FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - STEAUA, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Hagi, despre primul meci jucat împotriva Stelei: "I-am dat un supergol lui Iordache şi apoi am plecat cu tramvaiul din Ghencea"

Hagi, la primul meci ca adversar al Stelei din calitate de patron.
Hagi, la primul meci ca adversar al Stelei din calitate de patron.

Articol de , - Publicat duminica, 11 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 10 noiembrie 2012 21:27

Hagi rememorează primul meci disputat împotriva Stelei, fix acum 30 de ani, cînd a reuşit o execuţie senzaţională împotriva celui mai mare portar din istoria roş-albaştrilor.

- Domnule Hagi, veţi fi pentru a 10-a oară adversar al Stelei, vă mai aduceţi aminte duelurile din anii '80 cu Steaua?
- Cum aş putea să le uit vreodată?, mai ales că e vorba despre o perioadă dragă mie, cea în care am jucat fotbal şi eram foarte tînăr!

- Stelian Trandafirescu scria în cronica primului meci al dumneavoastră împotriva Stelei, jucat cu Farul, că...
- Staţi să vă spun eu cum a fost, că îmi amintesc perfect ce a fost atunci!

- Chiar şi după 30 de ani?
- Păi, acela e cel mai special meci al meu dintre toate duelurile împotriva Stelei. Pentru că a fost primul şi pentru că aveam 17 ani şi jumătate. Am dat un gol senzaţional, trebuia să-mi fac botezul ca lumea, nu?

- Golul a fost fabulos, aşa îl descrie...
- În stilul meu, şut din dreapta, cu efect, direct în vinclu şi avînd în vedere cine era în poarta Stelei, pot spune că e un gol extrem, extrem de valoros! Apăra atunci marele Vasile Iordache, dar i-am dat un supergol.

- Vă mai amintiţi cum aţi petrecut după acel joc?
- (Rîde)... Am plecat din Ghencea cu tramvaiul. Ne-am dus în Cişmigiu, ne-am plimbat un pic prin parc, după care m-am întors, tot cu tramvaiul, la Electroaparataj, unde stăteam la cămin.

- Cum au fost meciurile împotriva Stelei după ce aţi trecut la Sportul?
- În primii doi ani i-am cam bătut pe unde i-am prins şi astfel a luat Dinamo titlul mereu. Apoi, din vara lui 1984 şi pînă cînd am plecat de la Sportul, nu prea am mai ştiut ce e aia victorie cu Steaua, care a luat titlul şi în 1985, şi în 1986.

- Şi cum va fi acum, ca adversar din postura de manager?
- Să vedem, sper să cîştig împotriva Stelei, ar fi un succes mare pentru că am bate echipa de pe primul loc şi cea care joacă un fotbal de calitate.

"Eu, înainte de a fi jucător al Stelei, am fost fanul Stelei. Faptul că am şi avut privilegiul să joc la această grandioasă echipă a fost una dintre cele mai mari plăceri şi provocări ale carierei mele" (Gheorghe Hagi)

"Munca şi talentul m-au dus la Steaua, dar eu oricum eram suporter. Eu am jucat la Steaua, nu sînt o legendă, sînt doar un suporter. Am petrecut doar 3 ani şi jumătate acolo, alţii au făcut istorie la Steaua, nu eu!" (Gheorghe Hagi)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
danyellle
danyellle  •  11 Noiembrie 2012, 15:12

HAGI si-a adus aminte de VASILE IORDACHE,unul dintre cei mai mari jucatori ai Stelei si cu siguranta cel mai bun portar care la avut ROMANIA.

logan1
logan1  •  11 Noiembrie 2012, 13:56

Un ziarist care habar nu are sa scrie corect. De aproape 20 de ani se foloseste "a' in interiorul cuvantului . Se scrie "cuvant" si nu "cuvint" ca in comunism

luciann
luciann  •  11 Noiembrie 2012, 12:17
Postat de teodor.muresan pe 11 Noiembrie 2012, 12:10

Nu toti au refuzat sa mearga la echipele bucurestene. Dobrin, da. Sabau a refuzat-o pe Steaua sistematic, dar nu sunt sigur ca a ajuns la Dinamo fiind obligat. Lacatus, fara sa-i fac o vina din asta abia a asteptat sa fie chemat. Boloni a pus conditii serioase, etc.

Sabau trebuia sa ajunga la Steaua dar a facut accident cu masina si a omorat pe cineva si atat a asteptat Dinamo, l-au santajat si a ajuns la ei! Asa erau vremurile atunci! A pomenit ceva Ioan Becali despre asta dar n-a dat prea multe amanunte!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează