FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ 2-1

History Channel! » Steaua s-a impus în meciul cu U Cluj şi rămîne în coasta lui Dinamo

Costea a marcat al doilea său gol pentru Steaua
Costea a marcat al doilea său gol pentru Steaua

Articol de - Publicat luni, 15 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 15 august 2011 11:25

Cu emoţie, dar cu atacanţi nemiloşi, Steaua a mai bifat aseară o victorie în faţa Clujului şi ţine aproape de Dinamo. VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI STEAUA-U CLUJ 2-1!

Steaua şi-a atins scopul aseară, la Ploieşti. N-a fost o victorie strălucitoare, dar succesul a dat oxigen pentru confruntarea de joi cu Steaua Bulgariei.

U Cluj a început ca o furtună de vară. În ropote, spre poarta lui Tătăruşanu, dar, ca orice ploaie de sezon, s-a stins repede. N. Tony, de trei ori, a fost singurul care l-a făcut pe Gigi Becali să se desfacă la toţi nasturii vestei. În minutul 2, a tras tare, dar portarul Stelei a boxat. În minutul 4, a reluat pe spate, din centrarea lui Niculescu, însă mingea s-a dus puţin pe lîngă. În minutul 5, a nimerit transversala, trezindu-l din letargie pe Tătăruşanu.

Costea, alias Matrix
Roş-albaştrii au avut o singură mare ocazie în 45 de minute, dar eficienţa a fost de 100%. Tănase a creat o fază pe stînga, a avut şi viteză, şi minte, iar Costea ăl mic, precum un Matrix reîncărcat după accidentări şi ghinioane, a fost îmbrăţişat de şansă, fiindcă mingea i-a revenit din blocajul şutului, iar a doua oară n-a mai iertat. În avantaj, Steaua a încercat să facă posesie, să tempereze jocul. N-a fost plăcut pentru ochi, dar eficient pentru echipă, întrucît acest stil a adormit pînă la pauză vigilenţa şi aplombul Clujului, măcinat de 37 de ani de insuccese pe latifundiile steliştilor.

Italieneşte

Roş-albaştrii au pus pragmatismul la rang de cinste în partea secundă. Au cedat, deliberat?, posesia adversarului în zona centrală a terenului, încercînd să lovească din faze fixe sau pe fuga lui Nicoliţă ori Tănase. Iliev (61), jenat de Niculescu, era să dea gol după un corner. Înainte de el, Tănase a croşetat vreo doi, însă a tras pe lîngă. Ardelenii au avut mai mult mingea, dar nu prea au ştiut ce să facă avînd-o, nemaiarătînd abnegaţia şi clasa din victoria cu Rapid.

Levy a avut un moment mare de inspiraţie, prin introducerea lui Rusescu (75), care a lovit năprasnic şi inteligent, văzîndu-l pe Popa ieşit pe colţul opus. Apoi, ezitarea în bloc a apărătorilor stelişti, plus cea a lui Tătăruşanu, a atenuat avantajul ce părea decisiv. Pele (76) a reaprins iluzia măcar a unui egal pentru U. Iluzie a rămas pînă la final, iar lupta pentru titlu a redevenit o afacere în care granzii Bucureştiului au din nou un cuvînt greu de spus.

Clujenii au cerut penalty!
În minutul 68, oaspeţii au solicitat vehement 11 metri la intrarea lui Bourceanu la Adrian Cristea. Pe reluări se vede cum mijlocaşul Stelei îi dă peste picioare, însă "Prinţul" cade foarte uşor. "Centralul" Alexandru Deaconu a oprit jocul, însă pentru a-i acorda cartonaş galben lui Cristea pentru simulare!

Florin Costea a sărit la gol
Mihai Costea a avut aseară un suporter aparte în persoana fratelui său, Florin Costea, care încă nu poate evolua pentru Steaua. La golul lui Mihai, Florin a sărit de pe scaun şi s-a bucurat ca un copil. Ceilalţi stelişti din teren au fost, şi ei, susţinuţi aprig de soţii.

Tănase a aruncat masca!
Fisura de piramidă nazală suferită de Cristi Tănase în urmă cu o lună, în Supercupa contra Oţelului (0-1), i-a dat bătăi de cap mijlocaşului, care a fost nevoit să poarte o mască specială. Aseară, "Dodel" a rezistat cu masca de protecţie doar zece minute, după care şi-a dat-o jos întrucît îl incomoda.

Levy e conservator
Contra Universităţii Cluj, Ronny Levy a trimis acelaşi prim "11" ca în partida precedentă, cu CS Mioveni (4-0), mai puţin Gabi Matei, cu probleme musculare. Locul acestuia a fost luat de Novak Martinovici. Aseară, Andrei Prepeliţă a fost prezent pentru prima dată pe banca roş-albaştrilor, tot un debut bifînd şi Geraldo după ruptura musculară suferită în primul stagiu de pregătire din Austria.

"Prinţul" rezervă!
Ionuţ Badea a surprins netitularizîndu-l pe Adrian Cristea, unul dintre oamenii de bază ai echipei. "Prinţul" a fost pedepsit pentru evoluţiile slabe din ultima vreme, din partida cu Rapid (2-0), dar şi din meciul de verificare cu Lazio Roma. În locul său a fost preferat Tony, care a avut două ocazii mari în prima repriză: întîi, Tătăruşanu a scos în corner, apoi a trimis în bara transversală, lăsîndu-l fără reacţie pe stelist.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (26)
george207
george207  •  15 August 2011, 15:45

futuva in gura de spurcati numa cu albitrii stiti castiga!! penalty clar la cristea! deaia lati pus pe diaconu nu cumva sa va futem si pe voi in cur ca pe ciori!

maryuss87
maryuss87  •  15 August 2011, 13:42
Postat de aldo_m pe 15 August 2011, 08:01

cum n-a vazut nimeni BLATUL -noncombatul celor de la cluj ,bostina e finul lui mm iar walter se indoaie la banu lui gigi ,un BALT ORDINAR

esti suparat ca a pierdut dinamo 2?

mutulik13
mutulik13  •  15 August 2011, 10:37

Golul luat aseara de Steaua a evidentiat inca o data faptul ca Tatarusanu nu prea are valoare. La inaltimea sa trebuia sa retina acea minge fara probleme, mai ales ca nu era blocat de nimeni.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează