FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi se compară cu Bielsa: ”Sînt nebunul fotbalului românesc. În 2020 vom avea din nou o naţională puternică”

Hagi îşi pune mari speranţe în Academia sa de juniori
Hagi îşi pune mari speranţe în Academia sa de juniori

Articol de - Publicat vineri, 11 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 11 mai 2012 20:08

Gică Hagi rămîne un optimist incurabil. Fostul mare internaţional crede că fotbalul românesc poate obţine din nou performanţe ca pe vremea lui. Nu însă prea curînd. Speranţele "Regelui" se leagă de jucătorii pe care îi creşte la academia care-i poartă numele, dar şi de celelate centre de juniori:

"În 2020 sau după, cred vom avea iarăşi o echipă naţională formată din jucători cu mentalitate de învigătoari, ca în anii '80. proiectul meu a plecat de la Luceafărul, unde s-a format grupul care a pus bazele Generaţiei de Aur şi a Stelei '86. Acum avem 27 de copii la loturile naţionale, avem şi copii mici foarte buni, care vor ajunge să facă performanţă. Nu am de unde să ştiu acum numele lor, dar avem 40 de jucători talentaţi. Am început să-i batem pe cei de la Real Madrid şi pe cei de la Inter Milano, fără să primim gol, la Under 17".

Sfat pentru juniori: "Urmaţi-mi drumul!"
Hagi consideră că România are resurse fotbalistice: "Jucătorii care au evoluat acum două zile în finala Europa League sînt la fel de talentaţi ca ai noştri, doar că au fost mai bine pregătiţi. Echipa cîştigă campionate, trofee, dar jucătorii fac întotdeauna diferenţa. Trebuie să ştim să-i selectăm".

Fostul internaţional a explicat într-un mod extrem de inedit investiţia în Academia Hagi, considerînd că este la fel de nebun ca antrenorul lui Athletic, Marcelo Bielsa:"N-aţi văzut finala de miercuri? Bilbao are un «El Loco». Mai este unul în România, eu!".

Hagi a dezvăluit şi ce-i sfătuieşte pe juniorii academiei sale: "Toţi vor să ajungă să joace la cluburi din străinătate. Le-am zis că trebuie să meargă pe urmele mele, Constanţa - Bucureşti - naţionala României - străinătate. Să se formeze în România, să joace la echipele mari din campionatul intern, şi apoi să ajungă la nivel înalt. Dacă unul e foarte bun şi are oferte de afară, nu înseamnă că îl dăm exemplu pe el". Academia Hagi a lansat astăzi proiectul "Next 11" în parteneriat cu Pepsi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
dnbstep
dnbstep  •  12 Mai 2012, 10:22
Postat de senzor1 pe 12 Mai 2012, 06:49

Domnisoara,cum'zic,sa fie bine ca sa nu fie rau,sa facem bine,sa muncim bine,sa fie mingea la noi ca sa nu fie la ei..

Ai n-ai mingea, tragi la poarta!

mgexpert
mgexpert  •  12 Mai 2012, 09:22

..cât de multă dreptate are Hagi! Şi eu cred că asta e calea de urmat. Asta e poziţia(academia) din care Hagi poate să-şi arate din nou geniul pe care l-a avut ca jucător

senzor1
senzor1  •  12 Mai 2012, 06:49

Domnisoara,cum'zic,sa fie bine ca sa nu fie rau,sa facem bine,sa muncim bine,sa fie mingea la noi ca sa nu fie la ei..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează