FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali l-a adus la FCSB pe noul Pintilii: „El trebuie să fie modelul pentru toți tinerii!”

Bogdan Andone îl laudă pe Gabriel Simion, mijlocașul pe care FCSB l-a readus de la Astra.
Bogdan Andone îl laudă pe Gabriel Simion, mijlocașul pe care FCSB l-a readus de la Astra.

Articol de , , - Publicat miercuri, 12 august 2020 22:20 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 22:44

Bogdan Andone îl laudă pe Gabriel Simion, mijlocașul pe care FCSB l-a readus de la Astra. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a adunat 29 de meciuri pentru giurgiuveni și antrenorul îl compară cu Pintilii

Dintre tinerii readuși după împrumuturi, Becali l-a remarcat pe unul "despre care mi-a spus cineva din club că e peste Ovidiu Popescu". Gigi a avut nevoie să-i spună o persoană din club, deși Gabriel Simion a strâns 56 de meciuri în prima ligă în ultimii doi ani, la Dunărea Călărași și la Astra. Dan Alexa l-a folosit la Călărași și apoi l-a adus la Giurgiu.

Bogdan Andone îl laudă pe Simion

După ce el a fost demis, înlocuitorul Bogdan Andone a continuat să apeleze la Simion foarte des. Tehnicianul acceptă să-l caracterizeze pe noul mijlocaș al FCSB, un jucător care a acumulat la 22 de ani destulă experiență, deși nu are o cotă la fel de mare cum e aceea a altor tineri pe care clubul lui Becali i-a promovat în anii recenți.

- Domnule Andone, ce fel de jucător e Gabriel Simion?
 - E un tânăr care a progresat mult în ultimul an. Eu l-aș fi vrut în continuare la Astra, numai că nu a depins de mine. Nici măcar de Astra nu a depins, din moment ce era doar împrumutat de la FCSB și oamenii de acolo l-au chemat înapoi. 

- Postul lui care e? Că la Astra a jucat ba mijlocaș central, ba fundaș dreapta
- Cel mai bun randament îl are ca mijlocaș, deși mai poate fi folosit și ca fundaș lateral. În 4-3-3 e un "număr 6", închizător, în 4-4-2 e unul dintre cei doi mijlocași centrali. 

- Adică e "un Pintilii"? 
- Da, în genul lui "Pinti" este. Asta înseamnă că e foarte ambițios, muncitor, extrem de agresiv. Sunt convins că va fi util la FCSB. Nu trebuie să-l compari cu alți tineri de acolo, cu Man și cu Coman, că n-ar fi corect! Simion e un alt gen de fotbalist, are alte calități. 

- Comportamentul lui cum e? 
- E o plăcere să-l antrenezi, nu am avut niciun fel de probleme. E implicat în antrenamente, în meciuri. Cred că și viața din afara terenului e în regulă, fiindcă a fost mereu la capacitatea maximă, nu l-am simțit vreodată obosit sau distrat. 

- Un defect care ar fi? 
- A crescut în ultima vreme ca încredere, fiindcă atunci când l-am găsit la Astra căuta să joace simplu ca să nu greșească, numai cu pase aproape sau înapoi. În ultimele etape a evoluat extraordinar, a îndrăznit să paseze și înainte, să-și asume riscuri mai multe. Asta fiindcă a devenit mai sigur pe el, jucând des. El alerga enorm, dar juca foarte puțin cu mingea. L-am încurajat să-și asume să și paseze, să participe și în faza de atac. 

- Chiar nu ați avut nicio problemă cu el? 
- Niciuna, crede-mă! Simion ar trebui să fie un model pentru jucătorii U21 care sunt folosiți în campionat, să învețe din exemplul lui cum te poate ajuta regula Federației dacă ești hotărât să muncești, să înveți, să progresezi. În ultima parte a sezonului, pe el nici nu-l mai consideram "under", pentru mine era deja un senior care își câștigase locul din echipă în condiții de concurență normală. 

"Nu l-am folosit pe Simion cu FCSB, nu am avut voie din cauza unei clauze de împrumut, și nici cu Sepsi, la primul meci al meu la Astra. Atunci încă nu cunoșteam foarte bine echipa. L-am băgat în etapa următoare, cu Botoșani, și a rămas titular. Alexa îl folosise și el înainte, nu îmi arog eu toate meritele pentru progresul jucătorului" 
- Bogdan Andone, antrenor Astra 

Am făcut transferuri bune. Despre Simion ăsta de la Astra mi-a zis cineva din club că e, ca valoare, peste Ovidiu Popescu. Vă dați seama? Plus că a mai venit și Șut, de la Clinceni, va reveni după accidentare și Nedelcu, care ar fi foarte bun ca fundaș central, nu la mijloc" - Gigi Becali, patron FCSB

Al treilea cel mai precis pasator dintre închizătorii Ligii 1

  • Mateiu (Craiova) 89% 
  • De Lucas (Voluntari) 89% 
  • SIMION (Astra) 88% 
  • Artean (Viitorul) 87% 
  • Nedelcu (FCSB) 86% 
  • Passaglia (Iași) 86% 
  • Velev (Sepsi) 85% 
  • J. Rodriguez (Botoșani) 83% 
  • I. Filip (Dinamo) 83% 
  • Cebotaru (Clinceni) 83% 
  • Fofana (Mediaș) 82% 
  • R. Pires (Hermannstadt) 81% 
  • Rață (Chindia) 75% 
  • Bordeianu (CFR) 73%

Concurența nu e dură

Simion va avea ocazia să joace la FCSB, de aceea Becali și staff-ul nu au fost de acord să i-l mai lase Astrei sub formă de împrumut. Antrenorul Toni Petrea îl are pe Ovidiu Popescu disponibil ca închizător și l-ar mai putea folosi și pe Oaidă în poziția aceea. De ce e redusă concurența pentru post? Dragoș Nedelcu și Lucian Filip, opțiunile principale, vor mai fi indisponibili până la finalul acestui an, din cauza unor accidentări la genunchi. 

VIDEO. GSP Live. Concurență serioasă pentru Gigi Becali » Alte 5 cluburi negociază cu fotbalistul cerut de MM Stoica

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. EXCLUSIV Victorie pe linie pentru Gigi Becali! A venit decizia în procesul Adi Popa, Bălgrădean și Alexandru Stan versus FCSB

FCSB. EXCLUSIV Concurență serioasă pentru Gigi Becali » Alte 5 cluburi negociază cu fotbalistul cerut de MM Stoica

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
1r2d2
1r2d2  •  13 August 2020, 09:40
Postat de emil1986 pe 13 August 2020, 08:59

Mai ai frati?

E singurul prost din familie...

emil1986
emil1986  •  13 August 2020, 08:59
Postat de sampaolo pe 13 August 2020, 06:24

Simion e descris ca un băiat bun și serios. Păcat că a semnat cu FC FCSB. Și-a cam distrus cariera...

Mai ai frati?

1r2d2
1r2d2  •  13 August 2020, 08:55
Postat de Alice Popa pe 13 August 2020, 07:57

L-ai jignit degeaba pe Gabi Muresan!

Troll detected !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează