FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID, MÎINE, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI DOLCESPORT, LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi nu ştie să-l bată pe Copos! » Steaua cu Becali patron n-a cîştigat niciodată pe teren propriu împotriva Rapidului

Herea (în centru) şi ceilalţi rapidişti le-au făcut zile fripte steliştilor în ultimii ani
Herea (în centru) şi ceilalţi rapidişti le-au făcut zile fripte steliştilor în ultimii ani

Articol de - Publicat duminica, 23 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 septembrie 2012 22:17

Ultimul succes în faţa giuleştenilor cu Steaua ca gazdă datează din octombrie 2002, cînd actualul finanţator încă nu preluase controlul majoritar al acţiunilor în Ghencea.

Steaua are 101 meciuri jucate în Europa cu Gigi Becali patron, adică peste 40 la sută din toată prezenţa europeană a clubului all-time, însă, din ianuarie 2003, cînd Becali a preluat clubul, nu a învins-o niciodată pe Rapid în jocurile de acasă.

Ultimul succes cu roş-albaştrii în postură de gazdă la jocurile cu giuleştenii datează de acum fix 10 ani, cînd nu era Becali patron, iar clubul era condus de un Consiliu de Administraţie al cărui preşedinte era Viorel Păunescu. În 27 octombrie 2002, Steaua învinge Rapid cu 2-1 într-un sezon în care, la finalul lui, cei din Grant, pregătiţi de Rednic, aveau să cîştige titlul.

Peste doar 4 luni, Becali devenea patron al Stelei, iar de atunci s-au mai disputat în campionat nu mai puţin de 9 jocuri pe terenul "militarilor". Niciodată n-a cîştigat trupa din Ghencea: 6 egaluri şi 3 succese Rapid, golaveraj 6-10. Mai mult, Steaua n-a mai marcat împotriva Rapidului acasă de fix 3 ani, de la un 1-1 consemnat în octombrie 2009!

Pardoxul: Steaua mereu peste Rapid
Chiar dacă Becali nu l-a bătut niciodată pe Copos atunci cînd meciurile de campionat au fost considerate pe teren propriu, Steaua a cîştigat toate duelurile directe pentru anumite obiective, atunci cînd cele două formaţii s-au luptat pentru ceva anume:

1. "Sfertul" Cupei UEFA: în primăvara lui 2006, după Rapid - Steaua 1-1 şi Steaua - Rapid 0-0, roş-albaştrii s-au calificat în semifinale.

2. Titlul din 2006. În sezonul 2005-2006, Steaua şi Rapid s-au luptat la baionetă pentru cîştigarea campionatului, care a fost decis în ultima etapă în favoarea "militarilor".

3. Supercupa din 2006. În iulie 2006, Steaua a cîştigat Supercupa disputată în faţa Rapidului, scor 1-0, gol Ochiroşii.

4. "Optimile" Cupei. În sezonul 2010-2011, în sferturile de finală ale Cupei României, Steaua a învins Rapid chiar pe Giuleşti, 1-0, gol Surdu, şi s-a calificat în semifinale.

Primul "11" al Stelei la ultima victorie acasă cu Rapid
M. Tudor - Fl. Dumitru, M. Rădoi, Mutică, P. Stoica - Trică, Falemi, Aliuţă, Boştină - Opriţa, Cl. Răducanu

"Zotta a spus că nici nu-şi mai aduce aminte de cînd Rapid n-a mai pierdut pe terenul Stelei. Astea sînt chestii de grădiniţă. Aşa şi eu pot să spun că nu prea am pierdut cu Rapid" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

3 meciuri a disputat Reghecampf împotriva Rapidului ca antrenor: 0-2 cînd o antrena pe Bistriţa, 0-0 cînd era pe banca Craiovei şi 1-0 ca tehnician al Concordiei

523331-meciuri-steaua-rapid.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
desertwarrior
desertwarrior  •  24 Septembrie 2012, 10:12
Postat de imperator pe 23 Septembrie 2012, 06:44

Așa este pentru că conu Jiji a vîndut meciurile, ba la cîini, ba la cîrîitoare !

Atunci daca este cum spui tu de ce nu este oierul la mititica si steaua retrogradata? Pentru ca sunteti un club a carei traditie se bazeaza pe asa ceva.

vr46
vr46  •  23 Septembrie 2012, 17:22
Postat de badeadorian pe 23 Septembrie 2012, 12:07

Traditia noastra este sa castigam sau sa pierdem PE TEREN . Daca nu am avut echipa am retrogradat si gata . Nu ne-a tinut nimeni in brate . Steaua era sa retrogradeze chiar din primul sezon . Atunci au intervenit politrucii si in ultima etapa Unirea Tricolor a terminat 2-2 cu ASA Bucuresti . A retrogradat Unirea Tricolor la un punct in spatele militarilor . Si multe altele . Voi puneti pe tapet doar istoria BUNA a Stelei . Ignorati cu buna stiinta bubele si radeti gratuit de altii .

De cand ma stiu s-au imbatat cu apa chioara, ei sunt cei mai buni, aparatorii luminii, batem .. facem , steaua ia campionatu si asa mai departe ! Si cand au meci cu noi se salveaza cu brichete sau pleaca ingenuncheati si umiliti cu 5-1 inapoi in ghencea . Si nu e frate derby, cum sa fie RAPID -steaua derby ?? :O De istorie ce sa mai povestim... Da ma simt bine ca sunt rapidist si ca echipa mea e cu picioarele pe pamant si-si face treaba pana in ultimu minut ! Aaa si de galerie ce sa mai spun, stiti cu totii :D Asa ca hai Rapid !

totdd
totdd  •  23 Septembrie 2012, 12:39
Postat de badeadorian pe 23 Septembrie 2012, 12:08

Salutare ... se apropie meciul si fierbe "mustul' in vena . :))))

exact! sa vezi diseara si maine seara dupa meci. o sa fie razboi pe gsp

Vezi toate comentariile (33)
Comentează