FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Helder Castro a fost la un pas să orbească din pricina unui traumatism cranian » Şase luni de coşmar

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2011 00:00

Portughezul Helder Castro (24 de ani) a trecut cu brio vizita medicală şi aşteaptă cu nerăbdare startul returului

Helder Castro a fost declarat apt de joc după ce nu a evoluat aproape jumătate de an din cauza unei afecţiuni oftalmologice, care îl împiedica să vadă mingea. S-a temut inclusiv că poate să orbească! A fost clientul fidel al clinicilor din Portugalia, pînă cînd, într-un final, medicii au depistat problema, fiind operat.

- Helder, ai trecut vizita medicală. Ai scăpat de probleme?
- Da. Mă simt foarte bine şi trag tare la antrenamente. Cantonamentul din Antalya va fi foarte important pentru mine. Am posibilitatea să lucrez cum trebuie şi să recuperez timpul pierdut. Eram nerăbdător să mă pregătesc alături de colegi.

- Ce afecţiune ai avut?
- O inflamare a muşchilor oculari! Medicii şi-au dat seama de problemă după ce mi-au studiat antecedentele. Inflamarea s-a datorat unui traumatism cranian. Nu aş fi crezut niciodată că, de la o lovitură banală la cap, poţi să ajungi la astfel de probleme. Mă bucur că s-a rezolvat totul, după ce am fost operat, în Portugalia. Coşmarul s-a încheiat. A fost o perioadă dificilă, groaznică, pentru mine.

- Te antrenai singur, alergînd în jurul terenului sau la sală. Cum a fost?
- Vreau să spun că toată lumea a încercat să mă ajute. De asta iubesc România: cînd ai o problemă, toţi îşi oferă ajutorul. Românii sînt oameni care ajută, nu stau indiferenţi. Sînt inimoşi şi ospitalieri. Este un lucru rar astăzi.

- Ce aştepţi de la cantonamentul din Antalya?
- Vreau să-l mulţumesc pe antrenor, să demonstrez că sînt o soluţie viabilă pentru echipă. Nu am venit degeaba la Cluj, îmi doresc să intru în ritm şi, apoi, să joc.

- Cum e Ionuţ Badea?
- Este un antrenor bun, lucrează mult la tactică. Şi vorbeşte mult cu jucătorii, încearcă să-i înţeleagă.

- Ai venit în vară la Cluj, dar nu ai jucat decît în amicale. Cum vezi schimbările de la "U"?
- Avem jucători buni, tehnici. Pe Adrian Cristea îl ştiam, l-am remarcat la Dinamo. Apoi, la fel pe Abrudan, de la Steaua. Ei, împreună cu Tony, pe care-l ştiu de la antrenamente, nu sînt jucători necunoscuţi pentru mine. Cred că echipa e bună şi va face o figură frumoasă în primăvară.


"Clujul este un oraş foarte frumos şi avem unii dintre cei mai fanatici suporteri din România"
Helder Castro

"Fotbalul din România mizează mult pe jucătorii tehnici, care pot decide singuri soarta unui meci. Avem şi noi astfel de jucători, Boştină e un bun exemplu"
Helder Castro

Careul lui Castro
Portughezul spune că în România se joacă un fotbal de calitate, declarîndu-se impresionat de patru jucători, de la tot atîtea echipe. "Îmi place Spadacio, de la Rapid. Pe lista mea de jucători favoriţi se mai află însă Eric, de la Mediaş, Boştină, de la noi, şi Stancu, de la Steaua", a spus jucătorul.

O singură dată în lot
Şi Marian Pană, fostul antrenor al Universităţii, a vrut să mizeze pe Castro, jucător care, de altfel, a fost adus la Cluj în mandatul său. Portughezul a fost folosit în amicalele din vară şi a prins banca de rezerve la partida din prima etapă, cu Steaua. După aceea însă, Castro n-a mai fost inclus în lot, problemele sale cu vederea acutizîndu-se.

INBOX
- Clujenii pleacă luni spre Antalya. Din lot va face parte şi Paul Ţene, revenit de la CS Otopeni.
- "U" Cluj va susţine 7 amicale în Turcia, cel mai tare dintre acestea fiind programat pe 2 februarie, cu Steaua Roşie Belgrad.
- Pe 27 ianuarie, dată liberă încă în calendarul amicalelor, "şepcile roşii" ar putea juca împotriva lui Dinamo. "Cîinii" sînt cazaţi în acelaşi hotel cu clujenii.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează