FOTBAL  »  Superliga  »  VIZITĂ

”Generaţia de Aur” povesteşte cum a decurs vizita la Gică Popescu: ”L-am lăsat să se descarce, a vorbit mai mult el”

Articol de , - Publicat vineri, 10 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 09 octombrie 2014 21:55

Opt foşti internaţionali au serbat aniversarea "căpitanului" într-un mod bizar. ”De obicei, ziua lui cădea în cantonamentul naţionalei, povestesc Hagi şi Prodan.

La 7 luni de la încarcerare, Gică Popescu a primit pentru prima oară vizita foştilor colegi în penitenciarul Rahova. Hagi, Stelea, Gâlcă, Prodan, Chivu, Ilie Dumitrescu, Adi Ilie şi Balint au fost alături de al doilea căpitan al "Generaţiei de Aur" cu ocazia zilei sale de naştere.

"Nu s-a plîns, e un luptător"
"Baciul" a împlinit ieri 47 de ani şi Gică Hagi a reuşit să reunească o mare parte din fotbaliştii alături de care Popescu îşi serba ziua în cantonamente. "S-a bucurat că ne-a văzut, am povestit şi am rîs. Eu am organizat totul, a venit cine a putut, scopul a fost să-i facem o surpriză. Nu s-a plîns, pentru că e un luptător. Cu siguranţă va reveni în fotbal după ce îşi va ispăşi pedeapsa", a spus Gică ieri, într-o conferinţă de presă.

"Ar putea intra mîine pe teren"
Daniel Prodan descrie întîlnirea de ieri ca pe o călătorie în timp, recunoscînd în fizicul sărbătoritului o urmă din căpitanul Barcelonei: "Am fost să ne vedem căpitanul! Ne-am dus pentru că-l iubim şi avem un respect fantastic pentru el. Faptul că e închis nu l-a afectat deloc fizic. Nu mi-a venit să cred ce bine se ţine. Ne-a povestit că face sport zilnic, ar putea intra pe teren mîine fără probleme".

"A adus el tortul acum"
Din cauza politicii penitenciarului, foştii internaţionali nu i-au putut aduce cadouri lui Popescu. Nici măcar tort! "De obicei, ziua lui cădea în cantonamentul «naţionalei». Mereu îi pregăteam un tort, acum l-a adus el. Cred că a fost pregătit chiar acolo, în închisoare. Nu am stat în celula lui, ci într-o sală mai mare de vizite", a povestit Didi pentru Gazetă.

"Avea nevoie de asta"
Zilele petrecute după gratii şi moartea tatălui l-au solicitat pe Popescu, deşi, după cum spun foştii coechipieri, "nu e afectat de închisoare. Sau cel puţin nu vrea să fie". Momentul revederii cu prietenii i-a aprins pofta de a depăna amintiri. "A simţit lipsa conversaţiilor cu prietenii, a fost ca o maşinărie de poveşti, amintiri plăcute. A vorbit mai mult el, noi l-am ascultat, exact ca-n vestiarul primei reprezentative. A trecut prin multe, avea nevoie de asta. L-am lăsat să se descarce", a adăugat Prodan.

"Şi tăcerea e un răspuns"
Întrebat de ce printre vizitatori nu s-a aflat şi antrenorul "Generaţiei de Aur", Anghel Iordănescu, Didi Prodan a evitat răspunsul, adăugînd: "Şi tăcerea e un răspuns". Fiind plecaţi din ţară, Dan Petrescu şi Răducioiu au lipsit şi ei de la întîlnirea de ieri.

"Am glumit, am spus bancuri, exact cum făceam şi în cantonamente. Gică trece bine peste clipele grele, se simte foarte bine, atît moral, cît şi psihic. Lăsînd la o parte cadrul urît în care ne-am întîlnit, ne-am bucurat că am putut fi din nou cu toţii" ( Gabi Balint)

"Nu am vorbit de fotbal, dacă vorbeam... Am preferat să rămînem la amintirile comune din afara terenului" (Gică Hagi)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
circul_ghencea
circul_ghencea  •  10 Octombrie 2014, 18:15
Postat de rr0m_stelist pe 10 Octombrie 2014, 10:32

de mine sau de tine ar avea cineva mila ?

Ai dreptate. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim inversunati cu orice pret. Cantareste ce-a facut Popescu cu ce-a facut Huidu de exemplu. Si la pedepsele celor doi. Nu zic ca nu trebuie sa plateasca, dar ptr ce-a facut el trebuia sa i se confiste tot, sa fie lasat in curul gol. Nu stiu daca era de mers neaparat la parnaie. Pana la urma prin faptul ca a returnat banii si-a recunoscut vina. Si vorba aia o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata...

circul_ghencea
circul_ghencea  •  10 Octombrie 2014, 18:10
Postat de para.para pe 10 Octombrie 2014, 12:43

mai laie bucalaie, cine te-a mintit pe tine ca Popescu si-a platit datoriile, a returnat banii? Bai [email protected]@reaza, el tocmai de aia e la parnaie, pentru prejudiciul de 1 milon de euroi, ce-a platit el in jur de vreo 400 mii e doar impozitul.

Impresionant vocabular!!! Daca si cunostintele tale in varii domenii sunt la fel nici nu ma mir ce ai putut sa "decartezi" aici. A returnat prejudiciul si impozitul+ penalizari. Mai citeste para malaiata in gura la natafleata. Repet nu tin partea hotilor si am spus ca omul plateste pentru ca a gresit. Pana una-alta el n-a omorat pe cineva. Altii au trimis oameni pe lumea cealalta si totusi sunt liberi ca pasarea cerului. Despre asta vorbeam. Asta-i justitia in Romanica. Da ce tot iti spun eu tie, la cum te exprimi e clar ce ai in cap (sau n-ai)...

circul_ghencea
circul_ghencea  •  10 Octombrie 2014, 18:04
Postat de kuna pe 10 Octombrie 2014, 12:16

ba tu esti cu Ponta si laxismu?.Comentariul tău...

In ceea ce-l priveste pe pONTA sunt de partea ta. Cu restul...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează