FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV „Ați făcut lobby pentru Păunescu să cumpere Steaua?” » Reacție fermă a fostului ministru în interviul din GSP: „Becali chiar m-a sunat la un moment dat!”

Georgiu Gingăraș, în dreapta, alături de Viorel Păunescu / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +47   FOTO
Georgiu Gingăraș, în dreapta, alături de Viorel Păunescu / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 17:11 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 02:08

Fost ministru al Sportului la începutul anilor 2000, Georgiu Gingăraș neagă în interviul acordat Gazetei varianta conform căreia i-ar fi ajutat pe Viorel Păunescu și Gigi Becali să preia Steaua în urmă cu două decenii. Fostul său șef de cabinet, fugarul Cristian Rizea, dezvăluia în cartea sa că Gingăraș a fost la rândul lui implicat în tratativele de pomină de atunci.

Georgiu Gingăraș, un personaj important în sportul românesc la începutul anilor 2000, ministru pentru mult timp în „Cabinetul Adrian Năstase” a abordat mai multe teme de interes în interviul oferit miercuri Gazetei Sporturilor.

Într-una dintre rarele sale apariții publice, fostul deputat s-a pronunțat pe marginea posibilității ca FCSB să primească dreptul de a intra în Ghencea, însă, tot legat de Steaua, a comentat și afirmațiile controversate făcute în 2020 de Cristian Rizea.

„Știți când a luat-o fotbalul nostru la vale?” » Contemporan cu „greii” vremurilor, un nume uitat trece la dezvăluiri: „Boloni tot venea la mine să-mi spună ce-i făceau”
INTERVIU
„Știți când a luat-o fotbalul nostru la vale?” » Contemporan cu „greii” vremurilor, un nume uitat trece la dezvăluiri: „Boloni tot venea la mine să-mi spună ce-i făceau”

Georgiu Gingăraș se apără: „Exclus! Becali chiar m-a sunat că aș avea ceva cu el”

Întrebat dacă a făcut în vreun fel lobby pentru ca Steaua să fie preluată de Viorel Păunescu, așa cum Rizea susține in cartea sa, Gingăraș a negat cu vehemență ipoteza:

„Nu, exclus! Exclus așa ceva! Cristi Rizea, nu știu... Un tip care, mă rog, ținea minte și ce a făcut acum 30 de ani... Deci, eu nu m-am implicat în așa ceva! Ba chiar, la un moment dat, Becali m-a sunat că aș avea ceva cu el, nu mai țin minte. Dar nu m-am implicat în așa ceva, n-am avut treabă”, a comentat acesta.

Într-un fel, Gigi a ținut emblema asta sus, nu vedeți ce s-a întâmplat cu Rapid? A trebuit să cadă ca să revină, Dinamo e cum e...Totuși, Steaua, într-un fel sau altul, a fost dusă mai departe de Gigi. 

- Georgiu Gingăraș, în interviul acordat Gazetei Sporturilor

Fotografii de arhivă cu Georgiu Gingăras, în perioada în care era ministrul sportului / Sursă: Gazeta Sporturilor
Fotografii de arhivă cu Georgiu Gingăras, în perioada în care era ministrul sportului / Sursă: Gazeta Sporturilor
Fotografii de arhivă cu Georgiu Gingăras, în perioada în care era ministrul sportului / Sursă: Gazeta Sporturilor
Fotografii de arhivă cu Georgiu Gingăras, în perioada în care era ministrul sportului / Sursă: Gazeta Sporturilor
Georgiu Gingăraș, în plan apropiat, alături de Mircea Sandu, fostul președinte al FRF / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Fotografii de arhivă cu Georgiu Gingăras, în perioada în care era ministrul sportului / Sursă: Gazeta Sporturilor
+43 FOTO

Fugarul Cristian Rizea: „I-am transmis ministrului Gingăraș ceea ce trebuia să facă”

Cristian Rizea, fost deputat PSD, susținea în urmă cu trei ani că Gigi Becali a fost sprijinit de oameni de afaceri și politicieni la preluarea clubului Steaua, în anii 2000.

Fostul politician Cristian Rizea, condamnat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, a publicat în 2020 un volum de dezvăluiri, titrat „Spovedania lui Rizea”. În cele 157 de pagini, cititorii erau momiți cu divulgarea unor secrete despre „mafioții care conduc din umbră România”. Rizea susține, printre multe episoade despre fraude generate de politicieni de vârf și oameni de afaceri, că are informații inclusiv despre preluarea clubului Steaua. El afirmă că Viorel Păunescu s-a folosit de influențele din politică pentru a pune mâna pe club, cedându-i-l ulterior lui Becali.

„Începutul meu ca angajat al administrației centrale: imediat după instalarea Guvernului Adrian Năstase în decembrie 2000, am fost numit șef de cabinet al ministrului tineretului și sportului, Georgiu Gingăraș. Chiar în acea perioadă, Viorel Păunescu și Gigi Becali puneau la cale preluarea în mod fraudulos a echipei de fotbal Steaua București”, începe Rizea poveștile despre fotbalul românesc.

Acesta oferă detalii importante: „Pentru că deja existau mulți contestatari, Păunescu s-a gândit să organizeze rapid, în 2 săptămâni, mai precis în 24 mai, o nouă Adunare Generală pentru a nu mai putea fi contestat, oferind diverse funcții în conducere celor care puteau să-i confere și să-i garanteze legitimitatea în fruntea Asociației. Viitorul meu naș de cununie, președinte al Consiliului Național al PSD și vicepreședinte al Senatului României în acel moment, mi s-a confesat la acea întâlnire, spunându-mi că îl rugase Viorel Hrebenciuc să vorbească neapărat cu Gingăraș pentru a participa și a-l susține pe Păunescu în funcția de președinte!”.

A doua zi i-am transmis ministrului Gingăraș ceea ce trebuia să facă, adică să fie prezent și să fie de acord, în calitate de ministru, cu propunerea care va fi făcută în cadrul Adunării Generale, aceea ca Păunescu să fie ales președinte. Gingăraș a înțeles, știa foarte bine că mesajele de la mine erau de fapt transmise de la alt nivel, așa că s-a conformat fără a pune prea multe întrebări, mai ales că fusese propus în funcția de ministru chiar de Alexandru Athanasiu!

Astfel, în 24 mai primul pas pentru preluarea frauduloasă a echipei de fotbal Steaua fusese făcut, Păunescu pregătind astfel «terenul» pentru Becali! Dovadă în acest sens sunt și funcțiile de vicepreședinți primite de Hrebenciuc și Athanasiu, aceștia fiind și ei prezenți la acea celebră ședință", notează Rizea în cartea sa. 

VIDEO Vasile Stângă, fără milă: "Talpan și-a creat un scop în viață, Gigi Becali și să distrugă FCSB-ul!"

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV FCSB în Ghencea? Cum pune problema un fost ministru al Sportului: „Au pornit motoarele înainte de campanie”

EXCLUSIV Peluza Sud s-a adunat de urgență în Ghencea! Manevră disperată pentru a bloca venirea FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
Florin100
Florin100  •  06 Iulie 2023, 21:20
Postat de Vmctp pe 06 Iulie 2023, 18:45

Cum sa vinzi ceva ce nu ai? Paunescu, conform actelor, a preluat un lot de jucatori, si dreptul de a folosi marca Steaua. El nu a detinut marca, ci doar avea un drept de a o folosi (de ex. eu vreau sa francizez un Mc Donalds, deschis un restaurant, Mc Donalds imi dau dreptul sa folosesc imaginea si retetele, dar restaurantul ala va fi Mitica SRL. Eu nu as detine Mc Donalds Corporation). Iar Gigi nu avea cum sa cumpere Steaua, intrucat sectia de fotbal nu e entitate juridica. Entitate juridica este intreg clubul, care detine toate sectiile sportive. Asa ca Gigi, prin combinatii ilegale cu ajutorul celor de pe vremea aia, a incercat sa fure ceva ce apartine noua romanilor!

@Vmctp! Felicitari! Ai pus punctul pe I, dar turma e greu sa inteleaga ceva ca pe lipsa ei de intelegere, adica analfabetism functional, se bazeaza si oamenii din umbra care actioneaza si dirijeaza lucrurile sa se intample. Tot pe analfabetismul functional al romanilor se bazeaza si clasa politica care cu pompa si emfaza prezinte legi ale educatiei care chipurile odata adoptate, romanii devin peste noapte foc de destepti. Totul este o manipulare grosolana pe care romanii o traiesc de 33 de ani incoace, cu o clasa politica vanduta total altor interese sau ale lor personale, bunurile statului, inclusiv resursele solului si subsolului, fiind jucariile lor si obiectul lor de negociere. In conditiile in care le-au primit pe gratis in 89, li se pare normal sa le ofere pe nimic contra unor favoruri pentru ei si neamurile lor personale.

TheWizardOfOz
TheWizardOfOz  •  06 Iulie 2023, 19:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

billwader
billwader  •  06 Iulie 2023, 18:47

pai exact asta este problema,daca toate celalte echipe din Romania nu treceau prin *** aka ligile inferioare aka faliment sau insolvente(vezi rapid,***,farul,kfr etc.) atunci poate aveai dreptul tu ca stat sa spui ca faceai mai bine ca becali. dar sa ceri Steaua fix pentru ca merge bine este inuman. daca eram in locul lui *** sau ***,astia ne lasau sa ***. incredibil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează