FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Situație incredibilă în SuperLigă: „central” suspendat de aproape 3 luni după ce l-a sfidat pe Hațegan!

George Găman, în centru // foto: Imago Images
George Găman, în centru // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 17 mai 2023 15:45 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 15:57

Arbitrul de centru George Găman (37 de ani) a fost tras pe linie moartă de Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, după ce l-a sfidat pe Ovidiu Hațegan, cel care a fost „la butoane” în camera VAR la Petrolul - CFR Cluj 2-5 pe 27 februarie.

George Găman nu a mai arbitrat pe prima scenă de aproape 3 luni, de la duelul Petrolul - CFR Cluj 2-5 din etapa 27 a sezonului regulat. Până atunci, arbitrase în 15 etape din SuperLigă. De atunci, n-a mai prins niciuna.

La duelul amintit, Găman l-a avut ca arbitru video pe Ovidiu Hațegan, care i-a atras atenția în cască la două momente că a greșit.

Jocuri de culise incredibile înainte de Farul - FCSB! Vassaras a ales între Hațegan și Kovacs și e tentat să apeleze la un arbitru de casă al FCSB!
FARUL - FCSB
Jocuri de culise incredibile înainte de Farul - FCSB! Vassaras a ales între Hațegan și Kovacs și e tentat să apeleze la un arbitru de casă al FCSB!

George Găman, suspendat de aproape 3 luni după ce l-a sfidat pe Ovidiu Hațegan

Găman a refuzat însă să meargă la marginea terenului și a ignorat procedura lui Hațegan. Cele două faze sunt:

  • în minutul 31 nu a acordat penalty pentru CFR la hențul comis de Mathaus;
  • în minutul 49 a validat eronat golul marcat de Bîrligea, după ce comisese henț.

Cum comunicarea dintre camera VAR și „central” rămâne înregistrată, cei din CCA au ascultat-o ulterior și au ajuns la concluzia că Găman nu doar a greșit deciziile pe teren, dar a și încălcat protocolul VAR refuzând să meargă să revadă fazele.

Din acel moment, Găman nu a mai fost delegat niciodată la meciurile din Liga 1. Sunt deja 11 etape la rând de suspendare!

4este nota pe care a primit-o Găman în Gazeta Sporturilor pentru deciziile din Petrolul - CFR Cluj 2-5

3 eliminăria dictat Găman în cele 16 meciuri din Liga 1 pe care le-a arbitrat în acest sezon. Una directă, două pentru cumulul de „galbene”

Ovidiu Hațegan, „VAR-ul” numărul 1 în România

Prestațiile lui Ovidiu Hațegan în camera VAR pe parcursul actualului sezon au fost excepționale. Arădeanul are foarte multe meciuri la care a intervenit decisiv și a întors decizii eronate, unele dintre ele extrem de greu detectabile.

Din acest motiv, președintele CCA înclină să-l delege în camera VAR la duelul crucial dintre Farul și FCSB de duminică seara, cel care ar putea decide noua campioană a României! 

Cu o victorie duminică, Farul ar ridica trofeul cu o etapă înainte de final. Egalul sau victoria FCSB-ului ar prelungi suspansul până în ultima rundă. 

Mai multe știri din Liga 1: 

Acuzații dure între Adrian Mititelu și Marcel Iancu, susținătorul lui Nicolo Napoli

Prime fabuloase pentru fotbaliștii de la FCSB dacă intră în grupele Champions League » Gigi Becali: „Poate le dau dublu”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  18 Mai 2023, 10:50

Ce este incredibil? Daca ai VAR si nu te folosesti de el ca sa iei deciziile corecte, stai acasa! Nu ar mai trebui sa fie deloc primit in liga 1 pentru asemenea aroganta si sfidare!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  18 Mai 2023, 08:23

...rusine sa va fie ...tineti cu grecul ...nu sunteti buni de nimik ...bucuresteni destepti ...

Haha1989
Haha1989  •  17 Mai 2023, 21:21

De ce incredibila? La Arad cum a condus?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează