FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

Încă un campionat se va decide la Comisii! Un club contraatacă după anunțul făcut de LPF în cazul Rapidului » Reacția celor de la ACS Poli

FOTO: Bogdan Bălaș
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2016 14:14

Astăzi s-a tras la sorți țintarul pentru noul sezon al Ligii 1, iar Rapid a fost inclusă printre cele 14 echipe, deși este în faliment în acest moment și va afla abia pe 20 iulie dacă i se suspendă decizia de dizolvare. Vezi AICI programul complet.

Rapid a participat la tragerea de azi și va mai fi păsuită până pe 21 iulie. În cazul în care cererea de suspendare a falimentului va fi respinsă, locul giuleștenilor va fi luat de ACS Poli, echipă care a retogradat la finalul sezonului trecut, a anunțat azi LPF. Vezi AICI detalii despre decizia luată azi de Curtea de Apel

UTA Bătrâna Doamnă, echipă care a pierdut barajul pentru promovarea în Liga cu FC Voluntari, contestă intenția LPF. Arădenii spun că ei a trebui să joace în Liga 1 dacă Rapid nu va fi primită în prima ligă,  și nu ACS Poli.

UTA a făcut demersurile necesare, atât la Federația Română de Fotbal cât și la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea la viitorul sezon al Ligii I, potrivit site-ului echipei.

Oficialii echipei au prezentat o listă de șapte argumente potrivit cărora UTA ar trebui să fie în Liga 1.

 "Argumentele care stau la baza demersurilor noastre sunt:

1. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF.

2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.

3. UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare.

4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative.

5. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.

6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.

7. Considerăm că sistemul actual de promovare / retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare" comunicat UTA

Ce echipă ar trebui să joace în Liga 1 dacă se menține falimentul Rapidului?

ACS Poli
UTA

 

ACS POLI: "Se vrea rămânerea Rapidului în Liga 1"

Ioan Miculaș, președintele celor de la ACS Poli, a vorbit despre decizia dată de LPF.

"Nici nu am înțeles bine decizia de azi. S-a decis ținându-se cont de legislație. Comitetul Executiv al LPF nu a vrut să riște. Putem spune că se dorește din toate părțile rămânerea Rapidului în Liga I, dar mai puțin din partea lor. Așa se pare. Din informațiile avute și dacă primesc o decizie favorabilă ei nu pot continua. Tot spre faliment merg. Noi am ridicat problema la ședință. Ne-au întrebat și pe noi dacă vrem să continuăm, că avem -14 puncte, dar dosarul nostru e în regulă" Ioan Miculaș, președinte ACS Poli.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
dinamo100
dinamo100  •  15 Iulie 2016, 15:50

Cum tot vorbim noi de cupe europene, de Nationala etc. , dar noi nici nu reusim sa aliniem 14 echipe la startul Ligii I!! Iar 10 din echipele astea nu-s in stare sa aplice legea jucatorului sub 21 de ani!! De unde poate selectionerul, indiferent care ar fi ala, sa adune niste jucatori cat-de-cat decenti?! De unde se asteapta "intinerirea" echipe nationale?! Vai de capu' nostru! Eu zic sa trecem pe alte sporturi.

eugen76_pan
eugen76_pan  •  15 Iulie 2016, 11:55

uta

919842761413123
Roksana Aleksandra  •  15 Iulie 2016, 05:13

nici una

Vezi toate comentariile (54)
Comentează