FOTBAL  »  Superliga  »  AMÂNARE

EXCLUSIV Gică Popescu, nedumerit de decizia LPF: „Pe ce bază au amânat meciul cu FCSB? Le-am văzut echipa a doua jucând acum 2-3 zile!”

Gică Popescu, președinte Farul
Gică Popescu, președinte Farul

Articol de , , - Publicat marti, 26 octombrie 2021 07:24 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 07:31

Gică Popescu (54 de ani), președinte la Farul Constanța, continuă să se întrebe pe ce bază regulamentară a luat LPF decizia de a amâna meciul cu FCSB, reprogramat de pe 24 octombrie joia viitoare, pe 4 noiembrie, de la 17:30.

Decizia Ligii Profesioniste de a da curs solicitării FCSB pentru a amâna disputa cu Farul, care trebuia să se joace duminică seara, la Ovidiu, în etapa a 13-a din Liga 1, continuă să provoace nedumerire în rândul oficialilor grupării de la malul Mării Negre. 

Gică Popescu, după amânarea meciului Farul - FCSB: „Echipa a doua a lor a jucat acum două-trei zile”

Președintele clubului, Gică Popescu, care a susținut și vineri, după anunțul LPF, că decizia nu are suport regulamentar, a comentat pentru GSP: „S-a spus că FCSB nu avea jucători cât să atingă acel prag de 13 impus de regulament, dar eu am văzut că FCSB II, deci echipa a doua a clubului, a disputat un meci oficial acum două-trei zile

N-ați văzut și voi la fel? Și atunci, mă întreb iarăși, cum am făcut-o și în ziua în care Liga a decis amânarea, există oare un articol din regulament care să permită această reprogramare? Orice club are echipa secundă, are jucători juniori, are academie”.

Gică Popescu face trimitere la meciul pe care FCSB II l-a disputat vineri după-amiază, în etapa a 8-a din Liga a 3-a, pe teren propriu cu FC Argeș. Partida s-a terminat cu victoria categorică a roș-albaștrilor, 6-1. 

Dintre fotbaliștii de la echipa secundă însă, FCSB nu avea înscris pe lista cu 28 de nume depusă la LPF niciun fotbalist, iar Liga s-a raportat la acel tabel, din care a constatat că 16 jucători sunt fie infectați cu Covid-19, fie sunt accidentați.

Gică Popescu: „Respectăm ce s-a decis”

Fostul mare fotbalist spune că Farul se va supune deciziilor LPF. „Liga e cea care ne păstorește, nu? Și dacă a decis amânare, atunci ne supunem. Așa cum ne-am supus și atunci când noi am solicitat amânarea, într-o speță asemănătoare, anul trecut, dar nu ni s-a acceptat. Atunci nu s-a putut, acum s-a putut. 

Ce putem să facem altceva decât să ne supunem? Să ne facem singuri dreptate? N-avem cum, respectăm ce s-a decis”, a adăugat Popescu.

LPF a reprogramat jocul pe data de 4 noiembrie, adică joia din săptămâna viitoare, cu numai 3 zile înainte de meciul pe care Farul îl va avea cu Universitatea Craiova. „Nu ne-a întrebat nimeni de data la care să fie reprogramat meciul, așa au decis, iarăși vă spun, ne supunem, jucăm când au decis cei care ne conduc”, a încheiat președintele Farului. 

Conform regulamentului în vigoare, dacă la reprogramare nu se va putea juca, din orice motiv, chiar și dacă de vină va fi Farul, atunci FCSB va pierde la „masa verde” 0-3.

VIDEO. Dan Petrescu, despre amânarea partidei Farul - FCSB: „Știam că meciurile se amână din cauza COVID, nu din cauza accidentărilor”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Analiza lui Cristi Balaj după victoria CFR-ului cu Sepsi + reacție la adresa patronului clujenilor: „Mult diferit față de cum l-am găsit descris în presă”

Cornel Dinu laudă transferul lui Reghe: „E un om loial, corect, incontestabil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
sibelius
sibelius  •  26 Octombrie 2021, 13:19
Postat de Viorel Ignat pe 26 Octombrie 2021, 11:49

Farul are posibilitatea sa-și facă singur dreptate și liga,federația, sa se spele pe cap cu asemenea legi,aplicate pt. cine vor ei,de altfel intrebati-l pe Marica ,știe el de ce nu demult cu U Cluj, în rest dacă jucați meciul sunteți doar o aliata a fcsb pe care de altfel ei știind acest lucru se bazează și se folosesc de voi?! Asa ca mingea este în terenul vostru restul este ipocrizie,bla ,bla?!

Aha, deci daca joaca meciul sunt "aliata FCSB", daca se dau accidentati sunt corecti? Doamna Sosoaca alte idei mai aveti?

remarque
remarque  •  26 Octombrie 2021, 11:59
Postat de florar pe 26 Octombrie 2021, 11:16

Esti tare destept!!!Daca Farul nu se prezinta cu Steaua ce o sa faca peste 3 zile cu Craiova????

pai Farul ar avea 3 puncte sigure cu FCSB. Iar cu Craiova se joaca. Daca insa Farul se prezinta si la meciul cu FCSB, nu are nimic sigur. 5 titulari accidentati, dureri de dinti, de spate, de stomac si de cap si gata. Se rezolva, cu adeverinte medicale in ordine.

1690324144614070
Viorel Ignat  •  26 Octombrie 2021, 11:49

Farul are posibilitatea sa-și facă singur dreptate și liga,federația, sa se spele pe cap cu asemenea legi,aplicate pt. cine vor ei,de altfel intrebati-l pe Marica ,știe el de ce nu demult cu U Cluj, în rest dacă jucați meciul sunteți doar o aliata a fcsb pe care de altfel ei știind acest lucru se bazează și se folosesc de voi?! Asa ca mingea este în terenul vostru restul este ipocrizie,bla ,bla?!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează