FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali i-a găsit deja înlocuitor lui Edi Iordănescu! Cine e antrenorul stelist pe care crede că îl poate controla

Edi Iordănescu // FOTO:Imago
Edi Iordănescu // FOTO:Imago

Articol de , , - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 23:14 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 23:14

Gigi Becali încearcă să scape de Edi Iordănescu de la FCSB și speră să-l reinstaleze pe secundul lui Rădoi, Nicolae Dică, care l-a refuzat în vară. Doar că Edi e greu de dat afară, ar trebui să-i fie plătiți 500.000 de euro sau să nu mai suporte el criticile și să renunțe la post de bunăvoie.

Rezultatele bune pe care le-a înregistrat FCSB cu Iordănescu pe bancă nu contează pentru Becali.

Patronul s-a plictisit doar să asiste la meciurile echipei proprii și a revenit la convingerea că investițiile din fotbal au rost doar dacă se poate juca el cu alcătuirea echipei și cu alegerea schimbărilor din timpul meciurilor: "Nu e normal ca eu să dau bani, iar altul să comande!".

7 scurte » Cătălin Țepelin despre Edi Iordănescu, antrenorul anului: „Nu trezi diavolul adormit!”
FCSB
7 scurte » Cătălin Țepelin despre Edi Iordănescu, antrenorul anului: „Nu trezi diavolul adormit!”

Și în vară Dică a fost ademenit de Becali la FCSB

Gigi are și o soluție pentru înlocuirea lui Edward: îl vrea pe Nicolae Dică înapoi. Dică a mai fost „principalul" roș-albaștrilor din vara anului 2017 până în decembrie 2018.

În primul sezon cu el pe bancă, randamentul echipei a fost unul bun, a obținut calificarea în „16”-imile Europa League și a fost aproape de câștigarea campionatului. FCSB a ratat titlul atunci din cauza unei înfrângeri pe care a suferit-o în mod surprinzător la Iași, 0-1, cu un gol pe care l-a marcat Andrei Cristea.

Nicolae a rămas unul dintre colaboratorii favoriți ai lui Becali. Gigi l-a ofertat și astă-vară, înainte să îl angajeze pe Dinu Todoran. Fostul atacant a refuzat propunerea, a preferat să continue la națională alături de Mirel Rădoi, de care e foarte apropiat. Loialitatea față de Rădoi l-a împiedicat să se întoarcă la FCSB deși a mărturisit recent că a fost atras de ofertă.

„Când am avut discuția aceea cu domnul Becali am simțit că dumnealui era dispus să-i lase antrenorului libertatea de a conduce echipa", a povestit Dică la TelekomSport.

Gigi a confirmat pe urmă că era dispus să angajeze un antrenor pe care să-l lase să decidă, doar că și-a mai schimbat opinia despre meseria aceasta, acum i se pare iar una inutilă, motiv pentru care ar avea nevoie de un tehnician care să-i execute comenzile.

Iordănescu nu demisionează de la FCSB

Cu Edi Iordănescu nu e posibilă o astfel de relație, el și-a asigurat încă de la semnarea contractului dreptul de a hotărî totul. Dacă vrea să-l demită fiindcă nu se mai poate implica în tacticile de joc, Gigi trebuie să-i achite 500.000 de euro, cât valorează clauza de reziliere a contractului.

Criticile rostite în public nu-l determină pe Edi să renunțe la post. "Niciodată n-am avut o echipă atât de slabă!" a fost concluzia patronului după remiza cu FC Voluntari, 0-0.

Gigi Becali i-a găsit deja înlocuitor lui Edi Iordănescu! Cine e antrenorul stelist pe care crede că îl poate controla
Nicolae Dică // FOTO: Imago

Comentariile îl afectează pe Iordănescu, dar nu atât de tare încât să demisioneze și să plece gratuit. Antrenorul știe că e greu de dat afară și are încrederea că poate să câștige campionatul. Ar fi un scenariu perfect pentru el, al doilea titlu la rând cu două formații diferite și i-ar crește șansele de a prinde un contract într-un alt campionat. 

11 meciuria avut Iordănescu la FCSB. A pierdut o singură partidă, 1-4 la CFR Cluj. Acela a fost doar al doilea joc de la instalarea tehnicianului în vârstă de 43 de ani

Câtă răbdare mai are?

Becali știe că îi e greu să scape acum de Iordănescu, căruia i-a acceptat în august un contract-beton, foarte greu de rupt. De aceea, patronul ia în calcul și să mai reziste un pic fără să aleagă el titularii și schimbările, să mai aibă răbdare încă șase luni, până la sfârșitul acestui campionat. Contractul lui Edi expiră la finalul stagiunii. 

„Dacă ia titlul, îi prelungesc contractul, îi dau și o primă! Dacă nu, ne despărțim și conduc iar eu pe banii mei" e planul pe care l-a explicat Gigi la ProX. 

„Împuns" săptămânal deși câștigă meciuri, Iordănescu ar mai fi cu greu convins să continue, chiar dacă ar deveni campion. El a plecat și de la CFR după ce a câștigat titlul, supărat că Varga îi ceruse să renunțe la o parte din prima de titlu. „Ți-am mai plătit 400.000 de euro când te-am dat afară, la primul mandat!" era argumentul patronului. 

Dică devine liber în curând

Dică poate fi instalat imediat cum Becali îl convinge pe Iordănescu să plece. Rădoi a anunțat că după meciurile cu Islanda și cu Liechtenstein nu va mai fi selecționer. Îi expiră, oricum, contractul, așa că poate pleca fără să mai trateze în vreun fel cu Federația. Așa ar deveni liber și Nicolae Dică, secundul său. 

Gigi era tentat să-l readucă pe Mirel, doar că angajarea lui l-ar obliga să continue cu modul de lucru de acum, adică doar să asiste la deciziile pe care le ia antrenorul, fără să le mai poată influența. Și s-a plictisit de „afacerea" aceasta în doar două luni și trei săptămâni petrecute cu Iordănescu, căruia nu-i recunoaște niciun merit: „Cele șapte victorii la rând nu le-a produs antrenorul, ni le-a dat Dumnezeu, că noi nu jucăm nimic!". 

VIDEO Ce spune Vivi Răchită despre situația lui Edi Iordănescu la FCSB: „E jucăria lui Gigi Becali, nu se poate schimba”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali nu e menajat, după ce l-a criticat pe Iordănescu: „Se vede că se plictisește, îl deranjează”

Șumudică, despre tensiunile dintre Iordănescu și Becali: „Mie nu mi-au dat «viteză» la fel?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (62)
jean_valjean
jean_valjean  •  10 Noiembrie 2021, 18:09
Postat de popa_basca pe 10 Noiembrie 2021, 11:35

Edi este și rămâne antrenor la FCSB, degeaba vreți să băgați voi bățul prin gard!

Stirea exista si pe digi. Daca cineva baga batul prin gard, ala este gigi becali..care vrea articole de genul, sa isi dea edi demisia fara sa ii plateasca clauza de reziliere...si pe bune dreptate, jocul fecesebeului este mai slab decat cu toni piatra sau dodoran

wearethechampions
wearethechampions  •  10 Noiembrie 2021, 15:33
Postat de silverlining pe 10 Noiembrie 2021, 09:33

Dar autodenuntul lui Muresan, cand se lauda ca el a premiat adversarii contracandidatelor la promovare, dar altceva nu a facut?

Ca parca gigel nu se lauda cu aceladi lucru cu gura pana la urechi. Dar e o diferenta de intelect. Muresan nu fugea cu sacu de bani pe marginea drumului :))))

sergihne90
sergihne90  •  10 Noiembrie 2021, 14:48
Postat de Constantin Mosnegutu pe 10 Noiembrie 2021, 13:47

Individul asta chiar nu merita nici un comentariu. Cred ca e un *** ***!!! Cred ca e ultimul comentariu si ultima atentie care i-o acord acestui individ si acestui club, care numai club nu este. ***!

abia acum ti-ai dat seama))

Vezi toate comentariile (62)
Comentează