FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL VALIZA

Gigi Becali în "Dosarul Valiza": "Domnule preşedinte, am citit pe mimica dumneavoastră că aţi înţeles că premierea nu e mită"

Gigi Becali a făcut show în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Gigi Becali a făcut show în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 martie 2011 13:56

Finanţatorul Stelei a fost prezent azi la un nou termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A făcut spectacol şi a încercat să glumească cu judecătorii şi cu procurorul. Următoarea înfăţişare va fi pe 11 aprilie.


Gigi Becali a făcut show în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a desfăşurat un nou termen în " dosarul Valiza", în care finanţatorul Stelei a continuat să-şi susţină teza conform căreia premierea nu constituie mită.

"Să-i mai ţin pe avocaţi sau să-i concediez?"
Spre finalul audierii, Becali i s-a adresat şefului completului, Ştefan Pistol, cu o frază care a stîrnit zîmbete inclusiv printre judecători: "Domnule preşedinte, aş vrea să glumesc un pic şi să vă întreb dacă, după părerea dumneavoastră, mai are rost să păstrez armata asta de avocaţi pe care am angajat-o sau să-i concediez? Fiindcă am citit eu mimica dumneavoastră, care-mi spune că sînteţi de acord cu mine că premierea pentru o victorie nu reprezintă mită, aşa că n-ar mai avea rost să plătesc avocaţii, nu?

M-am interesat înainte în legătură cu toţi onoraţii membri ai completului, iar despre dumneavostră mi s-a spus că sînteţi un rafinat interpret al legii. Prin urmare, sînt sigur că aţi înţeles deja această chestiune legată de premiere!". "E dreptul dumneavoastră să acţionaţi cum credeţi în sensul apărării", a fost răspunsul lui Ştefan Pistol.

"Domnul procuror a fost mai puţin acid"
Becali a încercat să-l gratuleze şi pe reprezentantul Parchetului: "Am văzut că şi domnul procuror a fost azi mai puţin acid decît alţii. Probabil faptul că e mai în vîrstă îl face să înţeleagă exact despre ce e vorba în acest caz. Dînsul şi-a făcut numai datoria de procuror".

Gigi Becali a afirmat din nou că şi CFR-ul ar fi promis bani la vremea respectivă adversarului, iar suma de 800.000 de euro ar fi fost oferită, mult mai grav, pentru a se pierde meciul! "Dacă U Cluj câştiga sau făcea egal se stabilea clasamentul corect. Steaua ar fi luat campionatul, evident dacă ar fi bătut Buzăul. Eu am vorbit la acea vreme cu mâna dreaptă a lui Doboş (fostul preşedinte al Universităţii Cluj), care mi-a spus: Toată ziua mă sună Andone (atunci antrenor la CFR Cluj). Ce faci, vii? ... U Cluj nu era motivată să mai câştige, motiv pentru care ar fi existat riscul să vândă meciul. Între timp, eu am aflat că se făcuse o manevră de 800.000 de euro. A existat un martor care a fotografiat banii. Atunci, văzând asta, eu am trimis la Cluj cei 1,7 milioane de euro prin Teia Sponte, care trebuia doar să le arate banii, ca jucătorii de acolo să-i vadă, să fie motivaţi să câştige şi să nu vândă meciul. Eu l-am trimis pe Sponte la Cluj şi i-am zis să aştepte instrucţiunile mele ulterioare", a declarat, conform Mediafax, Becali în faţa instanţei.


Următorul termen al procesului va fi pe 11 aprilie, cînd va fi citat din nou şi fostul antrenor al Stelei, Victor Piţurcă, absent la termenul de azi. Suma este sechestrată de către DNA Cluj pînă la finalizarea procesului.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
vasglo
vasglo  •  14 Martie 2011, 15:24
Postat de dinamir pe 14 Martie 2011, 14:09

dar cu cei care au mintit ca banii erau pentru cumpararea unui teren in cluj printre care si piturca ,ce se intampla?

Nu se intampla nimic! Daca pica acuzatia de mita pica si chestia cu terenul, care luata singura nu are nimic nelegal in ea..

vasglo
vasglo  •  14 Martie 2011, 15:18
Postat de mihnea80 pe 14 Martie 2011, 13:50

ca sa nu spun ca atitudinea lui Becali a fost jignitoare pentru U. Cum sa dai bani ca sa-ti aperi corect sansele? adica insinuezi ca nu ti le-ai fi aparat in mod normal? Becali trebuie odata pus la punct, ca prea isi face de cap!

Pai tocmai asta e! Ando si ai lui trageau tare de Dobos s-o lase mai moale, in interesul intregului oras Cluj, ca sa iasa si ei campioni pentru prima oara! Esti naiv sau te faci?..

dinamir
dinamir  •  14 Martie 2011, 14:09

dar cu cei care au mintit ca banii erau pentru cumpararea unui teren in cluj printre care si piturca ,ce se intampla?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează