FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Goalkeeperii au ucis-o pe Steaua de multe ori în derby-urile recente cu Dinamo » Coşmaruri cu portari

Articol de , - Publicat vineri, 15 octombrie 2010 00:00

Eugen Nae îl pregăteşte pe Tătăruşanu pentru meciul de duminică şi mizează că echipa lui Lăcătuş va fi ajutată de portar, de data asta.

Steaua are nevoie de Ciprian Tătăruşanu ca să scoată un rezultat bun în Ştefan cel Mare. Roş-albaştrii au motive să se teamă de prestaţia propriului portar în derby-ul cu Dinamo, fiindcă au pierdut des în ultima vreme din cauza gafelor goalkeeperilor. Andrey, Zapata, Tătăruşanu au greşit pe rînd în derby-urile cu "cîinii", cărora le-au facilitat trei victorii în ultimii trei ani!

Dezastrele
Brazilianul n-a apărat nimic la 2-4 acasă cu Dinamo, în 2007, iar duelurile de anul trecut au fost, ambele, marcate de erori ale portarilor. Tătăruşanu a ezitat să iasă pe o centrare şi Tamaş a marcat singurul gol al meciului de pe Ghencea, iar Zapata a luftat în retur, la a doua reuşită a roş-albilor, învingători cu 2-0.

"Tătă abia aşteaptă!"
Eugen Nae, antrenorul portarilor Stelei, povesteşte cum se pregăteşte un goalkeeper înaintea unei partide importante: "Tătăruşanu e foarte puternic psihic şi are o experienţă importantă, raportată la vîrsta lui. După ce a apărat pe Anfield, cum să-i fie frică în Ştefan cel Mare? În zilele dinaintea meciului, mai mult eu vorbesc cu el decît Lăcătuş, fiindcă e responsabilitatea mea şi împart rezultatul cu Ciprian, fie el bun sau rău. Dar Tătă abia aşteaptă derby-ul şi am încredere totală în valoarea lui!".

1 derby cu Dinamo a prins Tătăruşanu de cînd a venit la Steaua, în turul campionatului trecut, cîştigat de roş-albi cu 1-0

1 meci
cu Dinamo a jucat Eugen Nae ca portar al Stelei, 1-1 în Ghencea, pe 24 octombrie 1999

"Rezistenţa la tensiunea specifică unui derby face parte din valoarea unui portar. El nu poate să fie mare dacă cedează presiunii"
Eugen Nae, antrenorul de portari al Stelei

A jucat în Dinamo-Foresta (4-5)!
Eugen Nae (36 de ani) a fost pe teren în cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din ultimii zece ani, chiar împotriva lui Dinamo. El apăra atunci la Foresta şi echipa lui a revenit în Ştefan cel Mare de la 0-4 şi a învins cu 5-4! "Am fost înlocuit la 3-0 pentru <cîini>, dar chiar şi-aşa, bucuria a fost fantastică!", şi-a amintit stelistul. Nae a apărat şi poarta Stelei contra lui Dinamo, la un 1-1 în 1999, meci în care Adrian Mutu a ratat un penalty la 0-0, trimiţînd o "scăriţă" în transversală.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
andynho_fcsb
andynho_fcsb  •  15 Octombrie 2010, 12:58

In tur ati stat numai pe jos, o repriza jumate...

zaharia_stancu
zaharia_stancu  •  15 Octombrie 2010, 05:16

nae a mai aparat intr-un meci dinamo-steaua,in cupa romniei. 3-0 pt dinamo.

nesv1234
nesv1234  •  15 Octombrie 2010, 02:56

Aha, de aia au pierdut oile cu 3-0 per total, ca nu au avut portar. Ce ar fi sa reamintesc ca in tur, in "templu" au avut o repriza si jumatate timp sa egaleze iar in retur a fost meciul "0 suturi, 0 sanse"?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează