FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII, LUNI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi îl vrea pe Ricardo căpitan » Tănase va rămîne fără banderolă!

Articol de , - Publicat sambata, 23 octombrie 2010 00:00

Patronul a spus răspicat că Ricardo trebuie să fie noul lider şi că Duckadam urmează să-i sugereze lui Tănase că nu e nimerit să fie căpitan.

Meciul de la Utrecht i-a fost fatal lui Tănase: a jucat dezastruos, iar la final i-a şocat pe jucători, antrenori şi şefi, spunînd că "eu pe teren nici nu mă gîndesc că sînt căpitan". Ricardo va fi primul jucător străin care va purta banderola de căpitan al Stelei.

Gigi Becali vrea să ţină ritmul modificărilor de antrenori din acest sezon cu ritmul schimbului căpitanilor Stelei. Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu şi Lăcătuş sînt cei 4 tehnicieni de pînă acum, iar căpitani au fost doar doi: Nicoliţă şi Tănase. Începînd însă de săptămîna viitoare, posibil chiar de la meciul cu Pandurii, de luni seară, va fi bifat al treilea purtător de banderolă: Ricardo Gomes.

"Şi Lăcătuş îl vrea pe Ricardo căpitan"
Chiar Gigi Becali a dat ordin să fie schimbat liderul Stelei. După meciul de la Utrecht, patronul a spus răspicat: "Căpitan de aici încolo trebuie să fie Ricardo, nu un jucător de bandă, eu am mai spus-o, e nevoie de un fotbalist care evoluează în centru, care să poată da tonul din mijlocul echipei".

Patronul a dezvăluit şi strategia care trebuie urmată pentru ca "transferul" banderolei să nu facă victime. "Cu Lăcătuş nu va fi problemă, vă spun eu că şi el vrea ca Ricardo să fie căpitan, nu Tănase. Problema e cum procedăm cu Tănase şi aici cred că rolul principal îl va avea Duckadam, care trebuie să vorbească cu el, să-l facă să înţeleagă că nu e nimerit, ca să nu rămînă băiatu' afectat şi să nu mai joace bine", a spus Becali.

"Cum să fii căpitan cînd zici că nu simţi banderola pe braţ?"
Paharul nemulţumirilor celor din Ghencea, referitor la faptul că Tănase e căpitan, s-a umplut după meciul de la Utrecht, cînd "decarul" Stelei a făcut o declaraţie cu care şi-a uluit colegii, antrenorii şi conducătorii: "Le respect părerea celor care zic că nu merit să port banderola, dar nu mă interesează. Nu simt absolut nici o presiune, fiindcă eu nici nu mă gîndesc pe teren la faptul că sînt căpitan. Bine, trebuie să-mi încurajez colegii, dar atît". "Cum poate să fie căpitan unul care zice că nu simte în timpul meciului că are banderola pe braţ?", a comentat unul dintre oamenii din staff-ul tehnic.

Concluziile lui Lăcătuş
Lăcătuş, care a fost căpitan al Stelei vreme de 7 ani, între 1993 şi 2000, a comentat pe marginea subiectului, într-un interviu în Fanatik:

1. "În ziua de azi se găsesc mai greu lideri din mai multe motive. Unul din ele este că echipele mizează pe mulţi jucători străini, care creează bisericuţe între ei".
2. "Un lider se impune în grup, nu este numit nici de patron, nici de antrenor".
3. "Jucătorii de azi sînt mai preocupaţi de ce ghete poartă Ronaldo, ce tatuaje să îşi mai facă şi sînt mai mulţi lideri pe chat-uri decît pe teren".

10 meciuri a purtat Tănase banderola de căpitan, Steaua reuşind să cîştige în doar două partide, 3-0 la Vaslui şi 4-2 cu Sportul

Patru căpitani diferiţi în 10 luni
Incertitudinea în privinţa căpitanului Stelei e dovedită şi de faptul că în acest an s-au perindat mulţi care au purtat banderola. Începutul lui 2010 l-a prins pe Ghionea cu banderola pe braţ, iar după transferul său în Rusia, Petre Marin l-a înlocuit. Acesta din urmă a fost dat afară în vară şi Piţurcă l-a indicat pe Nicoliţă, apoi, după doar două luni, Ilie Dumitrescu a mutat banderola la Tănase.

Steaua în ultimii 25 de ani - Performanţe mari doar cu căpitani mari

Performanţa    Cine era căpitan
Cupa Campionilor Europeni 1985-1986    Tudorel Stoica
Supercupa Europei 1987    Tudorel Stoica
4 titluri consecutive 1986-1989    Tudorel Stoica
Finala CCE 1989    Tudorel Stoica
6 titluri consecutive 1993-1998    Marius Lăcătuş
3 prezenţe consecutive Ligă 1994-1996    Marius Lăcătuş
Două titluri consecutive 2005-2006    Mirel Rădoi
Semifinală Cupa UEFA 2006    Mirel Rădoi

A jucat catastrofal la Utrecht
Nu numai faptul că nu are calităţi de lider l-a adus pe Tănase în postura de a pierde banderola, ci şi evoluţiile foarte slabe din ultima perioadă. Şi joi seară, la Utrecht, Tănase a jucat dezamăgitor, iar cifrele din dreptul lui sînt cel mai bun argument.

Parametru    Cifre
Mingi jucate    60   
Baloane pierdute    47% (28 de mingi)
Driblinguri    0
Pase filtrante    2
Pase lungi    0
Centrări utile    0
Şuturi pe poartă    0

Gigi: "Hagi, ajută-mă!"
Becali speră că numirea lui Hagi la Galatasaray îl va ajuta să facă un transfer important: "I l-aş da pe Bogdan Stancu, dar nu ca să-l ajut. Păi, tot eu să-l ajut pe el?! Nu, Hagi să mă ajute pe mine, să-mi dea bani mulţi pe Bogdan Stancu!". "Motanul" are 23 de ani şi e cel mai bun stelist din acest sezon, cu 8 goluri în campionat şi unul în Europa League.

Edi n-a vrut la Galata!
Eduard Iordănescu a avut ocazia să meargă la Galatasaray, alături de Hagi, dar a refuzat: "Gică mi-a propus să fiu asistentul lui în Turcia, dar am considerat că e moral să continuu lîngă Steaua şi lîngă Marius Lăcătuş. Ar fi fost o onoare să colaborez cu Hagi, cum e o onoare şi să lucrez cu Lăcătuş. Sper ca noi să fim campioni în România, iar Gică în Turcia".

Steaua e printre cele mai slabe!
Statistica primelor trei etape din Europa League o indică pe Steaua drept una dintre cele mai fragile trupe din competiţie. Roş-albaştrii au înscris cinci goluri pînă acum, în condiţiile în care au tras pe poartă doar de opt ori în trei partide! În medie, ei prind cadrul porţii de 4,76 ori într-un meci, o medie dintre cele mai slabe din Europa! Stuttgart, cea mai ofensivă, are 31 de şuturi pe poartă în trei meciuri, de aproape patru ori peste echipa lui Lăcătuş.

Szekely revine în "B"
Janos Szekely va juca din nou în Liga a doua, la două zile distanţă după ce a evoluat pentru prima echipă a Stelei la Utrecht (1-1). Mijlocaşul dreapta e în urmă cu pregătirea fizică, după ce a lipsit mai mult de o jumătate de an în urma unei operaţii suferite la genunchi. Alături de Janos, ar putea să mai joace azi pentru "satelitul" din Ghencea, împotriva echipei a doua a Astrei, Andrei Ionescu şi Cosmin Matei.

- Ilie Dumitrescu îl apără pe "Dodel": "Tănase e unul dintre cei mai buni fotbalişti din România".
- Steliştii mai vînd azi şi luni bilete pentru jocul cu Pandurii. Preţurile: 10 lei - peluze, 15 lei - tribuna a II-a, 20 lei - tribuna I, 40 lei - tribuna 0, 75 lei - fotolii. Tichete pentru returul cu Utrecht, de peste două săptămîni, se găsesc doar online, deocamdată.
- Meciul din Cupa României cu Sportul, de joia viitoare, va fi arbitrat de Alexandru Deaconu. Partida se va disputa în Ghencea.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
dannysukaru
dannysukaru  •  25 Octombrie 2010, 11:20

stancu sa fie capitan.si gata.oricum tanase nu a aratat nimic decand e la steaua,nu stiu ce tot il lauda unii si altii

sorin010379
sorin010379  •  23 Octombrie 2010, 15:40

ATI INEBUNIT LUMEA CU PITURCA.EU CRED SI ASA E CA ATATA TIMP CAT BAGA CINEVA BANI INTRO ECHIPA ARE DREPTUL SA SE BAGE SI IN ECHIPA MORAL PENTRU CA SE CRED SUPER FOTBALISTI.BRAVO DOMNULE BECALI.

thriller
thriller  •  23 Octombrie 2010, 11:30

Daca ramanea Piturca credeti ca mai existau discutiile astea sau sa decida Gigi cine trebuie sa fie capitan si cine sa nu joace?Eu nu cred...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close