FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA, AZI , ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DOLCE SPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ilie stă în calea istoriei! » 9 ani cu Becali fac cît 56 de ani fără el

Ilie Stan ar putea fi următoarea victimă a lui Becali.
Ilie Stan ar putea fi următoarea victimă a lui Becali.

Articol de - Publicat luni, 12 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 11 martie 2012 21:33

Gigi l-a ameninţat pe Stan că-l dă afară dacă pierde azi. El are ocazia să egaleze în acest sezon numărul antrenorilor pe care Steaua îi angajase în 56 de ani, adică de la înfiinţare pînă să fie preluată de Becali.

Steaua a rulat doar doi antrenori în acest sezon, puţini în comparaţie cu stagiunea trecută, în care sacrificase şase, dar tot păstrează şanse bune să dea peste cap istoria antrenorilor care i-au pregătit pe roş-albaştri. Becali a mers ieri la Mogoşoaia şi l-a mai avertizat o dată pe Ilie Stan, chiar înaintea plecării echipei: "Dacă nu baţi, poţi să rămîi la Cluj!". Stan e acum al 17-lea antrenor angajat în era Becali. Aşadar, ar urma al 18-lea în cazul unui eşec în seara asta!

"Performanţa" lui Gigi la acest capitol e incredibilă: din totalul tehnicienilor care au lucrat la Steaua din 1947 şi pînă acum, doar 20 de nume nu au colaborat cu Becali! Cu toţii au pregătit echipa în perioada 1947-2003. Deci din 37 de antrenori contabilizaţi în istorie, 17 au fost puşi de actualul patron şi numai 20 nu l-au prins pe el, în condiţiile în care istoria dinainte de Gigi înseamnă 56 de ani, iar el a fost şef doar 9 ani!

Stan ar fi una dintre victimele cele mai ciudate ale patronului. El are o singură înfrîngere în campionat de cînd a preluat echipa, 0-1 la Piatra-Neamţ, şi a cîştigat 24 de puncte din 11 meciuri. Şi, cel mai important, a fost adus cînd Steaua era pe locul 9, iar acum e pe poziţia a 5-a şi a jucat în primăvara europeană.

Gigi a "pregătit" meciul
Becali a fost la Mogoşoaia ca să discute cu Stan şi cu jucătorii înainte ca ei să plece spre Cluj. "Nu accept să ne bată refuzaţii! Că U Cluj asta e, o echipă formată din jucători la care au renunţat alţii!" a fost mesajul patronului.

Îi respectă indicaţiile
Există un motiv pentru care Ilie poate să spere că şi-ar putea păstra postul şi dacă n-o bate azi pe U: el respectă întocmai indicaţiile pe care le-a dat Becali după meciul de la Mioveni. Adică foloseşte doi închizători, aşa cum i-a sugerat Gigi, cu Prepeliţă lîngă Bourceanu. Tănase nu va juca pe stînga, cum a cerut patronul, dar asta fiindcă "Dodel" e suspendat. Însă Machado va fi pe bancă, după ce l-a dezamăgit pe Becali etapa trecută.

L-a distrus în ultimele două săptămîni
Stan a ajuns să fie ameninţat cu demiterea în urma unor declaraţii pe care le-a făcut în emisiunea "Fotbal club", de la DigiSport. "P-ăsta n-o să-l mai am niciodată la inimă!", a reacţionat Becali cînd l-a auzit pe Ilie plîngîndu-se de neplata unor salarii şi de lipsa banilor pentru un cantonament în Olanda înaintea returului cu Twente. Gigi a spus după aceea că-l iartă, dar a ţinut să-l umilească anunţînd schimbări în echipă înainte şi după fiecare joc care a urmat.

3 mandate a avut Lăcătuş, cele mai multe ale unui antrenor angajat de Becali. Olăroiu l-a egalat în finalul stagiunii trecute, cînd a pregătit echipa în ultimele meciuri, dar fără să stea pe bancă

1 meci a prins Edi Iordănescu pe bancă în campionat, 0-1 cu Oţelul în campionatul trecut. Acesta e mandatul minim al unui tehnician stelist

Antrenorii Stelei pe care nu i-a angajat Becali: Coloman Braun-Bogdan, Colea Vâlcov, Francisc Ronnay, Gheorghe Popescu, Ilie Savu, Ştefan Dobay, Angelo Niculescu, Ştefan Onisie, Eugen Mladin, Gheorghe Ola, Ştefan Kovacs, Valentin Stănescu, Gheorghe Constantin, Constantin Teaşcă, Emeric Ienei, Constantin Cernăianu, Florin Halagian, Anghel Iordănescu, Costică Ştefănescu, Bujor Hălmăgeanu

Antrenorii pe care i-a angajat Gigi: Victor Piţurcă, Ştefan Iovan, Dumitru Dumitriu, Mihai Stoichiţă, Cosmin Olăroiu, Walter Zenga, Oleg Protasov, Gheorghe Hagi, Massimo Pedrazzini, Marius Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi, Ilie Dumitrescu, Eduard Iordănescu, Sorin Cîrţu, Ronny Levy, Ilie Stan

Piţi a rezistat cel mai mult
De cînd Gigi Becali a devenit patron, cel care a reuşit să adune cele mai multe luni ca antrenor al Stelei a fost Victor Piţurcă:

Antrenorul: Cît a stat ca antrenor al Stelei
Piţurcă: 22 luni
Lăcătuş: 20 luni
Olăroiu: 19 luni
Zenga: 9 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
profusig
profusig  •  12 Martie 2012, 11:04

dintre cei numiti de becali au fost cativa care au antrenat steaua si inainte de a veni el la club: Victor Piţurcă,, Dumitru Dumitriu, Mihai Stoichiţă. iar altii au fost doar interimari : Edi Iordanescu, Stefan Iovan (care cred ca a lucrat si inainte de becali la steaua ca secund al lui Piturca) ,Massimo Pedrazzini

profusig
profusig  •  12 Martie 2012, 11:02

dintre cei numiti de becali au fost cativa care au antrenat steaua si inainte de a veni el la club: Victor Piţurcă,, Dumitru Dumitriu, Mihai Stoichiţă. iar altii au fost doar interimari : Edi Iordanescu, Stefan Iovan (care cred ca a lucrat si inainte de becali la steaua ca secund al lui Piturca)

steaua.libera
steaua.libera  •  12 Martie 2012, 03:17

Gigi Becali - CALAUL STELEI! UN CLUB CURAT MAI PRESUS DE TOATE!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează