FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

INTERVIU Craioveanu a întors pe toate fețele derby-ul FCSB - CSU Craiova: „Dau goluri, dar și încasează ușor!”

Gică Craiovaenu
Gică Craiovaenu

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 10:46 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 13:29

Gică Craioveanu, fost jucător al Universității Craiova, acum director de imagine, speră ca oltenii lui să profite de fragilitatea defensivă a FCSB-ului și să plece de pe Arena Națională cu toate punctele.

  • FCSB - CS Universitatea Craiova, din runda cu numărul 26 de Liga 1, se joacă duminică, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.
Ce nu s-a văzut la TV » Moment de nervozitate cu șefii Clujului în prim-plan: gestul dintre Nelu Varga și Balaj, imediat după Lazio - CFR
Lazio - CFR Cluj 1-0
Ce nu s-a văzut la TV » Moment de nervozitate cu șefii Clujului în prim-plan: gestul dintre Nelu Varga și Balaj, imediat după Lazio - CFR

Craioveanu a întors pe toate fețele duelul FCSB - Universitatea Craiova

- Domnule Craioveanu, mergeți pe Național Arena, la meciul Craiovei cu FCSB?
- Nu stau până atunci în Bucureşti. Trebuie să mă întorc în Spania, pentru că sâmbătă particip la o emisiune de radio și apoi, seara, comentez Mallorca - Villarreal pentru un post de televiziune spaniol.

- Cum o vedeți pe Universitatea în derby-ul de duminică? Au plecat destui jucători...
- Cel mai bun exemplu e meciul cu CFR, când mulți dintre cei care au plecat n-au fost folosiți. Echipa a arătat bine, am văzut o schimbare de atitudine, am văzut determinare. Mi-a plăcut. Iar victoria e o „injecție” de moral, numai bună înaintea unei deplasări la București.

- Nu e periculos să dai afară atâția jucători în plin sezon, mai ales unii experimentați? Mă gândesc la Papp, la Martic, la Arlauskis și la Nistor.
- Păi, dacă nu mai dau randamentul așteptat sau nu se mai încadrează în filosofia antrenorului, nu văd care e pericolul. Din ce știu, există o strategie, deci totul a fost gândit, nu a fost o decizie luată așa, peste noapte. Înțeleg că se urmărește și o întinerire a lotului.

- Domnul Rotaru a avertizat că „revoluția” nu s-a încheiat și că acela care nu dă sută la sută va pleca imediat.
- La Craiova sunt cele mai bune condiții. Banii la zi, cantonament de cinci stele, deplasări cu avionul pe distanțe mai lungi. Deci și pretențiile sunt mari. Eu zic că domnul Rotaru a avut destulă răbdare. Vă dau un exemplu. Pe vremea mea, când jucam la Botoșani, făceam 12 ore cu autocarul. La coborârea din autobuz aveam picioarele umflate.

Gică Craioveanu: „Plecarea lui Nistor m-a surprins”

- V-a surprins vreuna din plecări?
- Da, a lui Nistor. Aș minți dacă aș spune că nu. E un jucător OK, citește bine jocul, are și multă experiență. Caută tot timpul pasa decisivă. Probabil, nu s-a mai potrivit în sistemul lui „Geană”. Din ce am văzut, nu mai joacă 4-3-3, ci mai mult 4-2-3-1. Nistor putea fi în linia de trei, în spatele „vârfului”, dar am văzut la 2-0 cu CFR că acolo l-a pus pe Ișfan. Exact ce spuneam mai devreme. Neagoe preferă un jucător tânăr.

- Ișfan, deocamdată, e destul de discret.
- Abia a venit. Nu-i ușor pentru el. Antrenor nou, sistem nou, cu totul alte obiective. Una e să joci la Pitești, în fața a 1.000 de spectatori, alta e să joci cu 8.000-10.000 de fani înfierbântați în tribune, pe „Oblemenco”. Îmi place la el că nu se ascunde, cum se spune. Nu fuge de minge, o caută. Eu sunt convins că după ce se va adapta la rigorile Băniei va arăta mult mai bine.

- Cine vă place, dintre nou-sosiți?
- Basilio Ndong, de departe. Mi se pare un jucător foarte interesant. E agresiv, știe cu mingea, intră în combinații. O achiziție reușită. În ceea ce-l privește pe Zajkov, a jucat prea puțin pentru o evaluare obiectivă. Dar faptul că este internațional macedonean „la zi” sugerează că e un jucător de calitate.

Gică Craioveanu: „E bine că nu joacă Olaru”

- Cine câștigă duminică, pe Arena Națională?
- Sper că noi, dar nu m-aș încumeta la un pronostic. E un meci de care pe care. Un meci special. În ultimii ani am câștigat și noi de vreo două ori, la București. O dată cu Reghecampf și o dată cu Ouzounidis. FCSB e o echipă care-ți dă goluri, dar am văzut că și încasează ușor. A avut 2-1 cu Farul și a luat două în prelungiri. Așa că avem șanse bune cu apărarea asta a lor. Unde mai pui că le lipsește și Olaru, care-i bătăios, aleargă mult, recuperează o sumedenie de mingi.

- Și Craiova e fără Bancu, fără Baiaram... 
- Dar uite că ne-am descurcat să batem CFR-ul și așa. Deci putem! Victoria asta în fața campioanei a picat numai bine, e un balon de moral în perspectiva derby-ului cu FCSB.

FCSB, sabotată de FRF?! Suspiciuni în studioul GSP: „Federația e deranjată! Ar suna ca dracu' să câștige titlul echipa fără antrenor și cu un patron care conduce despotic sportiv!”
PRIETENII LUI OVIDIU
FCSB, sabotată de FRF?! Suspiciuni în studioul GSP: „Federația e deranjată! Ar suna ca dracu' să câștige titlul echipa fără antrenor și cu un patron care conduce despotic sportiv!”

Gică Craioveanu: „Pe Ilie Dumitrescu îl tachinez și acum”

- Să ne întoarcem în timp. Cum erau duelurile cu Steaua în anii '90, când îmbrăcați tricoul Științei? 
- Păi, eu chiar am debutat într-un meci cu Steaua, în Ghencea. Ne-au bătut cu 1-0, printr-un gol marcat de Jean Vlădoiu, în fața unui stadion arhiplin. Steaua - Universitatea Craiova a fost întotdeauna un highlight, cum spun englezii.

- Cea mai controversată partidă jucată în Ghencea?
- Mi-aduc aminte de-un 1-1, cu un penalty obținut ușor de Ilie Dumitrescu, la ultima fază. Și acum îl tachinez, când ne mai întâlnim.

- Cea mai frumoasă?
- Din păcate, o înfrângere cu 1-0. Gol, Lăcătuș. A fost spectacol total atunci. Fotbal ofensiv, de cea mai bună calitate. Și ei, și noi aveam superjucători.

Craioveanu a întors pe toate fețele derby-ul FCSB - CSU Craiova: „Dau goluri, dar și încasează ușor!”
Gică Craioveanu a făcut eventul cu Universitatea Craiova, în 1991, și a câștigat Cupa României în 1993. Foto: Imago Images

Gică Craioveanu: „Didi Prodan intra la limită. Mihali m-a «rupt»”

- De la Steaua i-ați menționat deja pe Lăcătuș, pe Ilie Dumitrescu și pe Vlădoiu. Alții împotriva cărora ați jucat? 
- Aveau jucători mari de tot. Mai erau Toni Doboș, Didi Prodan, Basarab Panduru, Ilie Stan, Adrian Ilie, din ce-mi aduc aminte acum, pe repede-înainte. Dar și noi aveam o trupă de calitate: Jerry Gane, Stângă, Papură, Cristescu, Zamfir, Mitriță, unchiul lui Alex, Săndoi, Gabi Popescu. Artiști cu toții!

- Cu cine aveați cele mai mari probleme, dintre steliști?
- N-aș spune cu unul, în mod deosebit. Eu jucam în spatele „vârfului”, Jerry Gane, și aveam o rază mai largă de acțiune. Intram în clinciuri și cu cei de la mijloc, și cu apărătorii lor. Dar dacă vreți neapărat un nume, Prodan. Didi avea intrări la limită! Însă cel mai dur adversar pe care l-am întâlnit în carieră a fost Gică Mihali, de la Dinamo. Mi-a rupt glezna într-un meci disputat la Pitești, în Cupă.

Citește și:

Ajung oltenii la TAS? De ce planul anunțat de FCU Craiova e improbabil

PSD s-a mutat la Lazio - CFR Cluj » Lângă cine a fost surprins patronul campioanei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
1945sv0509
1945sv0509  •  17 Februarie 2023, 17:31

"Director de imagine" pentru cazinourile din Romania.

dandana
dandana  •  17 Februarie 2023, 14:17

Gică hai acasă tată, vino și redă acestei echipe speranța și acel spirit de echipa. Trebuie schimbat ceva în România, de ce în Spania se joacă frumos, iar aici se mulțumesc sa nu dea adversari gol și stau la cutie. Mentalitatea este praf, nu doar la Craiova, și la altele. Doar ca tu ori ca antrenor, ori în conducere sa ai toată puterea să faci curățenie. Ce se întâmplă azi în România, este sub orice critică. Ridicăm în slavă un jucător după 5 goluri, după ce pleacă în 2 ani joaca maxim 10 meciuri și alea rezervă. Vrem spiritul Craiovei din 90 când eram ai dracu pe unde mergeam, adică eram cu adevărat olteni. Azi ne comportăm pe teren ca niște găini fricoase

Vezi toate comentariile (2)
Comentează