FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SCHALKE, JOI, 22:05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

INFOGRAFIE » Cum se face lotul la Steaua: ping-pong incredibil cu Emeghara

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 septembrie 2011 12:45

Gigi Becali îl vrea pe Emeghara titular joi seară, în Steaua - Schalke (22:05, ProTv şi live text gsp.ro). Dar nigerianul, care a fost reprimit în lot după ce fusese îndepărtat de două ori în decursul acestei veri, n-a mai fost titular de 4 luni!


Fotbalistul de 27 de ani îşi terminase în această vară contractul cu Steaua, deoarece conducerea roş-albastră nu-l mai vedea ca o soluţie viabilă pentru postul de fundaş dreapta. În plus, Eme nu acceptase nici reducerea salariului pe care-l avea de cînd venise în Ghencea de la Poli în 2007.

El a plecat în primul cantonament al roş-albaştrilor din această vară din Austria, dar la întoarcere a fost anunţat că nu va mai continua în Ghencea. După cîteva săptămîni, el a fost rechemat de conducerea stelistă! Matei şi Martinovici aveau probleme medicale, aşa că Emeghara s-a antrenat pentru aproape o săptămînă cu echipa la Mogoşoaia. "Totuşi, nu-i facem alt contract. Mai bine îi zicem să plece, ne descurcăm noi cumva pe postul ăla", au decis şefii. Şi nigerianul a plecat iar.

Dar accidentarea gravă a lui Gabi Matei i-a făcut pe stelişti să apeleze, în disperare de cauză, la Emeghara! El a fost chemat de urgenţă la echipă şi trecut şi pe lista UEFA pentru partidele din Europa League! Pînă la acel moment, fundaşul african se antrenase singur, prin parcuri, şi a participat la meciuri pe plajă cu prietenii săi.

Ultima partidă a lui Emeghara la Steaua a fost în finala Cupei României cîştigate contra lui Dinamo cu 2-1. Acest lucru se întîmpla pe 25 mai 2011, adică acum 4 luni!

10 meciuri a evoluat Emeghara sezonul trecut în Ghencea în toate competiţiile, campionat, Cupă şi Europa League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
pasculau
pasculau  •  13 Septembrie 2011, 16:44

sa intre jiji

stelistu.batran
stelistu.batran  •  13 Septembrie 2011, 14:09

Pentru Emeghara personal statul la Steaua a fost benefic. a luat o gramada de bani jucand putin. E drept nu as vrea banii aceia contra sanatatea mea, sa umblu cu carje si altele; totusi cand iei un jucator vrei sa-l vezi meci de meci in teren, daca e bun. Eme ghara nu a refuzat Steaua pentru ca el ca african niciodata n-ar fi vazut asa bani vreodata! nici macar in vis. Si stie ca e terminat ca jucator.

imperator
imperator  •  13 Septembrie 2011, 13:32
Postat de kunaguero91 pe 13 Septembrie 2011, 13:28

Emeghara este un fotbalist foarte bun.Chiar si fara pregatire fizica la zi va fi peste multi din echipa.

ai dreptate , pacat ca se accidenteaza asa des .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează