FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

Gazeta Sporturilor vă prezintă rubrica "înainte şi după" » Fotbal XXL

Articol de GSP - Publicat luni, 13 septembrie 2010 00:00

După retragere au luat proporţii. Acum ar putea juca doar în Divizia extralarge şi ar avea nevoie de tricouri făcute pe comandă pentru a mai păşi pe teren.

I-aţi văzut jucînd acum 20 de ani! Erau tineri şi supli! Abdomene prefect lucrate, muşchi bine definiţi. Anii au trecut şi kilogramele s-au aşezat peste tot. Cine îşi mai duce aminte de Daniel Timofte, Marcel Coraş sau Dănuţ Lupu de pe vremea cînd erau de neoprit pe terenul de fotbal e posibil să nu-i mai recunoască dacă i-ar vedea acum! Sînt doar cîteva exemple de fotbalişti care în trecut erau invidiaţi pentru aspectul lor, dar care acum s-ar putea încadra fără probleme la categoria supergrea. Gazeta a găsit în arhivă poze de acum 20 de ani cu aceştia şi le-a alăturat unor imagini recente! Iată rezultatul! Atenţie, nici una dintre imagini nu este prelucrată în Photoshop!

"Absenţa efortului înseamnă kilograme în plus"
"Aşa se întîmplă cînd nu mai faci deloc mişcare, e normal ca metabolismul să se modifice şi să iei în greutate", spune Lupu, unul dintre cei care "au pus" cel mai mult pe ei. El încearcă să se scuze: "Încă de pe vremea cînd jucam aveam tendinţa de a mă îngrăşa". Fostul mijlocaş de la Dinamo şi Rapid are acum 118 kilograme.

Totuşi, e încă departe de Marcel Coraş. Ex-internaţionalul de la UTA cîntăreşte în prezent 150 de kilograme! Cu 60 mai mult decît pe vremea cînd înscria 6 goluri pentru echipa naţională. "Am fost supus unei operaţii la genunchi şi de atunci am tot crescut în dimensiuni. Am lăsat-o mai moale cu sportul şi asta se vede!", spune Coraş, actualmente observator federal.

"Ţînţarul" s-a făcut mare
Fizicul de fotomodel de pe vremea cînd încă jucau fotbal a atras după sine şi porecle sugestive. E cazul lui Cornel Ţălnar, extrema lui Dinamo din urmă cu 20 de ani, căruia i se spunea "Ţînţarul" tocmai din cauza conformaţiei subţiri. Acum, ex-tehnicianul "cîinilor" intră fără probleme în topul foştilor sportivi greu de recunoscut dacă sînt puşi alături de o imagine cu ei din vremurile bune.

Piţurcă face 1.000 de abdomene, Belo mănîncă doar ciorbă
Victor Piţurcă, 54 de ani, este unul dintre foştii jucători care încă se menţin foarte bine. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit secretul antrneorului Craiovei: "Piţurcă este într-o formă fizică extraordinară, de invidiat. Munceşte toată ziua, e activ, face o mie de abdomene zilnic". De altfel, cunoscuţii tehnicianului spun că acesta este obsedat de aspectul fizic. Belodedici s-a îngrăşat doar 2 kilograme de cînd s-a lăsat de fotbal. "Nu e nici un secret, sînt <<ciorbar>>. Asta mănînc de două ori pe zi!", a spus Belo. Printre cei care nu au luat proporiţii mai sînt şi Gică Popescu şi Tudorel Stoica.

Doroftei la "supergrea"
După ce s-a lăsat de box, Leonard Doroftei a luat în greutate. Aproximativ 25 de kilograme, ajungînd pînă la cota 90! Pugilistul a trecut însă în ultima vreme la o cură de slăbire pentru a putea boxa într-un meci de retragere. "Am dat jos zece kilograme, mai vreau să dau jos alte zece şi, dacă voi fi sănătos, mă voi gîndi şi la meciul de adio", a spus Doroftei.

"Nu vreau să mai stau aşa. Am început din nou să joc fotbal, să merg la sală ca să dau jos vreo zece kilograme"
Dănuţ Lupu, fost internaţional

Fost jucător    Vîrsta    Înălţime    Greutate cînd juca
Dănuţ Lupu    43 de ani    1,85 m    86 kg
Marcel Coraş     51 de ani    1,93 m    90 kg
Cornel Ţălnar     53 de ani    1,73 m    65 kg
Daniel Timofte     42 de ani    1,82 m    68 kg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
thumbzilla
thumbzilla  •  13 Septembrie 2010, 11:27

Lupule....de la sprit tata...de la sprit!!

fotbalvvv
fotbalvvv  •  13 Septembrie 2010, 05:02

Citeste mai multe pe Jurnalul de Fotbal. Opinii sincere si necenzurate despre fotbal sau despre sport in general; cronici din New York pana la Branesti, analize la rece, anchete despre c0calari :). Ce mai incoace si-ncolo, un alt nivel al discutiei. Nu suntem un tabloid, nu promovam scandaluri intre presedinti analfabeti sau cancanuri cu bombe sexy rasuflate. Nu tinem de nici un trust, nu promovam interesele nimanui. Fotbal in stare pura. Cauta Jurnalul de Fotbal pe net.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează