteşti!".

Surdu a fost simpatic
Puncte de atracţie: autocarul echipei, terenurile de antrenament, sala de conferinţe. Reporterul nimereşte în acelaşi timp cu un grup de copii de clasa a patra. Primesc numai cifre, date statistice, copiii sînt deja plictisiţi. Se bucură cînd îl văd pe Surdu, care pleca spre terenul de antrenament alături de preparatorul fizic. Romeo acceptă o poză, unii îl cunosc de la TV, dar sînt şi alţii care se întreabă "Cine e ăsta?!".

Atenţie: cade sala de conferinţe!
Sala de conferinţe arată ca după un război, cu bucăţi din tavanul fals pe covor. Urmează un alt punct "important" al turului: accesul la turnicheţi. Paulică, ghidul, explică: "Accesul la meciuri se face prin acest sistem. Timpul dintre intrări este de doar 5 secunde!" Copiii oftează.


În sfîrşit, se intră pe terenul de joc!
Elevii de clasa a patra sînt fericiţi, aleargă, joacă şi puţin fotbal. Nu mai ascultă nimeni de ghid. Se ajunge în tunelul care dă spre vestiare. "Tătăruşanu, Tătăruşanu" strigă entuziasmaţi. Portarul stelist nu e de găsit. Este în zonă Bănel, iar mijlocaşul stelist acceptă imediat cîteva poze: "Stau în mijloc, între voi. E bine?". Puştii îl iubesc pe Nicoliţă, toţi îl cunosc. Fotbalistul vrea să le facă pe plac vizitatorilor şi începe să-şi mai cheme dintre colegi.

Dică i-a refuzat pe copii!
Este şi Răduţ în apropiere. "Nicolae! Nicolae!", îl strigă pe Dică, "Vino, că sînt nişte copii pe aici!". Bănel pleacă după piteştean, dar cel care a dus Steaua în finala Cupei refuză: "Nu vin eu, că n-am chef. Marine, du-te tu cu Ono!". Marinescu şi Onofraş acceptă. Copiii sînt din ce în ce mai dezorientaţi, doar cîţiva îi cunoşteau pe jucătorii proveniţi de la Urziceni.

Băncile de rezerve, masa presei şi fotoliile sînt următoarele puncte de atracţie. Nu doar copiii s-au plictisit, pînă şi însoţitorii întreabă cît mai durează turul. Trecuse o oră. Se ajunge la loje, copiii sînt fermecaţi de fotolii şi de televizoare. "Din păcate, nu avem voie acolo", se scuză ghidul. A rămas muzeul, cel mai important punct al călătoriei, sala care găzduieşte replicile trofeelor care au făcut din Steaua clubul cu cei mai mulţi suporteri din România: Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei. Mulţimea de puşti n-a prins anii de glorie. Copiii erau cu gîndul în altă parte: "Loja lui Gigi Becali unde e? Acolo nu putem să mergem?".


Rezultatele proaste au afectat şi turul!
Ghidul a fost mirat să vadă afluenţa de vizitatori, grupul de copii plus alte cîteva persoane:
"În mod normal, sînt trei-patru oameni pe zi, dar există zile în care nu vine nimeni. La început erau mai mulţi interesaţi, dar în ultima vreme a scăzut numărul vizitelor".

16 euro e preţul pentru a vizita "Santiago Bernabeu", stadionul pe care Real Madrid joacă meciurile de pe teren propriu. Pe lîngă teren şi vestiare, poţi merge în loja preşedintelui Perez şi în zona în care obişnuieşte să lucreze Jose Mourinho

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
l0gan.
l0gan.  •  15 Mai 2011, 15:40

:))))cu asa suporteri nici eu nu as avea chef sa fac poze bravo dica respect:))))))))))))cat despre cei care nu cunosc jucatori nu e nici o rusine asa sunt 4 milioane din 4 milioane 100 care tin cu aceasta oribila echipa :))))))00

uzzy2peu
uzzy2peu  •  14 Mai 2011, 16:06

eu am vizitat sadionu in toamna trecuta si in ciuda faptului ca eram decat 2 oameni si mai si picura lumea sa purtat destul de frumos cu noi

murmourinho
murmourinho  •  14 Mai 2011, 14:37

DICA=taran!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează