FOTBAL  »  Superliga  »  JUNIORI

Ianis Hagi a ajuns în ziarul catalan Mundo Deportivo: ”Clona tatălui”

Ianis încă n-a ajuns la Barca sau la Real, ca tatăl său, dar e deja în atenția ziarelor spaniole +1   FOTO
Ianis încă n-a ajuns la Barca sau la Real, ca tatăl său, dar e deja în atenția ziarelor spaniole

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 01 iulie 2013 02:58

Ianis Hagi, 15 ani, a ajuns ieri în ziarul Mundo Deportivo, la o zi după ce a devenit campion naţional la juniori C cu Viitorul.

Cotidianul catalan scrie despre un jucător ”pune mingea unde vrea, foarte tehnic, cu şut formidabil. Îi fac cu ochiul academiile multor cluburi mari din Europa”.

Formidabilele sale goluri, cel din lovitură liberă directă, cu Ceahlăul, sau bomba de la 25 de metri, contra Turciei, au făcut senzaţie pe youtube. Cotidianul El Mundo Deportivo n-a rămas impasibil şi ieri i-a dedicat lui Ianis Hagi, 15 ani, şi Academiei tatălui său aproape o întreagă copertă. Asta după ce, sîmbătă, Viitorul a învins cu 4-0 Steaua în finala campionatului naţional de juniori C, iar Ianis a reuşit o "dublă".

"Hagi nu vrea ca fiul să-şi neglijeze formarea"
Jurnaliştii spanioli scriu că Hagi jr. "pare să fie o clonă a tatălui său. Foarte tehnic, cu un şut extraordinar, el este un fenomen în plină ascensiune". El Mundo Deportivo a stat de vorbă şi cu Gică, care le-a zis despre Ianis că e "un puşti de viitor. Şi n-o spun cu pasiunea unui tată. E foarte tehnic, un «playmaker» clasic, are o pasă foarte bună şi loveşte balonul la fel de bine cu ambele picioare".

Singura problemă, susţine "Regele", ar fi că Ianis "e cam subţirel, pentru vîrsta sa, şi muncim ca să-i ameliorăm fizicul. Oricum, are suficient timp să crească şi să ia în greutate". El Mundo Desportivo dezvăluie că "multe academii ale unor cluburi mari din Europa îi fac cu ochiul, însă Gică preferă ca juniorul să crească în Academia sa. Nu vrea să rişte ca fiul său să-şi neglijeze la un moment dat formarea".

"Ianis este un fenomen în plină ascensiune. Toată România vibrează la evoluţiile şi la execuţiile lui" (El Mundo Deportivo, cotidian spaniol)

Citește și:

Stanciu, declarații șocante după România - Liechtenstein
Nationala
Stanciu, declarații șocante după România - Liechtenstein
Florinel Coman a remarcat singurul detaliu pozitiv, după ce România s-a făcut de râs cu Liechtenstein: „E cel mai important lucru”
Nationala
Florinel Coman a remarcat singurul detaliu pozitiv, după ce România s-a făcut de râs cu Liechtenstein: „E cel mai important lucru”
Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după rușinea din România - Liechtenstein: „I-am atenționat!”
Nationala
Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după rușinea din România - Liechtenstein: „I-am atenționat!”

Avem lista de rezervă a selecționerului României! Cele 4 nume de back-up pentru Euro 2024 + termenul pentru închiderea listei

Povestea României la primul Euro, din 1984: am lăsat Italia acasă! » Fără niciun stelist, cu cel mai tânăr selecţioner pe bancă şi debutul lui Hagi la un turneu final la doar 19 ani


Comentarii (16)
uefa
uefa  •  01 Iulie 2013, 14:16
Postat de madskills pe 01 Iulie 2013, 06:49

Nea Cruyff ? La naiba nu stiam ca esti undercover pe site-ul asta. Pai daca l-ai vazut TU cum joaca si i-ai facut deja "portretul" la 15 ani, nu ne mai agitam. Acum lasand gluma, Gica la varsta lui Ianis (si chiar si mai tarziu) nu suta la fel de bine cu ambele picioare, nu avea viteza lui Ianis si in niciun caz nivelul si conditiile de pregatire de acum. Ianis mananca fotbal pe paine, are un mediu propice pentru performanta, este serios (l-am vazut si eu cum vorbeste intr-un interviu si ce crezi, Dodel nu stie cate cuvinte stie copilul asta la 15 ani) si este educat exemplar, cu o modestie rara pentru un copil cu posibilitatile lui. Jumate din talentul lui Gica daca-l are si ajun

Gica la varsta lui Ianis nu facea astea? pai Hagi a fost golgeter la 18-19 ani la Sportul. in prima liga. repet, nu stiu ce va face Ianis in cariera, dar e peste majoritatea pustilor din Romania de 15 ani. sigur joaca in prima liga si va fi un jucator solid. pustiul Ianis chiar e talentat, pentru cine l-a vazut..

breitner
breitner  •  01 Iulie 2013, 13:42

Pacat ca nu are viteza si in fotbalul de azi (si mai ales de maine) iti trebuie. Viteza e nativa, deci nu se poate antrena!

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  01 Iulie 2013, 12:12
Postat de cristimh pe 01 Iulie 2013, 11:38

bravo ianis sa iti depasesti tatal mult succes!

stai pe aproape ca se filmeaza. dar, ma rog, asa sa fie...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează