FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Grădiniţa desfiinţată! » Lucescu Jr. preferă jucătorii experimentaţi în locul celor tineri

Ioniţă, Straton şi Drăghia, trei dintre jucătorii tineri care nu mai prind prima echipă.
Ioniţă, Straton şi Drăghia, trei dintre jucătorii tineri care nu mai prind prima echipă.

Articol de , - Publicat duminica, 18 decembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2011 21:53

Strategia lui Lucescu jr. a fost să mizeze pe experienţă în ideea de a atinge toate obiectivele acestui sezon, însă asta a blocat ascensiunea tinerilor.

Rapid nu se mai bazează aproape deloc pe tinerele talente, aşa cum se întîmpla în 2009-2010 de exemplu, cu Viorel Hizo pe bancă, antrenorul pe care îl va avea adversar peste două zile. Cifrele arată că gruparea din Grant se bazează în acest moment pe una dintre cele mai bătrîne echipe-tip din Liga 1, cu o medie de vîrstă de 29,7 ani!

Explicaţia stă în faptul că Răzvan Lucescu a vrut să atace pe toate fronturile încă din primul sezon al noului mandat din Giuleşti şi a dat credit experienţei, jucătorilor maturi. De pierdut au avut însă tinerii din lot. Nu există fotbalist în garnitura de bază a giuleştenilor cu o vîrstă mai mică de 25 de ani! Iar dintre jucătorii aflaţi în zona celor 20 de primăveri care ar putea oricînd să intre în prima echipă doar Straton, Sburlea şi Creţu au avut şansa să prindă cîteva meciuri în acest sezon.

20 de ani avea golgeterul Rapidului din 2009-2010, Alexandru Ioniţă. Cel mai bun marcator giuleştean din acest sezon, Pancu, are 34 de ani

Situaţia actuală a fotbaliştilor tineri de la Rapid:
Jucător - Post - Statut - Minute jucate
Cătălin Straton (22 de ani) - portar - rezervă - 414
Virgil Drăghia (21) - portar - nu prinde lotul - 90
Valentin Creţu (22) - fundaş dreapta - rezervă - 933
Alexandru Dăescu (20) - stoper la echipa a II-a - 0
Alexandru Ioniţă II (17) - mijlocaş - nu prinde lotul - 0
Alexandru Coman (20) - mijlocaş - la echipa a II-a - 0
Cosmin Gîngioveanu (22) - mijlocaş - nu prinde lotul - 15
Andrei Tene (22) - mijlocaş - la echipa a II-a - 0
Lucian Răduţă (23) - atacant - pe lista de transferuri - 0
Sabrin Sburlea (22) - atacant - rezervă - 343
Andrei Ciolacu (19) - atacant - nu prinde lotul - 0

Herea e bine
Ovidiu Herea a fost operat cu succes la menisc la Roma, a anunţat ieri conducerea Rapidului pe site-ul oficial. Sînt şanse mari ca "decarul" să fie apt din punct de vedere fizic la startul pregătirilor de iarnă. Herea va mai rămîne în Italia pentru a urma perioada de recuperare.

Inbox:
»» Fostul mare fundaş al Rapidului, Nicolae Lupescu, a împlinit ieri 71 de ani. El a bifat zece sezoane în Giuleşti între anii '62-'72, înscriind de 8 ori în campionat pentru feroviari.
»» Alb-vişiniii s-au relaxat ieri printr-o sesiune de shopping la mall, prilej ideal pentru suporterii aflaţi în zonă să facă fotografii cu favoriţii. Plecarea spre Vaslui este programată luni.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
danik52
danik52  •  18 Decembrie 2011, 20:56

LA MULTI ANI CULAE LUPESCU!

cristirapid
cristirapid  •  18 Decembrie 2011, 19:26

Asta a fost marea greseala a Rapidului. Si-a batut joc de fotbalistii promovati din propria pepiniera, jucatori care evolua de 5-6 ani impreuna si care oricum nu puteau juca mai prost decat alde surdu, cassio, apostol, mai ales ca pustii aia sunt crescuti in spiritul Rapidului, nu mercenari ... Si in plus pustii aia aveau salariu 10% din cat au ... "experimentatii". Sigur, se fac greseli, dar si Victor Valdes la inceput le comitea meci de meci si a ajuns unul dintre cei mai buni portari din lume.

goantaro
goantaro  •  18 Decembrie 2011, 17:02

ce performanta sa aiba straton can el bea aproape zi de zi la TRAFALGA un restaurant care il frecventeaza si super vedeta de anglia HEREA

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close