FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Îl acuză pe Şumi » Rapidiştii au vrut să mute meciul cu Astra pe Naţional Arena pentru a scăpa de furia fanilor

Şumudică a criticat jocul Rapidului după meciul cu Chiajna.
Şumudică a criticat jocul Rapidului după meciul cu Chiajna.

Articol de , - Publicat joi, 01 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 01 noiembrie 2012 00:52

Constantin Zotta crede că Marius Şumudică s-ar afla în spatele protestului galeriei rapidiste.

Ruptura dintre fanii Rapidului şi conducerea clubului se accentuează de la zi la zi. La meciul din Cupa României, cu Delta Tulcea (4-1), suporterii i-au înjurat pe şefii din Grant pe toată durata partidei, dar cel mai mult a avut de suferit Constantin Zotta, preşedintele executiv.

Acesta a replicat ieri pe site-ul oficial, susţinînd că galeria alb-vişinie a reacţionat aşa pentru că el s-a contrat cu Marius Şumudică la o emisiune televizată, la Dolce Sport.

"Ar fi mult de discutat în privinţa relaţiei cu suporterii, de fapt cu galeria, a lui Marius Şumudică (pentru că de la discuţia în contradictoriu cu el a pornit toată această poveste), important e însă fondul problemei. Şumi, căruia nimeni nu-i contestă pasiunea pentru Rapid, a atacat clubul, pe antrenorul actual, pe unii jucători. Ce «crimă» monstruoasă am comis apărînd imaginea clubului şi pe o persoană, Marian Rada, al cărei ataşament faţă de culorile alb-vişinii e recunoscut?", a spus Zotta.

Galeria îl contrazice însă pe oficialul rapidist. "Ori nu vrea să înţeleagă, ori se preface! Clubul a fost condus dezastruos în ultimele sezoane. Ne-am săturat ca mereu să ne facem iluzii degeabă. S-au schimbat antrenori, acum a venit momentul să plece şi conducători. Toţi! Zotta, Taban şi Copos!", a spus un lider al galeriei.

Ieri, conducerea din Grant a încercat să mute partida cu Astra, programată luni seara, pe Naţional Arena, sperînd astfel să mai scape de furia fanilor. Chiar dacă giurgiuvenii îşi dăduseră acordul, giuleştenii au fost refuzaţi de LPF deoarece duminică seara acolo se va disputa meciul Steaua - Dinamo. "Nu se pot juca două meciuri în interval de 24 de ore, gazonul s-ar distruge complet!", şi-au motivat cei de la Ligă decizia. Astfel, întîlnirea cu Astra va avea loc tot în Giuleşti, luni de la ora 21:30.

"E supărat că nu l-am ofertat"
Zotta susţine că Şumi a criticat jocul echipei şi pe unii jucători deoarece nu a fost contactat să preia echipa şi că Marian Rada a fost preferat în locul său: "Să nu ne facem că nu înţelegem resorturile izbucnirii lui, lucru care, omeneşte, poate fi înţeles. Dar nu şi aprobat, în privinţa metodelor prin care vrea să se impună ca variantă de luat în seamă pentru banca tehnică a echipei noastre. El a avut şansa lui, probabil că o va mai avea în viitor".

"Zotta e un pseudorapidist"
Marius Şumudică i-a răspuns tot printr-un comunicat lui Zotta, pe care l-a numit un "pseudorapidist". "Am ajuns să fiu prieten cu suporterii pentru că fac parte din galeria Rapidului, ştiu cîntecele, istoria, tu dai search pe Google ca să afli! Eşti un simplu trecător, cu gînduri de profitor. Galeria înjură cînd simte echipa ameninţată. Răspunsurile tale nu fac decît să mute atenţia de pe rezultate şi performanţe, care sînt zero, pe subiecte de tabloid. Rivalele nu reprezintă o ameninţare? Pentru ele n-ai scris niciodată comunicate. Fă-ţi o favoare, lasă Rapidul rapidiştilor!", a tunat Şumudică. Citeşte aici restul comunicatului

Şi Rada l-a "înjurat" pe Zotta
Marian Rada a fost singurul rapidist aclamat de galerie la partida cu Tulcea, dar a fost pus şi într-o situaţie jenantă. Dacă atunci cînd giuleştenii salută, fanii scandează împotriva Stelei, în momentul în care Rada a ridicat mîna, suporterii l-au înjurat pe Zotta. Tehnicianul nici n-a observat ce strigă suporterii şi, cu ochii pe teren, a dus ritualul pînă la capăt.

Dialogul Şumi - Zotta
- Şumudică: "Cu tot respectul pentru Marian Rada, meciul cu Chiajna a fost cel mai prost din ultimii ani. Codrea cere răbdare? Băi băiatule, nu vă mai aşteaptă nimeni, sînteţi pe locul 9! Eu, dacă eram în locul lui Ioniţă şi încercam lob, în loc să şutez în forţă, mîncam gazonul de ruşine"

- Zotta: "Domnul Şumudică e aici să spună o părere obiectivă, dar acesta nu a fost cel mai slab joc al Rapidului, nu e normal să avem nişte reacţii vizavi de anumiţi jucători. Să mă scuze domnul Şumudică, dar jucătorii merită un alt respect. Nu cred că un jucător care a purtat tricoul echipei naţionale de 40 de ori trebuie tratat cu "Băi băiatule!".

- Şumudică: "Sînt angajat la această televiziune, a trebuit să comentez ceea ce am văzut pe teren şi am făcut-o. Toate ziarele au scris că Rapid a făcut un meci execrabil, daţi-mi voie să spun şi eu că aţi făcut un joc... slab. Poate am sărit puţin calul, dar e vorba de echipa mea de sufelt şi mă doare cînd văd cum joacă"

- Zotta: "Mă deranjează această atitudine revoluţionară a lui Şumudică, eu credeam că el vrea binele Rapidului..."

"N-aş fi fost mai de acuzat dacă aş fi tăcut şi aş fi lăsat pe oricine, fie şi un fost jucător apreciat al Rapidului, să jignească un alt nume important din familia giuleşteană, să blameze o echipă aflată într-un moment greu?" (Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  01 Noiembrie 2012, 14:26

Luptăm, murim, pe Şumi îl ocrotim!

burgundy
burgundy  •  01 Noiembrie 2012, 13:51

Sumi are o identitate si-i este fidel, ceea ce nu se poate spune despre multi altii. e RAPIDIST.

sorindrag
sorindrag  •  01 Noiembrie 2012, 09:49
Postat de cimpanzeul_visiniu pe 01 Noiembrie 2012, 01:46

Murim, luptam, pe Sumi il aparam!

mai bine va concentrati pe cofetar pana nu pleca lipitoarea aia de taban si cu cofetarul nu se va face performanta la club

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close