FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - TG. MUREŞ, 20:00, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Gigi a decis să-şi "diverteze" atribuţiile către noul antrenor » Olăroiu e patronul!

Olăroiu a reușit în doar o săptămînă să-i cucerească pe jucători Foto: Raed Krishan
Olăroiu a reușit în doar o săptămînă să-i cucerească pe jucători Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 15 mai 2011 20:28

Pentru finala Cupei, Oli va fi cel care va decide bonusul financiar pe care Nicoliţă şi compania îl vor încasa dacă o vor învinge pe Dinamo

La Steaua, o dată cu rocada Cîrţu-Olăroiu s-a schimbat nu numai antrenorul principal, dar şi şeful direct al echipei. Oli a primit mînă liberă din partea lui Becali să facă absolut orice, inclusiv să stabilească pe ce primă vor evolua jucătorii în finala Cupei României cu Dinamo. Tocmai din acest motiv, Olăroiu a devenit un fel de numărul 1 în Ghencea şi există două argumente care susţin că noul "principal" a izbutit doar ceea ce Piţurcă mai reuşise la Steaua, şi anume să aibă autoritate în faţa patronului:

1. DECIDE ŞI FINANCIAR. Vrea cîte 10.000 de euro
"Nu eu decid bonusul financiar pentru finală, ci Olăroiu. El, după ce va discuta şi cu jucătorii, şi cu colaboratorii săi, va stabili o sumă pe care fotbaliştii să o primească dacă vom lua trofeul. El decide tot, va stabili şi acest lucru, aştept să mă anunţe cît va fi prima", a declarat patronul. Aproape sigur, suma va fi în jur de 10.000 de euro pentru fiecare fotbalist ce va intra pe teren pe 25 mai, la Braşov, împotriva lui Torje şi compania.

2. I-A ÎNCHIS GURA. Apariţiile TV s-au rărit pentru Gigi
Olăroiu a reuşit şi să-l facă pe Becali să apară cît mai rar la TV şi, indirect, să-şi dea cu părerea mai puţin despre jucători şi despre echipă. De cînd Oli a devenit "principal", Gigi a rărit intervenţiile la televiziuni, noul antrenor avînd momente cînd chiar l-a ironizat în mod direct pe patron: "Eu nu pot să vorbesc prea mult pe la televiziuni ca să nu-i pun în pericol poziţia lui de numărul 1 la acest capitol", "Nu mai credeţi tot ce vă spune Becali deoarece ştiţi cît se pricepe el la fotbal, credeţi-mă pe mine!" şi "De multe ori evitam să-i răspund la unele întrebări lui Gigi pentru că ştiam că în secunda doi intra în direct la televizor şi vă spunea ce i-am zis".

Îşi plătea subalternii
Nu e o noutate pentru Olăroiu să se implice şi în problemele financiare ale echipei, deşi el figurează ca antrenor principal. În precedentul mandat în Ghencea, decembrie 2005-iunie 2007, au fost multe momente în care achita din propriul buzunar salalriile pentru ajutoarele din staff-ul său, secunzi, preparator, medic, masori. Motivul? Patronul întîrzia şi cîte două luni cu plata lefurilor.

Prime doar vara trecută
Jucătorii Stelei n-au mai avut un bonus financiar pentru un meci dintr-o competiţie internă de aproape 10 luni. Piţurcă a fost cel care la începutul campionatului a reuşit să obţină prime pentru jocurile de campionat, 1.000 de euro victoria acasă şi dublu în deplasare, iar acest obicei s-a păstrat şi după venirea lui Ilie Dumitrescu, pînă cînd echipa a căzut de pe podium.

Clubul ia 260.000 de euro
Dacă Steaua va cîştiga Cupa României, clubul va încasa 260.000 de euro din partea organizatorilor. Practic, cum prima promisă e de 10.000 de euro, după ce va achita bonusul către jucători şi antrenori, clubul tot va mai rămîne cu ceva din această sumă, însă va avea garantat accesul în play-off-ul Europa League, unde Steaua va fi cap de serie.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
petru_golanschi
petru_golanschi  •  16 Mai 2011, 17:07

Fartilor trebuie sa castige si Steaua o data si o data,eu bag si la pariuri pe iei,acum cred ca e timpul sa castige si mai mult ca sigur o so faca pt ca Olaroiu stie ce sa faca in astfel de meciurii. Sa castige cine e mai bun,dar totusi FORTA STEAUA

jabha
jabha  •  16 Mai 2011, 10:04

degeaba se agita toata lumea, e foarte vizibil ca Steaua va lua bataie de la Dinamo in cupa, au precedent si cainii sunt antrenati pentru fotbal !

leutzu3200
leutzu3200  •  16 Mai 2011, 09:49

GIGI ai grija tata ca ai mai zis asa si cu piturca si sa int ce sa int...succes steaua luati cupa...otelul e campioana ale alea

Vezi toate comentariile (21)
Comentează