FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Glorie de-o toamnă » 6 vedete ale Ligii 1 din 2015 care nu se regăsesc în noul an

Articol de , - Publicat marti, 29 martie 2016 00:00

Nu puține sunt numele care au impresionat în 2015, însă începând cu noul an au intrat într-o pasă proastă și nu au reușit să confirme impresiile bune lăsate în prima parte a campionatului.

Constanța e una dintre principalele calități ale unui fotbalist de succes, însă după ce au demarat în trombă în sezon, fotbaliști importanți ai Ligii 1 au început, ușor, să se stingă.

Printre cei mai importanți jucători care au dat randament doar în toamnă se numără:

1. Cristian Lopez (atacant, CFR)

Vârful spaniol a început excelent campionatul și a devenit instant unul dintre cei mai apreciați atacanți din România. S-a vorbit, la un moment dat, și de un interes al Stelei pentru ibericul de 26 de ani. Fotbalistul adus de la Burgos a marcat de 10 ori și a pasat o dată decisiv în 2015 doar în Liga 1, însă în 2016 nu a mai putut să marcheze sau să paseze decisiv, deși echipa sa a traversat o perioadă foarte bună.

2. Harlem Gnohere (atacant, Dinamo)

A fost adus în Ștefan cel Mare cu multe kilograme în plus și se anunța un transfer ratat. Francezul de 28 de ani le-a închis repede gura contestatarilor prin evoluții extrem de apreciate. Harlem s-a remarcat prin execuții spectaculoase și prin eficacitate. În 2015 a înscris 8 goluri și a dat 2 assisturi. Noul an nu a început bine deloc pentru "Bizon", acesta neregăsindu-se în ultimele etape de campionat regular și în primele din play-off. A reușit un singur gol în 2016.

3. Alexandru Chipciu (mijlocaș, Steaua)

Forma slabă din ultimele două sezoane a mai fost îndulcită de unele evoluții decente sau bune din tur. Deși a fost ținta criticilor, Alex a marcat de 5 ori în 2015. În 2016 nu a izbutit să mai puncteze niciodată, nu a pasat decisiv și nu a mai obținut vreun penalty, lucru pe care îl reușise de două ori până de Crăciun.

4. Attila Hadnagy (atacant, FC Botoșani)

Om de bază al moldovenilor în 2015, Attila nu s-a mai ridicat la standardele autoimpuse și în 2016. Nu a marcat foarte mult, numai de 5 ori, însă reușitele sale au cântărit enorm pentru FC Botoșani. De două ori golurile sale au adus victoria, iar de două ori au adus remize. Începând cu noul an, Attila nu a reușit să își mai regăsească tempoul și nu a mai reușit nici să înscrie, nici să paseze decisiv.

5. Abdellah Zoubir (mijlocaș, Petrolul)

Cel mai bun "lup" în toamnă, atrăgând atenția granzilor din L1, francezul s-a prăbușit o dată cu echipa. În 2015, el nu doar că a dat 3 goluri, dar a și creat mult pentru colegi. În nou an a dispărut complet!

6. William De Amorim (mijlocaș, Astra)

Brazilianul devenise la un moment dat o soluție pentru "naționala" României, în cazul în care își lua cetățenie. Juca mereu în viteză, centra bine, dribla spectaculos și marca un număr decent de goluri. Interesul Stelei pare să-l fi bulversat total pe Willy: în acest an nu a mai părut atât de eficient pentru Astra și singurul lucru prin care s-a remarcat a fost golul marcat cu Dinamo.

6.500.000 €însumează cotele de piață ale celor 6 fotbaliști, conform transfermarkt: Chipciu - 2,5 milioane, De Amorim - 1,7 mil, Gnohere - 1 mil, Lopez - 800.000, Zoubir - 500.000, Hadnagy - 100.000 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
travka
travka  •  29 Martie 2016, 09:01

chipciu e asa de 2 ani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează