FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Gică Popescu: "Ar fi fabulos ca şi eu, şi Hagi să avem echipe în Liga 1"

Articol de GSP - Publicat joi, 16 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 februarie 2012 14:12

În Antalya, Gică Popescu (44 de ani) s-a întors din nou în iarbă. Se simte repede că îi era dor să îmbrace treningul, să poarte adidaşi în picioare, să resimtă din nou emoţiile unui cantonament. Chiar dacă acum o face din perspectiva unui patron, pentru că Baciul finanţează o echipă de ligă secundă, Chindia Tîrgovişte.


- Cum este din nou aproape de fotbal?
- Minunat, pur şi simplu. Am stat şi pe teren, să simt iarba iar, am dat şi eu cîteva pase cu băieţii de la echipă, ca să mai mă simt şi eu fotbalist. Dar m-am lăsat de vreo 10
ani, e greu să mai ţii pasul, trebuie să-ţi vezi lungul nasului, indiferent de cum te-o chema. E greu să mai ţii piept tineretului!

- Chindia e pe locul 3 în Seria B2, la 10 puncte de Poli Timişoara şi de Gloria Bistriţa. Mai speraţi la promovarea în Liga 1?
- Ne dorim să cîştigăm fiecare meci. Dacă vom juca bine, iar rezultatele vor veni, atunci cînd vom trage linie s-ar putea să fie promovare. Oricum, nu vom ceda locul, sub nici o formă!

Cu Hagi, în prima divizie
- Şi dacă nu promovaţi la vară?
- O să încercăm sezonul viitor. Şi dacă nici atunci nu vom reuşi, vom încerca din nou. Şi din nou şi din nou, pînă vom reuşi.

- Dar cum ar fi să promoveze şi Chindia ta, şi Viitorul lui Gică Hagi?
- Ar fi prea frumos. Îi doresc din tot sufletul lui Gică să promoveze, are şanse mult mai mari decît noi, Viitorul e lider în Seria B1. Eu cred că şi el, şi eu punem pasiune în ceea ce facem şi vom reuşi să avem echipe în liga de elită.

- Cu prietenii de aici te-ai revăzut? Sînt Dan Petrescu, Stoicikov...
- Am auzit că Hristo a întrebat de mine, mă duc să-l văd într-o seară. Lui Dan Petrescu i-am dedicat o seară, am stat la poveşti, nu-l mai văzusem de ceva vreme şi chiar am depănat amintiri frumoase.

- Este o mîndrie personală faptul că echipa ta a reuşit un 0-0 cu Rapid? Chiar şi într-un amical.
- Rapid are cea mai bună organizare de joc din România. Pentru noi a fost o plăcere să jucăm împotriva unei echipe de top. Mi-a plăcut că jucătorii noştri n-au avut trac în faţa unor fotbalişti de naţională.

Crede în Steaua, avertizează Braşovul
- Rişti un pariu? Cine iese campioana României?
- E greu de spus. Sînt multe echipe, va fi o luptă între Steaua, Dinamo, Rapid, Cluj şi Vaslui.

- Este subiectul zilei: ce va face Steaua cu Twente?
- Olandezii pleacă, zic eu, cu prima şansă. Sînt în competiţie oficială deja, au un antrenor valoros, dar Steaua are potenţial să facă un joc bun şi să pună probleme. Eu mi-aş dori din tot sufletul ca Steaua să se apropie de finală, să fie o surpriză plăcută.

- Va fi depunctată FC Braşov din cauza ta?
- Adică?

- Banii pe care ţi-i datorează pe Sabrin Sburlea?
- Eu mi-aş dori să nu se ajungă acolo. Iar Braşovul să se achite de datoria pe care o are faţă de Şcoala "Gică Popescu". Am aşteptat un an de zile ca să nu se întîmple lucruri negative, abia apoi am mers la comisii şi-am cîştigat. Oricum, FRF a dat dovadă de clemenţă faţă de FC Braşov. Totul are o limită. Şi noi plătim datorii către alţii. Am mai amînat acum încă o săptămînă, dacă nu vor plăti, vor fi depunctaţi.

- Şi se va rezolva?
- N-am primit nici un semn.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
darkdark
darkdark  •  16 Februarie 2012, 15:29

Ar fi fabulos intradevar :))) Sa-ti pui si incalzire in gazon Gica sa nu te dea Dargomir afara din Liga lui :)))

superdaniel72
superdaniel72  •  16 Februarie 2012, 14:41

POPESCU -O RUSINE SI ATIT ! HAI STIINTA ! MAI BINE DU TE LA DINAMOVIADA !

petrusm
petrusm  •  16 Februarie 2012, 14:36

Una este sa vorbesti despre GICA POPESCU si UNIVERSITATEA CRAIOVA , sau HAGI si STEAUA , IAR ALTA SA VORBIM DE CHINDIA TARGOVISTE SI VIITORUL CONSTANTA ECHIPE CU 5000 DE SPECTATORI LA UN MECI CU PRIMELE 3 ECHIPE DIN LIGA 1. HAI STIINTA CRAIOVA , CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează