FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Hopa Mitică pentru Steaua la LPF&FRF » Trupa din Ghencea e ajutată de şefii fotbalului românesc să scape nepedepsită

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 13 iunie 2013 09:39

UEFA s-a sesizat în Dosarul Valiza, dar LPF nu a făcut acest lucru tocmai pentru a nu-i pune încă o piedică trupei din Ghencea ♦ Mircea Sandu colaborează cu Argăseală referitor la apărarea pe care Steaua o va susţine la Nyon


Steaua e sprijinită la nivel înalt şi pe plan intern. LPF şi FRF sînt cele două organisme care, chiar prin intermediul preşedinţilor Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu, încearcă să-i ofere clubului din Ghencea ajutor pentru a evita o excludere din UCL.

Nu se grăbesc să redeschidă cazul
Prima întrebare pe care şi-au pus-o mulţi e cum a fost posibil ca forul continental, care are mult mai puţine informaţii despre acest caz, să deschidă procedură disciplinară împotriva roş-albaştrilor în urma condamnării lui Becali, iar Liga lui Mitică să nu fi mişcat încă nimic în această privinţă? Tocmai pentru a nu crea probleme suplimentare, LPF a decis să nu judece cazul înainte ca forul continental să facă acest lucru.

"O pedeapsă aici, la comisiile noastre, ar fi încă un argument pentru UEFA să excludă Steaua. Aşa, se poate invoca faptul că pe linie sportivă Steaua a fost achitată în 2008, cînd acest caz a avut parte de o decizie definitivă din partea Curţii de Arbitraj a Fotbalului", a explicat ieri un membru important al Ligii.

"Aşteptăm motivarea de la Înalta Curte"
Gazeta a căutat să găsească răspuns la cineva din Comisia de Disciplină la întrebarea "De ce nu se judecă acest caz?". Răspunsul? "Trebuie o sesizare a cuiva din conducere, iar pînă acum nu s-a întîmplat aşa ceva". Dragomir şi ceilalţi care conduc LPF invocă un argument care a fost rostit şi de Mihai Stoica atunci cînd încerca să susţină de ce UEFA nu s-ar putea sesiza: lipsa motivării în cazul condamnării de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Pînă nu va apărea motivarea judecătorilor care l-au condamnat pe Becali în Dosarul Valiza nu se va judeca nimic!" a fost mesajul transmis în interiorul Ligii. Motivarea poate dura luni de zile. De exemplu, în cazul condamnării lui Adrian Năstase a apărut după mai bine de jumătate de an.

"Căutăm exemple care să o ajute pe Steaua"
Nu numai LPF îi sprijină pe "militari", FRF merge pe aceeaşi linie. Condamnarea lui Gigi s-a produs marţea trecută. A doua zi, Argăseală se afla deja la Casa Fotbalului, discutînd inclusiv cu Mircea Sandu despre modalităţile de apărare în cazul în care UEFA se va sesiza şi va judeca. Acest lucru s-a întîmplat şi chiar Naşu' a explicat modul în care încearcă să o ferească pe Steaua de excluderea din Europa.

"UEFA n-a avut de judecat vreodată un caz în care o echipă a premiat o altă grupare pentru a cîştiga. Nu ştiu dacă acest lucru există în alte ţări, dacă e acceptat în alte campionate. Nu ştiu dacă există în legislaţia europeană sportivă, tocmai asta căutăm acum să găsim pentru a veni în sprijinul Stelei. Aşa ar putea avea o şansă în plus în faţa comisiei disciplinare", a dezvăluit Sandu.


"Nu doar eu, Mircea Sandu, nu ştiu care va fi verdictul Comisiei de Disciplină, dar nici Platini nu ştie ce decizie se va da în cazul Stelei"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

3 ani de închisoare cu executare a primit Gigi Becali în Dosarul Valiza, condamnare dictată de Înalta Curte pentru dare de mită

În 2008, Naşu' era de altă părere
În momentul în care "Valiza" a fost judecată pe linie sportivă, comisiile aparţineau de FRF, iar Mircea Sandu a declanşat un scandal imens după ce, chiar la ultima comisie, Steaua a fost achitată şi i s-au şters toate pedepsele. Naşu' l-a acuzat pe şeful Comisiei de Arbitraj pentru Fotbal, Daniel Florea, că-i omul lui Becali şi a dat acel verdict fiind influenţat de patronul Stelei. Florea, la rîndul său, i-a acuzat pe Naşu' şi pe Lupescu că l-au presat să menţină pedepsele împotriva Stelei. Sandu a convocat un Comitet Exevutiv şi l-a demis pe Florea, care a fost luat ulterior de Dragomir, la LPF, la Comisia de Recurs.

Sandu a redeschis "Valiza"
Chiar dacă astăzi o sprijină pe Steaua pentru a scăpa de o pedeapsă dură din partea UEFA, Mircea Sandu a fost cel care acum 4 ani a decis redeschiderea cazului pe linie sportivă. Deşi speţa fusese judecată, în 2009 DNA a oferit FRF rechizitoriul pe baza căruia i-a trimis în judecată pe Gigi şi ceilalţi implicaţi în caz. Imediat, Naşu' a decis, prin intermediul unui Comitet Executiv, să redeschidă cazul şi a trimis această solicitare la LPF, for care preluase comisiile. Liga a anunţat atunci că suspendă judecarea cazului pînă la o sentinţă definitivă în instanţele penale.

Lobby la Monteneri de la Casa Fotbalului?
Steaua a ajuns să-l aleagă pe Gianpaolo Monteneri după ce săptămîna trecută a avut loc o discuţie între Valeriu Argăseală şi Mircea Sandu. Preşedintele FRF e un foarte bun prieten al lui Monteneri, iar surse din interiorul Federaţiei susţin că Naşu' le-ar fi intermediat celor din Ghencea "intrarea" la elveţianul care a lucrat ani buni chiar în sistemul juridic la FIFA.

"Vreau în Ligă!"
Atacantul Stefan Nikolici a revenit din vacanţa pe care a avut-o în Muntenegru şi a vorbit la Dolce: "Vreau să jucăm în Champions League, merităm din plin după ce am făcut în campionatul trecut. Ar fi foarte urît să fim excluşi din Europa. Ce vină avem noi, jucătorii? Eu niciodată nu am jucat într-un meci blat, nici nu mă interesează subiectul. Nu ştiu ce a fost înainte, cum a fost, dar sper să nu ne afecteze pe noi şi să jucăm în Liga Campionilor!".

Stanciu şi-a dat demisia
Directorul sportiv Daniel Stanciu le-a comunicat celor din conducere că a decis să nu mai continue în Ghencea. El a rezistat în club doar două luni, după ce-a venit la insistenţele lui Becali. Rolul acestuia era să se ocupe în principal de departamentul de scouting şi colabora direct cu patronul Stelei, însă nu era deloc văzut cu ochi buni de managerul Mihai Stoica şi de antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (339)
petrusm
petrusm  •  14 Iunie 2013, 21:00

HOPA MITICA SI HOPA NASUL SE PREGATESC BAIETII SA FIE LUATI CU FARASUL ... ADICA HOPA UNDE ? CA AU FACUT PRAF TOT FOTBALUL...CRAIOVA,ARGESUL, RAPIDUL, TIMISOARA... DISTRUSE ...

disuciu
disuciu  •  14 Iunie 2013, 10:37

alt articol scris de papagali care vor raul stelei... cand o sa intelegeti ca s-a "mituit" o echia sa joace corect!?! cautati subiecte despre cum se antreneaza echipele, ce transferuri fac, etc... scandalagiilor... haba n-aveti ce inseamna SPORT

danyel42
danyel42  •  14 Iunie 2013, 10:27

Aceiasi sefi care s-au dat peste cap sa o termine pe Poli Timisoara acum cativa ani tot la uefa. RUSINE SA VA FIE DOMNILOR DE LA FRF CA AVETI PARTY-PRIURI.

Vezi toate comentariile (339)
Comentează