FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

A semnat! Revine în Superligă la un an după ce a plecat de la FCSB

Bouhenna, primul din stânga, a semnat cu Poli Iași // FOTO: Imago
Bouhenna, primul din stânga, a semnat cu Poli Iași // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 15:15 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 17:38

Politehnica Iași reia astăzi pregătirile după vacanța de iarnă. Și a bifat noi transferuri: stoperul francez Rachid Bouhenna (32 ani) și mijlocașul german Hamza Saghiri (26 ani).

Cu puțin timp înainte de primul antrenament al anului, Poli a bifat două noi transferuri, după ce i-a adus pe Alexandru Core și atacantul italian Martin Boakye.

Complex de lux pe locul fostului stadion legendar al României: investiție de peste 45 de milioane de euro! Imagini în premieră
COMPLEX SPORTIV
Complex de lux pe locul fostului stadion legendar al României: investiție de peste 45 de milioane de euro! Imagini în premieră

Rachid Bouhenna va juca la Poli Iași

Echipa antrenată de Leo Grozavu i-a achiziționat pe fundașul central francez Rachid Bouhenna (32 ani) și mijlocașul german Hamza Saghiri (26 ani). 

Trecut pe la numeroase echipe, precum Sedan și Compiegne (Franța), Doncaster (Anglia), Bertix (Belgia), Constantine și Algeirs (Algeria), Dundee United (Scoția), Bouhenna revine în Superligă. El a ajuns în România în vara lui 2019, la Sepsi. 

Fotbalistul a mai evoluat în Superliga și la CFR Cluj, în sezonul 2021-2022, iar apoi la FCSB până la începutul lui 2023, când a trecut în Grecia, la Ionikos Nikeas. Din vară, după ce Ionikos a retrogradat din prima ligă, Bouhenna a fost liber de contract.

De partea cealaltă, Saghiri este format la Academia Aachen și a jucat la Waldhof Mannheim și Viktoria Koln, în liga a treia germană.

Poli Iași s-a reunit azi 

Echipa lui Leo Grozavu s-a reunit azi. Leo Grozavu a avut 29 de jucători la dispoziție:

  • Portari: Ionuț Ailenei, Silviu Lung
  • Fundași: Marius Martac, Nicolas Samayoa, Alexandru Core, Diego Dumbravă, Claudiu Belu, Ștefan Ștefanovici, Matija Katanec, Rareș Ispas, Florin Ilie, Răzvan Tincu, Rachid Bouhenna, Denis Ciobanu
  • Mijlocași: Diego Farcaș, Gabriel Vașvari, Alin Roman, Julian Marchioni, Cătălin Itu, Robert Ion, Antonio Dumitru, Alexandru Hrib, Andrei Gheorghiță, Mihai Bordeianu, Hamza Saghiri, Vlad Ilie
  • Atacanți: Karim Sătmărean, Sergiu Buș, Shayon Harrison

Au lipsit Jankov, Vojtus și Ciobanu, care sunt puși pe lista de transferuri, precum și una din achizițiile iernii, atacantul italian cu origini ghaneze Martin Boakye (28 ani). Politehnica dorește în continuare încetarea colaborărilor cu Belu-Iordache, Tincu, Vașvari și Itu, iar Dumitru ar urma să fie împrumutat.

Cantonament la un hotel din Iași 

După ce a făcut nu mai puțin de patru cantonamente în afara Iașiului după promovarea din vara trecută, Poli schimbă registrul în această iarnă. 

Începând de sâmbătă, pentru o săptămână, formația clasată pe locul 14 în Superliga va sta la un hotel din Iași din zona Copou și va face câte două antrenamente pe zi la baza proprie.  

Poli Iași va juca primul meci oficial al anului pe 19 ianuarie, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, de la ora 18:00.

VIDEO Mesajul lui Marius Șumudică pentru fotbalul românesc

Citește și: 

Atac în plin! Concediat de CFR Cluj, Konoplyanka acuză: „Le-am zis: «Dacă îl mai țineți pe Mandorlini, eu nu mai am ce căuta acolo!»”

Dorinel Munteanu n-a glumit: a dat afară 7 jucători de la Oțelul!

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (6)
parpalache
parpalache  •  05 Ianuarie 2024, 08:37

Ce ți-e și cu„globalizarea” asta!Un„francez”...algerian și un neamț...albanez!Iar la noi viitorii„români”se pare ca vor fi bangladeși și nepalezi!

Dona1313
Dona1313  •  04 Ianuarie 2024, 22:23
Postat de gicab pe 04 Ianuarie 2024, 17:36

Evident nu interesează pe nimeni știri cu echipa moldavă

de aaia e plina gazeta si prosportul numai de *** dinamo ? astia intereseaza, dar numai pe jurnalistii respectivi. Ar trebui sa se numeasca ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dona1313
Dona1313  •  04 Ianuarie 2024, 22:20

e bine ca se misca la transferuri, sper sa fie jucatori cara sa aduca plusuri. Dar mai e o problema: multe localitati din Romania construiesc stadioane noi, moderne. Un oras ca Iasul chiar nu poste sa suporte construirea unui stadion modern ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează