FOTBAL  »  Superliga  »  COMISIA DE DISCIPLINĂ A LPF L-A SUSPENDAT PE AGRESORUL LUI BĂCILĂ PENTRU 10 ETAPE

Gigi apelează la prietenul Florea! Steaua face recurs la suspendarea lui Gardoş

Daniel Florea este amicul lui Becali şi cel care i-a salvat pe roş-albaştri în +1   FOTO
Daniel Florea este amicul lui Becali şi cel care i-a salvat pe roş-albaştri în "cazul Valiza"

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2011 23:18

Steaua a anunţat imediat că va face recurs, care se va judeca la forul prezidat de Daniel Florea. Acesta e amicul lui Becali şi cel care i-a salvat pe roş-albaştri în "cazul Valiza"


De 200 de minute au avut ieri nevoie membrii Comisiei de Disciplină pentru a da un verdict în cazul Florin Gardoş, pe care l-au tras pe tuşă vreme de 10 meciuri. Acest lucru înseamnă o pauză de peste două luni pentru fotbalistul lui Ronny Levy. Oficialii "militarilor" au primit cu calm decizia, însă au anunţat imediat că vor face recurs.

Reîntîlnire după 3 ani
Steaua are speranţe mari de a-i diminua în mod considerabil suspendarea lui Gardoş. Motivul? Comisia care va judeca apelul îl are în frunte pe Daniel Florea, considerat în lumea fotbalului unul dintre cei mai apropiaţi şi mai loiali oameni lui Gigi Becali.

Florea este cel care în urmă cu 3 ani întorcea toate deciziile de suspendare şi de sancţiuni financiare dictate de primele două comisii ale FRF împotriva Stelei şi a lui Gigi în celebrul "caz Valiza". Imediat după acel moment, Florea era acuzat în mod direct de conducerea FRF că s-a lăsat influenţat de Becali şi a fost dat afară de la Casa Fotbalului, însă Dragomir i-a dat pe mînă şefia Comisiei de Recurs.

Se poate orice
Chiar dacă, de regulă, la "Recurs" o suspendare dictată la "Disciplină" nu poate fi decît cel mult înjumătăţită, e posibil să se întîmple orice în cazul Gardoş. Nu mai devreme de săptămîna trecută, "Recursul" i-a anulat suspendarea de un an, dictată de "Disciplină", lui Vicenţiu Iorgulescu, de la Ceahlăul. Decizia a provocat un scandal intern la Ligă, preşedintele Comisiei de Disciplină, Doru Neagu, ameninţînd cu demisia.

5.000 de euro e amenda pe care Gardoş a încasat-o din partea Comisiei de Disciplină a LPF, echivalentul salariului său lunar la Steaua

"Comisia nu a dictat nici mult, nici puţin în cazul Gardoş. Au ales calea de mijloc, să vedem ce va fi la «Recurs»"
Gigi Becali, patron Steaua

"E nesimţire ce face Steaua dacă atacă decizia. Trebuia să moară Băcilă ca Gardoş să fie încadrat la vătămare corporală gravă?! Ei bine, le arătăm noi celor de la Steaua, vom face şi noi recurs şi solicităm ca Gardoş să primească dublu!"
Marin Condescu, preşedinte Pandurii

"De ce a primit Gardoş 10 etape? E exagerat, n-a avut nici o intenţie, chiar nu e vinovat şi ar trebui lăsat să joace în continuare"
"Sufăr eu destul, de ce să mai sufere şi el?! Dacă aş şi putut merge în faţa Comisiei, le-aş fi zis celor de acolo să-i dea maximum două etape, cît se dă la un «roşu»!"
Cosmin Băcilă, mijlocaş Pandurii

Ce meciuri va pierde Gardoş
22 septembrie Steaua - Sănătatea Cluj (în "16"-imile Cupei)
25 septembrie Sportul - Steaua
2 octombrie Steaua - Oţelul
15 octombrie Vaslui - Steaua
23 octombrie Steaua - Rapid
25 octombrie Meci în "optimile" Cupei României *
29 octombrie Petrolul - Steaua
6 noiembrie Steaua - Chiajna
19 noiembrie Ceahlăul - Steaua
26 noiembrie Steaua - FC Braşov
* dacă se califică

Revine chiar la Derby de România
Suspendarea lui Gardoş va lua sfîrşit fix înaintea marei confruntări cu Dinamo, programat în Ştefan cel Mare pe 3 decembrie. Pînă atunci, Gardoş nu va putea evolua decît în jocurile din Europa League: în deplasare cu AEK Larnaca, pe 29 septembrie, şi "dubla" cu Maccabi Haifa, din 20 octombrie şi 3 noiembrie.

Previziunile GSP.ro s-au adeverit
Ieri dimineaţă, în ziua în care urma să aibă loc şedinţa Comisiei de Disciplină, GSP.ro a publicat previziunile sanţiunilor ce urmau să fie luate de membrii forului prezidat de Doru Neagu. Aproape fără greşeală, în toate cazurile, ceea ce a anunţat ediţia online a Gazetei s-a confirmat seara, cînd LPF a făcut anunţul oficial.

Cazul * Decizia * Comisiei * Previziunea GSP.ro
Gardoş 10 etape 10 sau 16 etape
Dinamo 3 etape porţile închise 2-3 etape porţi închise
R. Lucescu 2 etape 3-4 etape
Herea 3 etape 2-3 etape
Viorel Hizo 3 etape 1-2 etape
Latovlevici o etapă o etapă
P. Grigoraş avertisment nu va fi suspendat

Steaua se agita, MM comenta fotbal european :)
În timp ce Valeriu Argăseală se afla la LPF ca să susţină cauza lui Florin Gardoş şi apoi pentru a aştepta decizia finală, iar Gigi Becali intra în direct la GSP TV pentru a comenta şi a combate suspendarea fundaşului, Mihai Stoica se afla în studio la DigiSport. Managerul roş-albaştrilor nu era implicat în cazul Gardoş, ci comenta pe marginea meciurilor din diverse campionate ale Europei.

"Gladiatorul" vine la Recurs!
Ovidiu Ioaniţoaia va avea duminică, la Recursul Etapei, un actual stelist, pe Alex Bourceanu, plus doi foşti fotbalişti ai roş-albaştrilor: Adrian Neaga, de la CS Mioveni, şi Petre Marin, de la Chiajna. Alături de ei va fi Dani Coman, cel mai în formă rapidist al momentului. Emisiunea de pe GSPTV începe la ora 23:15. Adresîndu-le întrebări invitaţilor pe www.recursul.ro, aveţi şansa să cîştigaţi tricouri ale echipelor reprezentate de invitaţi: Steaua, Mioveni, Chiajna şi Rapid.

A scăpat de datoria la Sechelariu
Steaua a cîştigat litigiul cu FCM Bacău, care cerea 800.000 de euro din afacerea Eugen Baciu, un fotbalist căruia roş-albaştrii nu aveau voie să-i rezilieze contractul, potrivit solicitării moldovenilor, ce păstraseră un procent dintr-un viitor transfer al apărătorului. Baciu a fost lăsat liber de stelişti şi a semnat tocmai cu Bacăul.

"Costea şi Prepe îl salvează pe Levy"
Gigi Becali a explicat de ce l-a confirmat pe Ronny Levy în funcţia de antrenor, în ciuda rezultatelor slabe: "Echipa n-a jucat rău de cînd a început sezonul, de aceea îl susţin. În plus, lucrurile se vor mai schimba în bine, fiindcă Prepeliţă îşi recapătă cea mai bună formă, Florin Costea va putea să joace şi el 90 de minute".

Ganea nu poate tot meciul
Meciul dintre Steaua şi Sănătatea Cluj va consemna şi revenirea pe teren a lui Ionel Ganea (foto). La 38 de ani, "Ganezul" s-a înţeles cu ardelenii din Liga a 3-a să joace pentru ei împotriva roş-albaştrilor, dar va putea evolua maximum o repriză, lucru pe care l-a transmis deja şefilor noului său club. El a apărut ultima oară într-un meci oficial de primă ligă acum 3 ani şi jumătate, pentru Poli Timişoara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
dumi67
dumi67  •  23 Septembrie 2011, 08:54

imi place gardos dar a fost o intrare criminala , la intimidare in care gardos a pus toata frustrarea echipei steaua .mingea era deja in stanga lui gardos iar bacila in dreapta .gardos a vrut sa arate cine e seful iar la asemenea intrari jucatorul atacat de regula sare dar bacila tocmai lovise mingea .cred ca pedeapsa primita e prea blanda .poate bacila isi va reveni fizic repede dar psihic nu prea curand . trebuie pedepsite asemenea atacuri in care jucatorii nu manifesta grija pt adversar . esti profesionist , esti platit sa castigi dar nu trebuie sa distrugi cariere sau viata altora . bacila va fi urmarit toata viata de acest acident iar gardos va fi bine mersi .

haiducul_padurar
haiducul_padurar  •  22 Septembrie 2011, 19:48

da asa e .. Prostia lu Gardos e devenia , auzi saracu de el , nu a vrut sa-i rupa picorul , pe cuvantul meu ca m-am saturat sa vad pe fiecare post "subventionat" de oier titluri cat de mari gen "SUFERINTA LUI GARDOS" da oare saracul Bacila nu sufera , mi-e scarba , greata efectiv nu stiu cum sa desciu starea care o simt , cred ca jucatorii adevarati de fotbal stiu ce inseana accidentarea lui Bacila si stiu ca acesta si-ar putea sa nu-si mai revina .Bacila oare nu a fost traumatizat .. cand si-a vazut piciorul ... Cum poti sa fi atat de ipocrit si sa nu vezi raul ... poate retardatul asta de Gardos efectiv a vrut sa-i demonstreze oierului sef ce determinare poate avea el

haiducul_padurar
haiducul_padurar  •  22 Septembrie 2011, 19:47

Fratilor .. au fost jucatori mult mai duri in fotbal ... Jaap Stam , Tony Adams .. si alti mari fundasi centrali de top in europa si nu numai , fundasi cand se juca un fotbal in care intrarile decisive ale fundasului central erau determinante si de cele mai multe ori dure , dar nici unu din acesti mari fundasi centrali nu stiu sa fie rupt piciorul vreunui jucator , pentru ca aveau respect pentru meseria lor si jucau in spiritul fotbalului , in nici uncaz intr-un spirit golanesc cum a facut-o Gardos , .... ca doar trebuia sa arate cat e de rau , Oricum Gardos e 0 caracter ...

Vezi toate comentariile (48)
Comentează