FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA 3-3

Gigi Becali se teme că Piţurcă îi pune botniţă

Gigi Becali, Victor Piturca, Steaua
Gigi Becali, Victor Piturca, Steaua

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2010 00:00

Becali spune că l-ar vrea pe fostul selecţioner, dar ştie că Piţi îi va interzice să vorbească despre echipă. Stoichiţă a fost ferm şi ieri: "Dacă nu iau titlul, plec!"
Vezi video cu ce are de gînd să facă Stoichiţă la Steaua! (video)

Becali nu va schimba doar mulţi dintre jucători la vară, ci are în vedere şi un alt antrenor, mai ales după ce l-a auzit pe Stoichiţă spunînd că "voi pleca dacă nu vom cîştiga campionatul". Primul la care s-a gîndit Becali a fost Victor Piţurcă.

De ce îl vrea
"Îl vreau din vară, dar încă nu am negociat cu el", a dezvăluit Becali la Telesport, după care a argumentat de ce îl doreşte pe fostul selecţioner: "Ştiţi ce mi-a spus Olăroiu acum trei zile? Că jucătorii sînt 10 la sută conştienţi de ceea ce fac pe teren. Restul, 90 la sută, e muncă şi repetiţie. Noi nu avem jucători atît de valoroşi şi trebuie ca antrenorul să muncească enorm cu ei. Asta apreciam cel mai mult la Piţurcă, stăteam lîngă el la antrenamente şi îi punea pe fotbalişti să repete de n ori o schema. În meci ieşea perfect, pleca mingea de la jucatorul A şi ajungea la Z care înscria".

De ce nu s-ar putea
Ceea ce însă ar putea duce la nerealizarea variantei cu Piţurcă este modul în care acesta ar vrea să conducă echipa. "El este rigid, o să vrea să îmi impună nişte reguli clare. Să nu vorbesc cu presa, să nu mai critic public jucătorii... Dar ştiţi ceva? Sînt dispus să tac un an de zile dacă îmi aduce titlul! Dacă el promite campionatul, îmi iau un baston şi o pălărie şi la ieşirea de la stadion o să le spun jurnaliştilor: «Vă salut, domnilor» şi trec mai departe", a declarat Becali.

"Nu mai suport să ia campionatul alţii şi Steaua să termine 4-5 ani la rînd pe locul 2. Să vină Piţurcă, pentru că el a făcut fotbal electronic în Ghencea!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Piţurcă ar gestiona foarte bine situaţia. E un tip tranşant, care poate face faţă la tot ceea ce înseamnă Steaua"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

La ce antrenori se gîndeşte Becali
Patronul Stelei a dezvăluit care sînt antrenorii pe care îi apreciază cel mai mult: "Ştiţi ceva, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar din punctul meu de vedere sînt doar patru antrenori de mare valoare la noi în ţară: Piţurcă, Olăroiu, Dan Petrescu şi Răzvan Lucescu. Nu în această ordine neapărat, doar i-am enumerat".

Nume    Situaţia    Caracterizare Becali    Şanse să vină la Steaua
Victor Piţurcă    liber de contract    "Varianta ideală"    50%
Cosmin Olăroiu    antrenor în Qatar    "L-aş pune antrenor şi manager general"    5%
Dan Petrescu    antrenor Rusia (Liga a II-a)    "Visează fotbal 24 de ore pe zi"    0%
Răzvan Lucescu    antrenor "naţionala" României    "E bolnav după fotbal"    0%

5 ani a fost Piţurcă antrenor la Steaua, mai întîi în sezonul 1991-1992 şi apoi în perioada 2000-2004

Victor Piţurcă la Steaua
- a jucat fotbal în perioada 1983-1989
- a cîştigat ca jucător 10 trofee: 5 titluri, 3 Cupe ale României, Cupa Campionilor şi Supercupa Europei
- a cîştigat Cupa României ca antrenor în Ghencea în sezonul 1991-1992
- a cîştigat titlul în sezonul 2000-2001, în al doilea său mandat la Steaua

Pleacă şi Panduru?
Toate declaraţiile făcute de Becali în ultimele zile, în care a pronunţat numele mai multor posibili succesori ai lui Stoichiţă, s-ar putea să facă o victimă de lux. Actualul manager din Ghencea, Basarab Panduru, s-ar fi simţit deranjat că nu e luat în calcul de Gigi şi ar urma ca în vară să demisioneze.

Gigi contestă amenzile
Patronul Stelei, Gigi Becali, va contesta deciza LPF cu privire la amenzile primite de el şi care se ridică la 4,5 miliarde de lei. "Nu aveau cum să mă amendeze. Trebuiau să mă judece la FRF", susţine Becali.

Toja pus la zid de Stoichiţă
Mijlocaşul Juan Toja a fost luat la ţintă de tehnicianul Stelei. "Nu l-am introdus pentru că nu înţelege ce vreau de la el. Cînd o va face, va fi titularizat, pentru că este un fotbalist valoros", a declarat Stoichiţă.

"Arunc banii"
Ieri dimineaţă, Gigi Becali s-a prezentat la Înalta Curte pentru un nou termen din "cazul Valiza", unde spera să recupereze cei 1,7 milioane de euro. "Nu înţeleg de ce nu mi-au dat banii! Ce făceam cu ei? Îi aruncam pe stradă", a spus Becali foarte iritat la ieşirea din sala de judecată.

"Steaua e de bătut"
Şefii Unirii Alba Iulia vor trei puncte din meciul de sîmbătă. "Steaua e o echipă de bătut, nu ne e frică de trupa lui Stoichiţă. Unirea e în creştere la nivelul prestaţiilor, sîntem mulţumiţi de Sliskovici. Echipa joacă altceva, are curaj, speră în salvare şi riscă. Ne vom lupta pînă la final. Cu 34 - 35 de puncte poţi să te salvezi", a afirmat acţionarul Marian Sarmeş. (Dan Henegar)

- Roş-albaştrii au efectuat ieri dimineaţă o şedinţă de refacere. Singurii care au lipsit au fost fraţii Karamian, cei doi fiind prezenţi la Şcoala de Antrenori.
- Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj: "Mihai Stoichiţă a făcut minuni de cînd a preluat echipa din Ghencea".
- Emeric Ienei l-a pus la zid pe cipriotul Stelios Parpas. "Acel fundaş cipriot a fost foarte modest. Nu e de Steaua!".
- Un bilet la meciul Unirea - Steaua va costa 30 de lei, faţă de 20 de lei la partidele precedente.
- Partida dintre Unirea Alba-Iulia şi Steaua va fi arbitrată de către Teo Crăciunescu din Rîmnicu Vîlcea.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
massimomaccarone
massimomaccarone  •  04 Mai 2010, 22:55

Oricum, ceva e putred în toată povestea asta cu aducerea lui Victor Piţurcă, dar nu-mi dau seama ce.

massimomaccarone
massimomaccarone  •  04 Mai 2010, 22:52

Oricum, ceva e putred în toată povestea asta cu aducerea lui Victor Piţurcă, dar nu-mi dau seama ce.

massimomaccarone
massimomaccarone  •  04 Mai 2010, 22:51

Iar în fotbalul de azi, se joacă cu jucători înalţi.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează